ABOP trekker Galibi Jerry Kayamaré stapt over naar NDP

43
ABOP trekker Galibi stapt over naar NDP

Als we het NDP platform Faya Pepre Nieuws (FPN) in Suriname mogen geloven, is dit weekend weer een prominent politiek figuur van een andere partij naar de Nationale Democratische Partij (NDP) overgestapt. Het zou gaan om Jerry Kayamaré, trekker bij de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP).

Volgens FPN zou Kayamaré in een schrijven aan de partij van Ronnie Brunswijk hebben medegedeeld dat hij zijn lidmaatschap van de ABOP per zaterdag 12 april heeft opgezegd. Hij zou dat gedaan hebben “vanwege verbetering van zijn verdere loopbaan en om de gemeenschap beter van dienst te zijn“.

“Intussen heeft Galibi trekker Kayamaré zich aangesloten bij de NDP. Het streven van de NDP is om 2 zetels bij de Surinaamse verkiezingen in mei te halen in Marowijne” aldus FPN.

De redactie van Waterkant.Net nam zondagavond contact op met Jerry Kayamaré, die de overstap naar de NDP bevestigde.

43 REACTIES

 1. CITAAT: “vanwege verbetering van zijn verdere loopbaan ”

  REACTIE: zeker een dikbetaalde 7-even baan. Wel snel na 25 mei kan dan een andere werk gaan zoeken.


  Maak melding

 2. Hoogst waarschijnlijk FAKE NEWS. Zo wie zo geen topper want deze mensen staan voor ABOP op de lijst in Marowijen:
  Brunswijk Ronnie
  Bee Marinus
  Jordan Geneviévre


  Maak melding

 3. Wie is dit? Lijkt geen belangrijk persoon te zijn maar gewoon een stomme koe. Een stomme koe die nog steeds niet door heeft dat de partij(mis)leider vrolijk doorgaat met het proberen te verkopen van zijn mama en papa. Jammer dat ze alleen maar naar zelfverrijking kijken !


  Maak melding

 4. Een djoeka lijsttrekker op Galibi? Het mooiste stuk indianen land lijkt nu op de oostkust van Afrika. Mijn indiaanse volk slaap nog steeds,terwijl de rest er vandoor gaat met al hun rijkdom. Voor een fles Palm verkopen ze hun ziel en zaligheid en de vlogen de dag geen stront te vreten voor gezin. Dus dan je zelf verlagen voor een NDP pakket.


  Maak melding

 5. Moedig van deze man om over te stappen naar de NDP. Er zijn naast hem nog veel meer mensen die van de Abop willen overstappen naar de NDP. Maar uit angst voor Brunswijk deinzen zij terug om de overstap te maken omdat Brunswijk openlijk heeft verkondigd dat hij hun poten persoonlijk kapot gaat trappen. Angst en intimidatie uitstralen is het watermerk van Abop. Maar dat is niet het enige. Bravo, Bravo en Bravo hebben ook duistere gewapende figuren achter de hand die de mensen angst inboezemen.Een ieder is bang voor de drie B’s Brunswijk, Belfort en Bordo.


  Maak melding

 6. NDP gaat toch winnen, dus je kan beter meegaan in de grootste partij, daarnaast heeft deze meneer 25.000 euro gehad uit het covid19 programma waar hij nu lekker van kan genieten.

  Ik denk dat iedereen, de zelfde keuze had gemaakt.


  Maak melding

 7. De listige slang van de duivel weet zwakke mensen te vinden en te pakken.

  Beste Surinamers,
  Laat je niet misleiden. Wordt geen profiteur.

  Met een beter Suriname heb je een betere toekomst.
  Je wilt de komende vijf jaar toch niet weer afhankelijk worden van pakketten ?

  Wij gaan Suriname redden. Jij doet toch ook mee. Krakti.


  Maak melding

 8. Faya pepre nieuws met hun trollen die iedere discussie op Facebook onmogelijk maken. Vraag mij af wanneer Facebook gaat ingrijpen om ze allemaal te verwijderen. Ik zou iedereen willen oproepen deze fakeprofielen bij Facebook aan te geven. Kan in 2 klikken. Surinamers die uw plicht.


  Maak melding

 9. Beste mensen, als het waar is,…. dan heeft deze kerel het bekende Surinaamse gerecht Djoekoe genuttigd onder de tafel met de heren van Naar Doemloos Partij.

  Adios


  Maak melding

 10. Dit is een groot probleem in de Surinaamse samenleving . Lage normen en waarden geen integriteit. Mensen zijn er voor eigen gewin . Trieste zaak , zo help je niet het algemeen belang en de natie als geheel vooruit . We hebben interfere mensen nodig en de voorbeelden die wij momenteel zien inclusief onze president,staan daar ver vanaf .


  Maak melding

 11. @Sarah
  “Sarah 13 april 2020 At 07:08
  NDP gaat toch winnen, dus je kan beter meegaan in de grootste partij, daarnaast heeft deze meneer 25.000 euro gehad uit het covid19 programma waar hij nu lekker van kan genieten.

  Ik denk dat iedereen, de zelfde keuze had gemaakt.”

  Nee beste Sarah niet iedereen had dezelfde keus gemaakt . Dit doen gelukszoekers zonder enige principes . Dat is nou precies de rede waarom je vrijwel geen enkele politicus in Suriname serieus kan nemen. Met dezelfde snelheid waarmee zij dagelijks van ondergoed wisselen , wisselen van politieke partij.
  Omgekocht met geld, een functie of een stukje grond . Dat is zoooo laag bij grond. Maar tja dat is reeds meer dan 50 jaar de manier waarop politiek in Suriname gevoerd wordt.


  Maak melding

 12. VHP-voorzitter Chan Santokhi is ingenomen met het transformatieproces dat de partij doormaakt. In 2015 had 92% van de kandidaten een Hindostaanse achtergrond en slechts 8% een andere etnische achtergrond. Nu is het aantal kandidaten met een Hindostaanse achtergrond gehalveerd (45%), terwijl personen met een andere achtergrond zeer gevarieerd is en samen 55% uitmaakt t.w. Marron (21%), Javaan (14%), Creool (14%), en Overig (6%). Ook naar religieuze achtergrond is er een grote diversiteit. Op het gebied van gender kan aangegeven worden dat thans 39% van de kandidaten een vrouw betreft, terwijl dit in 2015 slechts 15% was d.w.z. het is meer dan verdubbeld.

  =================================

  Dit is een goede zaak. De VHP is een nationale partij geworden. Diversiteit proces is afgerond. Nu de NDP van de troon stoten !


  Maak melding

 13. Overlopers voegen geen drupje waarde toe aan geen enkele partij. Krijgen zij niet wat ze willen van een partij lopen ze over. Hersenloze gasten. Dit fenomeen is niet om te juichen het zijn ook geen toppers zullen ze ook nooit worden. Dit gedrag heeft veel weg van kinderlijkgedrag. Zulke gasten moet je meteen afweren uit de partij.


  Maak melding

 14. Hij heeft toch openlijk toe vanwege carrière verbetering.
  Hij stemt waarschijnlijk gewoon ABOP.

  Een meisje dat wij helpen met haat opleiding. Werd ook benaderd door NDPers met giften.
  Zij kreeg ons advies aannemen. In het stemhokje maak je je eigen keuzr


  Maak melding

 15. Waarom worden mijn broeders niet wakker. Zien ze niet dat zowel ABOP en NDP een criminele organisatie is die mensen omkoopt, intimideren en misbruiken voor hun eigen gewin. Zullen Indianen altijd een derde rang natie blijven die je al met een grijpstuiver hun ziel kan kopen. Het doet pijn al ze Je na een halve eeuw nog steeds ziet dat in Suriname de indiaan als voetveeg wordt gebruik en nog steeds het woord deng dong Ingie.


  Maak melding

 16. @jojo, Abop verkoopt gebakken lucht. Bij hen gaat het om stoere taal en de show. Maar het is stuitend dat men bij Waterkant wel aandacht schenkt aan de kwestie Rashied Doekhie van de NDP en aan deze persoon die uit Abop stapt. Waterkant verbergt de lijken uit de VHP kast zodat mensen ongeinformeerd blijven. Zal vast met ‘ partijcultuur ‘ te maken. Dit is openlijk onderscheid maken en dat riekt naar een ongemakkelijk gevoel bij VHP en haar spreekbuis.


  Maak melding

 17. GALIBI: STEM IN IEDER GEVAL NIET OP NDP.
  DEZE MAN HANDELT IN EIGEN BELANG EN NIET IN HET BELANG VAN GALIBI. HEEFT HIJ NIET PAS 7000 SCHILDPADEIEREN VERKOCHT…

  ZELFDE ROTZOOI MET BADJALALA. KOSTE WAT KOST MOET HIJ OP DE LIJST EN WIL HIJ ZICH VERDER VERRIJKEN. ECHTE VIEZE STREKEN.

  VOLK STEM NIET OP ARMOEDE 25 MEI. STEM DEZE ROMMEL NOU ECHT WEG


  Maak melding

 18. Redshin. Ik ben een half indiaan. Wat heeft dit met het oostkust van Afrika maken. De Indianen zijn uitgeroeid door blanken maar niet zwarten ofwel de Djoeka(Marrons)..Hou toch op man…Ga niet met de flow mee van sommige hier.


  Maak melding

 19. Kondremangs,

  Vanwege verbetering van zijn loopbaan????????????? hahahahahahaha….nog meer kasiri drinken zal hij bedoelen….of is hem van alles en nog wat beloofd (de gemeenschap egi saka dienen)??????
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 20. Stem niet op de Abop en de ndp!!
  Stem nooit op een bankrover en een moordenaar met veroordeling van 20 jaar.
  Surinamers wij verwachten beter van jullie!Bewijs het!!


  Maak melding

 21. Jerry Katamaré … een prominent politiek figuur … naar de Nationale Dieven Partij … JAWEL … NIET VERWONDERLIJK … zelfde catergorie … @RobG, V.V.@Waldo, @Damsco, Travestiet @Wendy, @ Luciën, @ Glenn, @Pakira-Tigri.

  Ze zijn in staat hun GEZIN … hun FAMILIE … in te ruilen voor een Nationaal Dieven/Berm Partij Pakket !!!!!!!


  Maak melding

 22. =Als je niet goed geschoold bent en je wat ontwikkeling mist en van geld houd, en uit eigen belang je snel rijk wilt worden zul je altijd met zulke mensen te maken krijgen. Dit waar dan ook op de wereld en welk partij dan ook.

  Deze mensen houden niet van land en volk, maar willen hun eigen zakken vullen.


  Maak melding

 23. Waldo en RobG jullie krijgen genoeg podium om te proberen de VHP zwart te maken met halve waarheden.

  RobG de ABOP en NDP zijn gebaseerd op het zelfde principe. Volg de leider. Nu is de niche van Brunswijk is qua kiezers wat eenvoudiger te managen dan die van de NDP. Brunswijk heeft in zijn achterland maar 50.000 stemmen nodig om zijn doel te bereiken. De NDP moet minimaal 100.000 stemmen halen om in de buurt te komen van haar doelstelling te blijven. Dat wordt moeilijk, heel moeilijk omdat behoudens de achterstandsgebieden in Suriname iedereen wel begrijpt dat de NDP slecht nieuws is voor het land.

  De NDP grossiert in gebroken beloften. Wordt er al gebaggerd en wordt de high way van Pengel naar Paranan al bereden. Nee beste heren. Waarom niet omdat ook China Bouterse niet meer in het zadel wil houden na alle gebakken lucht die hij uitkraamt.

  Bouterse en zijn vrienden weten dat ze de macht kwijtraken. Ze vechten een achterhoede gevecht. Ze hebben 18 zetels nodig om voorlopig in het machtscentrum te blijven omdat ze dan de presidentsverkiezingen kunnen frustreren.
  Als ze minder dan 14 halen zijn ze historie omdat ze dan uit elkaar gaan vallen.

  Rony en Somo hebben in vertrouwen een slimme alliantie gecreëerd die de NDP zetels gaat kosten.
  De VHP heeft met wat groeipijntjes een nationale partij gecreëerd met 45% hindoestanen op de lijsten en dus 55% mensen die niet op Hindoestanen lijken. 40% Vrouwen en veel jongeren,. Dus vrij logisch dat er ook wat mensen ontevreden zijn geweest en er een opstootje is geweest.
  Echter lang niet zo extreem dan zoals u en Faya Pepre Nieuws het uitmeten.

  Bouterse en vrienden kunnen alleen maar in vijanden denken en dat lost niets op voor het land.


  Maak melding

 24. @RobG,… V.V.@Waldo …., @Damsco, Travestiet @Wendy, @ Luciën, @ Glenn, @Pakira-Tigri.

  Ze zijn in staat hun GEZIN … hun FAMILIE … in te ruilen voor een Nationaal Dieven/Berm Partij Pakket !!!!!!!


  Maak melding

 25. Een ieder die nu nog over stapt naar een andere partij is totaal niet te vertrouwen.
  Dat geldt voor een ieder ongeacht de partij waar het om gaat. Men denkt dat er iets extra te halen is, vandaar de overstap. Dus per definitie onbetrouwbaar tot en met.

  Volk van Suriname denk daar aan als jullie voor de stembussen staan!


  Maak melding

 26. In 2015 had AC ruim 5000 van de bijna 9500 stemmen. Dus dit overlopen gaat niets uitmaken. Helemaal niet omdat ook daar de mensen meer dan genoeg hebben van het dieftige wanbeleid.


  Maak melding

 27. @Janmohal 13 april 2020 At 07:41
  Faya pepre nieuws met hun trollen die iedere discussie op Facebook onmogelijk maken. Vraag mij af wanneer Facebook gaat ingrijpen om ze allemaal te verwijderen. Ik zou iedereen willen oproepen deze fakeprofielen bij Facebook aan te geven. Kan in 2 klikken. Surinamers die uw plicht.
  ===============
  FPN maakt dagelijks meerdere nwe fake profielen aan om haar ka te delen.
  De beheerders van de walls op FB moeten beter selecteren. Op Suriname Fawaka waren er 83 verzoeken om lid te worden op 1 dag !!!
  De oplossing is heel simpel. Ff checken wanneer een profiel is aangemaakt ( kijk naar de eerste posting en het wordt ook vermeld bij het verzoek. Als het te nieuw is direct weigeren en blokkeren. Je treft natuurlijk ook mensen die net nieuw zijn maar dat is op dit moment kleiner dan 1%
  Ook alle fake profielen en fake news melden aan de beheerders. Als die er niet tegen doen dan meld je je zelf af van die wall. Doe je dat dan zittend e fakers straks alleen maar tegen zichzelf te lullen met hun domme en onbeschofte ka.


  Maak melding

 28. NDP strooit met de duurste en grootste kadooooos. Ja je moet toch met iets speciaals komen om je hondjes te vangen.🙄 Alleen kun je deze mensen dus nooit vertrouwen want je gaat steeds meer, en groter moeten bieden, willen ze je trouw blijven.🤔


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.