dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Uitbetaling kinderbijslag (AKB) in Suriname gestart

VIDEO: Uitbetaling kinderbijslag (AKB) in Suriname gestart

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is vandaag de uitbetaling van de veel besproken Algemene Kinderbijslag (AKB) van start gegaan. In totaal komen ongeveer zestigduizend Surinaamse huishoudens in aanmerking voor AKB, die per kind SRD 50 per maand bedraagt tot een maximum van vier kinderen per gezin.

Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting was vanmorgen rond 10.00u daarbij aanwezig en sprak de mensen toe. Daarna overhandigde hij een aantal mensen zelf het geld contant.

Dit jaar ging de uitbetaling wat anders. Middels loting werd de volgorde voor uitbetaling van de AKB bepaald. Minister Misiekaba wil daarmee voorkomen dat zijn ministerie ervan wordt verweten sommige district voor te trekken.

Het ministerie ging live op Facebook en maakte een video van de bijeenkomst welke hierboven te zien is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. Ik wil niet zeuren , maar het kom zeer klungelig over. Geen afstand houden.
  Kan dit niet gewoon via de bank uitbetaald worden.


  Maak melding
 2. Welke kinderbijslag? Die van een jaar geleden?
  Waarom niet per bank uitbetalen. We leven in een tijd van ITC. Je weet donders goed hoeveel en waar de kinderen zijn. Ook adresgegevens van de verzorger is bekend. Dit lijkt echt op een vorm van werkverschaffing.


  Maak melding
 3. 400 miljoen van de noodfonds voor kinderbijslag, zie daar de hypocrieten. Hoelang wachten deze mensen niet op hun kinderbijslag. Terwijl er geen geld is om de schulden af te lossen, gaat men geld van de noodfonds aanwenden voor politiekgewin. Hoe laag kunnen de paarse ratten nog zakken?


  gemodereerd
 4. 50 srd misiekaba soort liebie sma Na Joe bus nee rij Wang vrouw pai Wang taxi 45 srd Kong tik a monie foe 2 kinderen dus 100 srd 45 heen 30 terug blijft over 25 ai boi gewoon wé Law ding sma


  gemodereerd
 5. Een minister die persoonlijk de kinderbijslag contant komt uitbetalen.

  Wat een achterlijke cultuur.
  De hele geciviliseerde wereld leeft in het digitale tijdperk anno 2020.

  M aar in Suriname staat de klok en kalende te nog op 1920.

  Wat een primitieve zooi.


  Maak melding
 6. Er is een zware lobby overal op de wereld om contant geld af te schaffen. Want als iedereen elke transactie digitaal doet dan heeft dat 2 voordelen voor de bank/overheid: men kan al je uitgaven en inkomsten volgen (weg privacy) en per transactie kun je belast worden met een bedrag, bijv. 20 cent. Kassa voor de banken!
  Bovendien kan je bank/de overheid je financieel lam maken door je transacties te blokkeren en al je geld te grijpen. Als je bijv. 1000 srd/euro opneemt, dan kan je doen daarmee wat je wilt zonder dat bank/overheid dat na kan gaan. Maar als je niet meer kunt opnemen en alles digitaal moet betalen, dan heb je geen privacy meer.
  Bovendien, er komt binnenkort een wet in Nederland dat banken jouw koopgedrag (digitale betalingen) mogen doorverkopen aan commerciële bedrijven: zonder jouw toestemming!!! De bank/overheid ontpopt zich steeds meer en meer als de vijand van de burger, zoals ik het zie.


  Maak melding
 7. Volgende week komt de veroordeelde demente en fossiele massamoordenaar vertellen dat de social distancing van 2 mtr gehandhaafd moet blijven.

  Zie en hoor hier de paapse dorpspastoor Misiekaba. Niks van dit alles en wel lullen over Covid19.

  Hypocriete paarse apen.


  Maak melding
 8. Gatverdamme, om van te 🤮De bevolking heeft er gewoon recht op! Die kwast van een Misselijkkwabbel doet alsof hij Sinterklaas is! Hoe hoog in je kop kan je zijn en hoe laag ga je straks vallen!


  Maak melding
 9. Vandaag heeft deze loser zijn camouflagepak in zijn hangmat achtergelaten. Als dominee moet hij zich diep schamen en eigenlijk zichzelf religieus op Bosje opofferen dan in militaire tenue zijn achterlijk achterban uit het bos toe te schreeuwen.


  gemodereerd
 10. Nog steeds op het ouderwetse tour. Hebben deze mens geen bankrekeningnummer.
  Zodat dat het kinderbijslag automatisch wordt overgemaakt.

  Dit alles is allang achterhaalt hoor. ik zou zeggen foei.


  Maak melding
 11. Los van het feit dat het bedrag per kind 50 SRD bij lange na niet toereikend is gezien de hoge prijzen van levensmiddelen in Suriname, is deze vorm van uit betalen niet meer van deze tijd en bovenal vernederd.

  De mensen zitten voor het oog van de camera geduldig te wachten om een habbekrats in ontvangst te nemen terwijl de minister als de Grote redder in nood komt aanwandelen .

  Typisch NDP gedrag , WALGELIJK!!!!!!!!


  Maak melding
 12. Alweer contant, ze kunnen toch rekeningen openen en het storten. Ik zie continu reclame op tv waar de Hakrinbank met Mopé betalen met je mobiel promoot.
  Die ene Chinese bank heeft ook zo’n soort mobiele optie dat ze UNI5PAY+ noemen.

  Door die MPP Covid-19 moet je zowat voor alles in de rij staan.
  De overheid moet het juist in deze tijd makkelijker maken voor burgers en niet moeilijker. De mensen hebben recht op dat geld, het is niet dat ze ervoor moeten bedelen met MPP.


  Maak melding
 13. Opmerkelijk dat er wordt aangegeven dat de mensen die kinderbijslag ontvangen niet hun bankrekening vooraf doorgeven en gewoon in de rij gaan staan of uren in de felle zon wachten.
  Deze achterlijkheid moet abrupt een einde aan gemaakt worden. Mensen kunnen dagelijks langsgaan en hun bankgegevens aan de instantie geven. Sommige gasten leren nooit, Het in de rij gaan staan zit in hun katibo, moet eruit gemept worden. Geen bankrekening geen geld klaar dan leren zij dit gedrag abrupt af. Zelfs de banken moeten hard aangepakt worden.
  Wanneer een klant geld komt halen, staan of zitten mensen uren te wachten. Het personeel moet bijgeschoold worden. Tijd kost geld. Ik was bi Godo om geld op te nemen. Godo heeft zoveel stoelen voor de klanten neergezet om te zitten, is al een teken dat mensen niet snel geholpen kunnen worden terwijl er zoveel personeel achter de balie zit. Het lijkt net een schoolklas. Dit soort mensonterende taferelen hoort direct een eind aan gemaakt te worden. Het volk pikt dit ook nog. Wachttijd is 5 minuten, In ons land duurt het uren voor je je geld kunt opnemen. Wat bezielt dit volk. Alles gebeurd in een slakken en zeer primitieve gang.
  Pinautomaten tijdens openingstijden van de bank. zodat mensen ook gewoon op een veilige manier in de bank hun geld kunnen binnen zou een grote sprong in de vooruitgang zijn. Waarom wordt dit niet in gang gezet. Het ontlast het personeel en het lang wachten op je geld. Nooit van automatisering gehoord. Ik reis veel over de grens. overal waar je komt bij de banken hebben deze banken 1 of 2 soms 3 pinautomaten binnen staan. Je kunt zelf geld op eigen rekening storten in zo’n automaat. En maar roepen en doen alsof het goed gaat in ons land, Wij boeken vooruitgang in wat en hoe??? Hoop dat er snel een eind komt aan deze zeer armoedige toestanden. Het volk verdient beter, maar moet het zelf ook willen en eraan meewerken. Bij Chothelal en veel andere zaken gaat het volk in de rij staan zoals zij ook in de rij dansen. Mensen wordt wakker. De wereld leeft al jaren in een digitaal tijdperk. Automatisering en bewust wording is heel ver zoek. Het werken met handgeschreven kwitanties is ook je grootste ramp in ons land. Digitale kassabonnen met de gekochte artikelen en artikelnummer en aantal stuks met hun code. Jongens dit is niet meer weg te denken uit de moderne wereld. Waar zijn de instanties in ons land mee bezig. Zijn ze zo dom, achterlijk, verstandelijke beperking of hersenloos? Op deze armoedige voet doorgaan moet totaal uit ons land verbannen worden. Er zijn genoeg mensen die goed ICT geschoold zijn die dit kunnen bewerkstelligen. Hier zijn er ook programma’s voor die geinstalleerd kunnen worden met wat kundige hulp. Hoop dit nog mee te mogen maken.


  gemodereerd
 14. hij heeft in de auto van lanti enkele miljoenen liggen betaald een ton uit de rest, gaat naar de n d p kas.. was toch over..
  die chauffeur ken ik toevallig ook nog..

  het gaat toch zo goed in het land.. zolang een blaka zijn buik vol kan krijgen ook al één keer per dag, is er niks aan de hand.. prima toch., in Afrika is het niet anders..

  ik hoop ook nog dat zij de verkiezing winnen, dan hebben zij de ellende die ze gezaaid hebben zelf op te lossen.., dan is lijden echt in last..


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES