Man om het leven gebracht in Commewijne, stiefzoon aangehouden

22
Archieffoto Politie en Forensische Opsporing Suriname

In Suriname is opnieuw een man om het leven gebracht. Dit keer in het district Commewijne. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat er vanmorgen een stoffelijk overschot is aangetroffen in een woning in het district.

Volgens de Surinaamse krant Dagblad Suriname zou het gaan om de 58-jarige Anthony Cabenda, medewerker van Lands Bosbeheer (LBB). Het vermoeden bestaat dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Op het lichaam van de man werden nabij z’n hals namelijk striemen aangetroffen, hetgeen zou duiden op wurging.

De Surinaamse politie heeft dit nog niet officieel bevestigd en heeft de zaak in onderzoek. Het stoffelijk overschot is door de politie in beslag genomen.

UPDATE: Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) heeft de politie van Richelieu de 23-jarige Vince B. maandag aangehouden en in verzekering gesteld. Hij is de stiefzoon van het slachtoffer. Het vermoeden bestaat dat Vince B. meer moet afweten over de dood van zijn stiefvader meldt dWT.


22 REACTIES

 1. het gaat maar door en door.. de politie is ook al spoorloos en kan niks doen..
  wanneer komt d d b aan de beurt, zijn we van alle ellende af..
  gemodereerd

 2. Siki! Er gaat geen week voorbij of er zijn wel een paar doden. Ze hebben gelijk, werkelijk bijna elke dag wel een moord in Suriname.

  Maar ja, wat wil je met een moordenaar aan het roer die zelf crimineel is en de handen boven het hoofd houd van criminele mini-sters? 🤔
  gemodereerd

 3. Weer. Maar te verklaren
  Tien jaar neergang van de economie in Suriname in tijden van MONDIALE economische groei.
  Hoe krijg je het voor elkaar?
  Nooit is er iets gedaan aan scholing!
  Scholing is de basis. Zonder scholing krijg je een toename van de criminaliteit.
  Nu gaat de economische groei wereldwijd achteruit, een recessie dreigt
  Suriname heeft geen vet op de botten, ik hoop voor dat het hier bij een recessie blijft, maar ik denk eerder aan een langdurige recessie oftewel een depressie.
  Naast een toename van de criminaliteit is er door een gebrek aan scholing ook weinig kans op innovatie en daarmee op de mogelijkheid op meer te verdienen in de exportsector.

  Het probleem bij de regering is niet alleen het veel gehoorde namelijk ordinair diefstal, maar ook en vooral een gebrek aan kennis.
  Men heeft geen idee hoe de economie op de rails te krijgen. Het enige dat ik ooit uit de mond van de president heb gehoord is dat er diversificatie van de economie moet plaats vinden.
  Nu zullen er economen zijn die dit voorstaan, maar waarschijnlijk evenveel economen die dit juist afwijzen.
  Als je meent dat diversificatie de oplossing is, om niet afhankelijk te zijn van een of weinig exportproducten, doe er dan wat aan.
  Er is niets gebeurd.
  Eindconclusie
  Al pak je een hoop van de schurken binnen de regering op, er zal niets veranderen.
  Omdat men niet weet hoe.


  Maak melding

 4. Ik kocht zo vaak spulletjes bij deze man…hij hosselde echt hard! Was bij elke orga te vinden met zijn goederen. Chinese man met toeters enzo. Hoop dat de moordenaar berecht wordt!
  Nabestaanden gecondoleerd en meneer Cabenda rust in vrede.
  gemodereerd

 5. Het is een feit dat er veel in ons land gebeurd die het daglicht niet kan verdragen.
  Zelfs in de slavernij zijn er niet zulke gruwelijke dingen gebeurd zoals de afgelopen 10 jaar. Moorden, drugsgebruik en drugscriminaliteit, stelen en roven op alle niveaus. Van hoog tot laag. Je eigen volk voorliegen en bedriegen. Het eigen volk in bittere armoede laten leven door zelfverrijking. Het land is totaal naar de knoppen geholpen en dit komt niet door de blanken. Het letterlijk afslachten van elkaar is aan de orde van de dag. Het komt zo nooit goed met ons land en volk

  R.I.P
  Familie sterkte met dit groot verlies.
  gemodereerd

 6. Zolang de politie geen officiële verklaring heeft uit gegeven kan en mag
  Men nog geen oordeel vellen hoe lastig het ook klinkt.. Ik vind het vreselijk
  Dat weer een border om het leven is gekomen

  Rip


  Maak melding

 7. Aan alle stemgerechtigden in Suriname die nog steeds twijfelen / nog steeds niet weten op wie ze moeten stemmen / om wat voor reden dan ook niet willen stemmen,

  Suriname was ooit veiliger.

  Willen wij een veiliger Suriname ?

  Dan weten wij wat wij moeten doen.

  Krakti !


  Maak melding

 8. @Para Express,

  Kabouter heeft voor heel wat Cubanen en Haitiaanen gezorgd als stemgerechtigde.
  Het verbaast mij als ik Cubanen zie met een Surinaamse paspoort terwijl hij/zij geen woord Nederlands spreekt. Als wordt met gebarentaal aangewezen en gevraagd.

  De vraag is hoe komen deze mensen aan een Surinaamse paspoort??
  Zelfde ook met Haitiaanen.


  Maak melding

 9. De afgelopen 3 dagen 4 mensen dood geschoten in Nederland ,2 op de zelfde dag. Criminelen land van Europa nummer 1.
  gemodereerd

 10. Para Express,JK,Pico & Succes @@ goed lezen het gaat over Man om het leven gebracht in Commewijne maar blijkbaar intreseert het jullie niet of kunnen jullie niet lezen.
  gemodereerd

 11. JK 27 april 2020 At 22:45

  Ja, de fraudefactory van de NDP is 24/7 aan het brainstormen hoe te sjoemelen.

  Jammer dat die Cubanen en Haitianen niet eerst een inburgeringscursus moesten doen. Dan hadden ze vast nu ook beter geweten.
  En juist daarom moeten zoveel mogelijk echte Surinamers hun stemmen uitbrengen. Het liefst alleen op 1 of 2 partijen, zodat het verschil overduidelijk wordt.
  Ze hoeven niet bang te zijn dat alleen 1 partij zal regeren. De winnende partij zal sowieso met minstens 1 partij samenwerken.
  Door strategisch te stemmen zijn we in ieder geval van de NDP af.
  Dus welke partijen zouden nu kans moeten maken om een coalitie te vormen ?
  Mijn voorkeur / advies :
  sowieso VHP geleid door een crime fighter, en NPS. Iedereen weet dat onder leiding van Santokhi Suriname veiliger was.
  Deze 2 partijen zullen de belangen van de meeste Surinamers behartigen.

  Krakti !


  Maak melding

 12. Het ligt echt aan het Surinaams volk om een einde te maken aan de wanhoop waartoe het volk nu gedreven wordt. Als er op 25 mei a’s massaal op de VHP en de ABOP stemt, is er voldoende daadkracht aanwezig om elke vorm van criminaliteit aan te vechten. Santoki heeft reeds bewezen, dat hij in staat is om misdaad in Suriname tot een minimum te beperken.
  gemodereerd

 13. Ai Sranang!! Wordt hoe langer hoe meer een ver van mijn bed show. Triest voor de hardwerkende Srananmangs…maar het land is reeds in de verdoemenis gehuld. Niets anders dan ellende. Zie je een goed bericht, dan heeft het te maken met een nieuwe lening!!


  Maak melding

 14. R.I.P meneer. Hopelijk vertelt de ondankbare stiefzoon wat er precies is gebeurd. Intriest, wat er in dat land gebeurt. Mensen gedragen zich als gekken. Jet ligt heus niet aan de Corona gekte, maar aan de structurele problemen: werkloosheid, criminaliteit, gebrekkige onderwijs, gebrekkige gezondheidszorg, zeer gebrekkige economie, overdadig misbruik van staatsmiddelen, en florerende corruptie, nepotisme en belangenverstrengelingen. Alle ingredienten aanwezig om de status een paria-staat op een hangbord bij de internationale ingangen te laten prijken.
  gemodereerd

 15. Pico
  Jou post welke tot het bod waarheid is wil ik enkele woorden toevoegen
  “door een gebrek aan scholing MET ALS GEVOLG DOMME KOPPIGHEID ook weinig kans op innovatie en daarmee op de mogelijkheid op meer te verdienen in de exportsector.

  Vraag aan RobG
  Zit Suriname in een recessie of een depressie?
  RobG indien je dit niet kunt bevatten of niet weet is hier de oplossing
  “Vraag het aan Pico want die is een echte en GEEN pseudo econoom”

  Eindconclusie
  Al pak je een hoop van de schurken binnen de regering op, er zal niets veranderen.
  Omdat men niet weet hoe.
  maar meer nog Pico omdat ze zich van schaamte niet om hulp durven te vragen aan diaspora.


  Maak melding

 16. @ JK

  Alles is te koop in Su, dus waar hebt je het over ???? Voor een verblijf vergunning krijgen die gasten allemaal een Su paspoort !!!! Niet te vergeten, ook de vleermuizen eters.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.