zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVrouw die na verduistering tickets naar Suriname vluchtte alsnog veroordeeld

Vrouw die na verduistering tickets naar Suriname vluchtte alsnog veroordeeld

-

Does Travel - naar Suriname

In weekblad Panorama deze week het verhaal van een van oorsprong Surinaamse vrouw, die onlangs door de Nederlandse rechtbank veroordeeld is voor verduistering in dienstverband. De 35-jarige vrouw werkte voor een zakelijk reisbureau en boekte op kosten van enkele opdrachtgevers van het bedrijf, vier vliegtickets naar Orlando voor eigen gebruik.

De tickets met een totale waarde van bijna 8.500 euro waren bestemd voor haar, haar ouders en een tante. De opdrachtgevers die uiteindelijk voor de kosten moesten opdraaien zijn grote internationale bedrijven en klanten van het reisbureau.

Toen ze al een tijdje terug was van vakantie in Orlando werd de verduistering ontdekt door haar baas. Ze werd door deze werkgever op staande voet ontslagen en er werd aangifte tegen haar gedaan. Maar voor het tot een zaak kwam vluchtte ze hals over kop naar Suriname.

Daar zou ze voor onbepaalde tijd verblijven. Na iets meer dan een jaar besloot ze vanuit Suriname terug te gaan naar Nederland. Vanwege de aangifte en de dagvaarding die tegen haar liep, werd ze op de luchthaven Schiphol bij aankomst meteen aangehouden.

De vrouw werd daarna alsnog door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf. Ook moet zij het geld terugbetalen. Tegenover de rechter verklaarde ze dat ze tot deze daad was gekomen omdat ze afgeperst werd door derden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Ha ha door haar ouders en tante haha, je bent een dievegge en een voortvluchtige. Gewoon bekennen was beter geweest. Ongeloofwaardige, stomme verhaal. Je geeft ons schande. Weg baan en je staat geregistreerd. Je moet je afvragen als het wel waard was E 8.500. Een tip ga sparen en blijft van andermans geld af.


  Maak melding
 2. Ja zeker , nicht van hoefdraad . Ze hebben allemaal dezelfde genen en dna , zo te zien. Afgeperst: dan moet zij maximaal maar 1 ticket boeken. Stomme slet . Wat kunnen wij als Surinamers toch dingen kunnen verzinnen, joch !!


  Maak melding
 3. Ik geloof haar. Ze heeft het geld geleend. Ze wilde, net als Robles zaken gaan doen in de stad Orlando.
  Ze heeft daar heel veel uien en aardappelen gekocht en die persoonlijk naar Suriname gebracht. Nieks geen diefstal. Integendeel een goede daad voor de Surinaamse gemeenschap


  Maak melding
 4. Deze dievegge dacht dat zij nooit door de mand zou vallen. En nog schaamteloos liegen dat ze werd afgeperst. Dan had zij toch direct aangifte gedaan wegens afpersing. Goedkoop verhaal.


  Maak melding
 5. Een taakstraf en terug betalen van de reiskosten de rechter heeft geoordeeld voor mij is de zaak af en geen mosterd na de maaltijd voor mij oftewel geen sambal na de maaltijd.


  Maak melding
 6. Wel ik hoop voor haar dat ze mooie vakantie gehad heeft. Nu haar voorschot met rente terug gaan betalen, en nog een werkstraf erbij, is ze er toch nog goed vanaf gekomen. Het zou de ouders en tante sieren als ze haar meehielpen met de terugbetaling, ze hebben per slot van rekening ook flink genoten van de gestolen vakantie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES