Penitentiaire ambtenaren in Suriname voeren actie

15

In Suriname zijn penitentiaire ambtenaren van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), vanaf vanmorgen 11.00u in actie. Deze actie volgt nadat aan hen beloofde toelagen en overuren nog steeds niet betaald zijn. De redactie van van Waterkant.Net verneemt dat het alle Surinaamse strafinrichtingen betreft.

De gelden zouden deze maand betaald zijn, maar het personeel heeft nog niets ontvangen. Het gaat om een zogenoemde ‘sit-down’ actie waarbij bepaalde werkzaamheden niet worden uitgevoerd. Gedetineerden bewaking is tijdens deze actie wel gegarandeerd.

“Men is wel continu in contact met het ministerie voor een oplossing” zegt bondsbestuurslid Aniel Rambharak tegen Waterkant. Mocht er niet snel een oplossing komen dan zullen de acties wel verscherpt worden, aldus Rambharak.

UPDATE: de redactie verneemt uit betrouwbare bronnen dat de hoofdmedewerker van de salaris administratie bij justitie, zou zijn ontslagen vanwege bovengenoemde zaak.


15 REACTIES

 1. Goed zo mannen en vrouwen leg het land plat en laat de regering eindelijk eens Nasr jullie luisteren. Het volk lijdt al lang genoeg onder deze moorddadig regime.
  Volg het voorbeeld van Ghandi , de man die in zijn eentje een wereldrijk ten gronde richtte. Jullie staan niet alleen !
  gemodereerd

 2. Wat een bere corps, meer geld vragen om al die bigi buik te laten uitpuilen.
  Deze korps is een 🛏 slapende rijke korps.
  Als ze hebben verdien nou ja dan hebben ze recht 😩 op.
  De kans is groot dat hun niet uitbetaald worden, want bigi bere hoefdraad ligt niet te slapen, die steelt alle doekoes. Van iedereen. !!


  Maak melding

 3. hoofdmedewerker van de salaris administratie bij justitie ontslaan omdat de beloofde toelagen en overuren niet zijn betaald!
  Dus volgens verantwoordelijken heeft de hoofdmedewerker alles tijdig ontvangen om de uitbetaling in april te laten geschieden. Bijvoorbeeld rekeninghoudend met de verwerking- en controletijd en werkzame en bekwame personeel er voldoende tijd is geweest om alles betaalgereed te maken.

  Is er zonder meer een zondebok aangewezen


  Maak melding

 4. Niet alleen aan buitenlandse schudeisers moet men betalen, maar ook aan nationale banken en ondernemers. Enkel hebben ze geen geld, dus ambtenaren, leerkrachten en gepensioneerden doe een beroep op je familie en vrienden in Holland, Amerika, de nederlandse eilanden en elders in de wereld. Jammer, dat alles lock-down is, dus dat wordt wachten en nogeens wachten. Vandaar mijn advies, steek je handen uit je mouwen en ga planten, vissen en denk niet alleen gratis pakket met bruinebonen en bakeljouw. Stem weer NDP, dan kunnen ze je nog helpen begraven ergens in de trens op Blauwgrond of Brokobaka.
  gemodereerd

 5. Allemaal obesitas en totaal niet fit. Of het nou politie, militairen of deze lui zijn. Allemaal tandloze tijgers maar wel met een grote muil…zucht…
  gemodereerd

 6. Man o man.te fu ding bigi bere skotoe club Long go kisi abanie’s.zijn de vogels gevlogen.hard rennen kunnen ze niet.50 meter zijn ze buiten adem.ze moeten nodig naar de sportschool.


  Maak melding

 7. Precies zo kreeg ik mijn geld niet nadat ik beveiligingsdiensten leverde voor BiZa in Suriname. Die oplichters hebben me opgelicht met 1,8miljoen srd, toen de koers nog srd 4,50 was op 1 euro. OPLICHTERS, LICHTERLAAIERS Blijven jullie lekker in Suriname.
  gemodereerd

 8. Deze ambtenaren werken ook nachtdiensten.Overdag moeten ze extra werken om brood op tafel te leggen.

  Ze hebben weinig tijd om te trainen om hun buikspieren te trainen. In de avonduren als je werkt heb je honger en je gaat eten en dat wordt opgeslagen als VET op en vandaar de hangbuik.
  Eerder opperde dhr Belfort om deze groep mensen te trainen.Maar de dienst moet deze mensen helpen met een sportschool .misschien op het penitentiaire terrein.Zodat ze na hun werk een uurtje kunnen trainen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.