Minister Hoefdraad tekent leenovereenkomsten met IDB in Barbados

46
Minister Hoefdraad tekent leenovereenkomsten met IDB in Barbados

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft gisteren twee concessionele leningen getekend met de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) in Barbados. Het gaat om Supporting Foreign Investment for Economic Development in Suriname voor US$ 10 miljoen. Dit wordt uitgevoerd via het ministerie van Financiën in een periode van 5 jaar. De tweede lening gaat over Consolidating a Sustainable Energy Sector voor US$ 30 miljoen. Met de uitvoering is belast Natuurlijke Hulpbronnen en EBS.

Tijdens de bijeenkomst is ook gesproken over ondersteuning van de IDB van de ontwikkeling van de Surinaamse olie en gas vondsten waarbij vooral aan werkgelegenheid voor Surinamers aandacht zal worden besteed. De minister had een verzoek gedaan na het bezoeken van een oilrigg om ook Surinamers op te leiden. Er behoren bitter weinig Surinamers tot de work crew en er wordt ook onvoldoende krachten vanuit Suriname geleverd.

Deze trainingen zullen personen als bedrijven klaar moeten stomen voor werk in de opkomende industrieën. Samen met de IDB zal ook gekeken worden naar best practices van een Sovereign Wealthfund via een regionaal seminar, zegt de minister. De minister woont in Barbados de IDB IX Annual Consultation of Caribbean Governors bij.

Hoefdraad merkt op dat deze afspraken sinds vorig jaar gemaakt waren en belangrijk zijn voor Suriname. Hij voert aan dat hij in De Nationale Assemblee duidelijkheid heeft gegeven en morgen is er een persconferentie van de president. “Het tekenen van de overeenkomst kon ik niet uitstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheid en heb uitgebreid informatie gegeven in De Nationale Assemblee,” benadrukt de bewindsman.


46 REACTIES

 1. ING bank in Nederland heeft ook heeeelveeel geld te veel zelfs. Misschien kan hij ook hier komen lenenen . Holland lai monnie!
  gemodereerd

 2. Uitgebreid info gegeven my ass.
  Dit soort bestuurders van het huidige Suriname zijn pas egoïsten. En maar blijven denken dat de historie hen niet kan inhalen.
  Ik bedoel: Denk maar aan de opstanden van contract arbeiders van Marienburg, of die van 1973 de onderwijsstakingen met doden tot gevolg. Maar er kwam wel een verandering/verbetering. Dus genoeg is genoeg..
  Wanneer staan wij Suris op om op te komen voor onze rechten, voor een beter bestuur en daaraan gekoppeld bestaan. Of slaapt iedereen.
  Men vergeet snel.
  Denk aan de eis van toenmalige protesterenden mw Neus en hr Hofwijks. Sinds toen werd dezelfde vraag gesteld: Pe a moni de……bika moro moni gwe, heri ten kaba….
  Inderdaad slaapt men.
  Of men is bang, of onverschillig, of ook egoïstisch (loekoe mi ab mi kweki, prani of hossel foe doe dus mi ne spang….)
  En daarom worden we genaaid, bestolen en bedrogen.
  Zie ditzelfde gedrag nergens ter wereld, fa dat kang….maang.
  Time will tell.
  You can fool some people some time but not all people all of the time…..
  Zijn onze volksvertegenwoordigers wel echt of vertegenwoordigen zij zichzelf..lijkt meer daar op. Iemand moet een keer echt boos worden in Su en zichzelve opofferen.. Zo is ook de Arabische lente begonnen door een zelfverbranding op een plein van een hardwerkende man in Algerije…. en toen barstte de bom….
  Strei de’f strei wi….enz veranderen in ..wi sa win’ a strei
  gemodereerd

 3. Hoefboef gaat maar door met lenen uit het buitenland.Het land is al failliet en leeggeroofd door die machthebbers en nog is het niet genoeg.Ze maken alles kapot om de nieuwe regering die gaat komen dwars te zetten.Zulke idioten moet je oppakken en opsluiten na de verkiezing en die moordenaar laten ophalen en naast zijn zoon in Amerika vast zetten want in Suriname durven ze dat niet want ze zijn bang dat ze ook doodgeschoten worden als in 1982.Ik weet het Surinamers zijn bang voor de kogel.Het probleem van Suriname is die satan Bouterse zolang deze man daar is komt het nooit meer goed in het land.
  gemodereerd

 4. Kenmerkend van deze regering. Suriname ligt in een grote puinhoop, maar er wórdt doodnormaal doorgegaan met kris kras aannemen van leningen. Het volk, dat al deze miljarden leningen moet terugbetalen, wordt nog dieper in het moeras gedrukt. Waardeloos beleid.


  Maak melding

 5. Waar is die 100 miljoen € gebleven . Deze dief steel en hij die gestolen geld dekken met behulp van leningen Ja erg slim hoor maar niet te slim, want de IDB wilt ook bemoeien in de olie en gas winning .
  Lenen en stelen daar zijn de ndp toppers heel professioneel voor . Dief !


  Maak melding

 6. Alweer?. Die ene vrouw heeft dus groot gelijk toen ze zei dat deze man bezeten is door een leenbakroe. Hij heeft in de afgelopen 10 jaar in plaats van produceren alleen maar gelden geleend. Hoe gaan we die terugbetalen als er geen productie is? Weg met de regering Bouterse op 25 mei 2020 en vergeet niet je leenbakroe mee te nemen. We willen geen achtergelaten hebie.


  Maak melding

 7. Lenen voor investeren is gezond; rendement minus leenkosten is positief, doen!

  Het gaat hier om specifieke doelen, nl EBS versterken (lees minder subsidie), investeren in zonne energie (het is nu al goedkoper verg met fosiele brandstof), dus besparing en land gereed maken voor olie&gas periode.

  Als je nu 100 leent plus leenkosten 120 moet terugbetalen, maar de investering levert 150 op dan gewoon doen! Zo draaid de wereld in elkaar….dat is dus een rendement van 30/120 = 25%.

  Alleen uilskuikens zijn daar niet open voor…..


  Maak melding

 8. Wat een verschrikkelijke gast Boefdraad. Hij blijft maar lenen en lenen. Deze gast is geestesziek en heeft dringend psychiatrische hulp nodig. Dit geleend geld, verdwijnt meteen in hun eigen zakken, telen, roven en blijven bedelen is het aard van dit beestje. De generatie na ons heeft een heel groot probleem. Niks werk gelegenheid scheppen, want 80 % van de bevolking kan amper lezen en schrijven, Begrijpen veel niet ook zou je het vertellen in Jip en Janneke taal. Werken willen en doen ze ook niet. Hun beroep is stelen, roven, moorden, drugs.Echt een Failed State en Junk State. Dit geld is verloren en ons land ook. Onze gemeenschap gaat ernstig bloeden. Boefdraad moet je een tekenboek geven met kleur potloden dan kan hij zijn gang gaan. Oplichters bende. Pe a monie de. Hij gaat ongestoord verder met lenen.


  Maak melding

 9. Paraman

  7 februari 2020 At 09:08

  Lenen voor investeren is gezond; rendement minus leenkosten is positief, doen!

  Het gaat hier om specifieke doelen, nl EBS versterken (lees minder subsidie), investeren in zonne energie (het is nu al goedkoper verg met fosiele brandstof), dus besparing en land gereed maken voor olie&gas periode.

  Als je nu 100 leent plus leenkosten 120 moet terugbetalen, maar de investering levert 150 op dan gewoon doen! Zo draaid de wereld in elkaar….dat is dus een rendement van 30/120 = 25%.

  Alleen uilskuikens zijn daar niet open voor…

  ===================================

  Prachtig betoog maar de winsten, divident etc gaan naar buitenlandse kredietverstrekkers oa Oppenheimer.
  Oppenheimer bepaald ook de stroomtarieven in Suriname. Hoefdraad heeft de boel in onderpand gegeven. Tijd voor een wake up call Paraman.


  Maak melding

 10. “Het tekenen van de overeenkomst kon ik niet uitstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheid en heb uitgebreid informatie gegeven in De Nationale Assemblee,” benadrukt de bewindsman.

  Hoezo ik ken mijn verantwoordelijkheid?
  Waarom blijf je dan maar stelen en graaien uit een pot waarvan de bodem niet alleen zichtbaar is maar de bodem aan het glinsteren is door het polijsten hiervan met je vingers
  Blijf maar graaien en draaien met antwoorden.

  Deze 40 miljoern zullen verdampen als een druppel op een hete rotie plaat


  Maak melding

 11. Gilmore wordt niet gehinderd door enige competentie of denkvermogen. Zalig zijn de armen v geest. Hop weer naar de JAP airport om t vliegtuig t halen.


  Maak melding

 12. He,he,he he…….! Hoe je het draait of bekijkt, linksom of rechtsom, het is zondemeer duidelijk dat de kredietwaardigheid van Suriname veel positiever is is dan door Fitch werd voorgesteld.De kredietwaardigheid van Suriname is positiever dan de politieke beoordeling door Fitch die door de VHP wordt betaald. Het motto van de regering is lenen voor een goed doel. De olie- en gasvondsten voor de kust zijn nog maar het begin van de nog grotere voorraad die aanwezig is. Alleen al de gasvoorraad is ruim de helft van de voorraad van het gasveld van de provincie Groningen. Er moet Surinaamse kader worden opgeleid om de werkzaamheden uit te voeren. De boortorens op zee moeten ook door Surinaams kader bemenst worden. Het zou toch niet meer van deze tijd zijn als de boorwerkzaamheden en de winning van aardolie en gas op zee alleen uitgevoerd zou worden door werknemers uit Amerika en Frankrijk. Met de inkomsten uit olie en gas zal Suriname alle leningen makkelijk kunnen terugbetalen.


  Maak melding

 13. @Bigisma, realiteitszin is bij jou helemaal zoek. Realiteitszin is een kwaliteit die jij en je soortgenoten niet bezitten. Alles wat jullie beweren is niet serieus te nemen. Zo erg is het met jullie gesteld.


  Maak melding

 14. Hoefdraad maakt misbruik van zijn positie. En is schuldig aan “valsheid in geschrifte”. Hij loopt de boel gewoon op te lichten.

  De kortzichtige Bouta-lovers krijgen bij elke scheet van de NDP-oplichters een gevoel van euforie.

  Maar alles komt een keer boven water.


  Maak melding

 15. @RobG
  Deze lening was tijden geleden al aangekondigd. Verder staan er in deze leningen voorwaarden waar aan voldaan zal moeten worden willen men iets op kunnen nemen uit het depot.
  Zie wat er gebeurd is met de renovatie / vernieuwbouw van het AZP. We horen er niets meer van.

  Beste RobG om op een off shore boor of winningsinstallatie te mogen komen zal men al heel intensief getraind en gecertificeerd moeten zijn. Deze installaties worden in het algemeen geëxploiteerd door specialistische bedrijven incl. personeel. Die over de hele wereld hun personeel halen. Aangezien personeel uit het verre oosten beter opgeleid is en slechtere arbeidsvoorwaarden aanvaard is de kans op Su personeel uitermate gering.

  In NL worden de rafinaderij installaties al niet meer door NL bedrijven overhaulled dat zijn internationaal rond reizende crews die blind veiligheidsinstructies in hun DNA hebben zitten.
  U praat en schrijft uit boekjes en hebt geen idee hoe er op dit soort installaties gewerkt wordt en hoe elke seconde telt.
  Su personeel zal waarschijnlijk ingezet kunnen worden op de boten/schepen die standby moeten liggen voor incidenten en dan houdt het wel op. Dit is internationale business waar in corporates de regels bepalen.

  Wie hebben de voor Saipem de rafinaderij aan elkaar gelast. geen personeel uit Su maar uit de Filepijnen. Su Personeel mocht voor Ballast Nedam beton storten en dan houdt het wel op beste RobG.

  U droomt of probeert de dromen van Misiekaba in leven te houden.


  Maak melding

 16. Surinamers op een Boorplatform laten werken gebuurt niet met een jaar opleiding .

  Heb jij een booreiland of Boorplatform zien bouwen of voor reparatie in een Dock liggen .

  Ik heb meerderen in Rotterdam gezien en er op gewerkt ik moest alleen steigers bouwen ,maar dan hoor je ook wat de kosten zijn van een nieuwe schip en reparatie kosten .

  Op land kunnen Surinamers niet werken ,dan wel jij dat ze op zee gaan werken .

  Laat men alvast de Cassava Fabriek draaien zelf de Raffinaderij te Paranam heeft NDP laten slopen terwijl men eind producten ken maken voor de Olie Industrie


  Maak melding

 17. Mijn God heeft het land Suriname niet eens 40 miljoen US dollar voor investeringen ? Moet de regering weer op bedeltoer ? Suriname is als land net als een hoer met de huidige regering als haar pooiers. Schandalig gewoon en het volk dat te dom is om in opstand te komen, laat zich alle leningen aansmeren, 100 tot 250 miljoen dollar is ontvreemd en volgens Adhin, ook zo een straatmeid, is dat geld gebruikt voor aankoop van aardappelen uien en knoflook. Wie moet dit geloven ?
  gemodereerd

 18. @RobG
  “Met de inkomsten uit olie en gas zal Suriname alle leningen makkelijk kunnen terugbetalen.”

  Dit is uitermate speculatief beste RobG. U verkoopt de huid van de beer al voor dat er een jachtcursus gedaan is, de jacht uitrusting gekocht is, er ervaring is opgedaan en de beer gevonden is en de kogels geleased worden.

  Allereerst luister naar Elias. Het duurt nog 18 maanden voor dat er besloten wordt. of er olie gewonnen zal gaan worden.
  Zoals voorspelt kan Staatsolie haar obligatie lening ($ 99 mio) op 14 mei 2020 niet aflossen en zet zij een Obligatie lening van $ 150.000.000 in de markt als vervanging.
  Hoe zal Staatsolie gezien haar balans over 2,5 jaar instaat moeten zijn om $ 800.000.000 plus te finacieren als er geen of nagenoeg geen vermogens aanwas zal zijn omdat het extra geld uit Brokopondo en de HFO verkoop aan Newmont direct naar Openheimer gaan.

  De Suriname rivier is gedegradeerd tot een sloot waar alleen nog maar schepen naar binnen kunnen met 2/3 van hun laadcapaciteit. Volgens de President zou het Chinese Baggerschip er nu moeten zijn en beginnen met baggeren. Dat gaat nog wel een paar maanden duren. Ofwel de haven van Paramaribo is de komende jaren niet beschikbaar als support haven voor off-shore. Waarom zou men omvaren aangezien Trinidad en Tobago alle faciliteiten al heeft en operationeel is.

  Aangezien de regering een al niet meer houdbare schuld heeft opgebouwd en veel schulden qua aflossing door geschoven zijn naar de toekomst na mei 2020 gaan de schulden allen nog maar verder oplopen voor dat er een druppel olie uit de grond komt.
  Beste RobG het duurt nog tot 2026 of later voor dat er iets in komt. Indien Suriname krediet waardig zou zijn dan mag verwacht worden dat de schulden dan 2 tot 3 maal hoger zijn dan nu ofwel de eerste miljard USD per jaar zal dan naar de staatsschuld gaan indien er geen andere regering komt.


  Maak melding

 19. RobG
  Realiteitszin is dat iets nemen zonder toestemming van de eigenaar gelijk staat aan onrechtmatig toe eigenen van een ander zijn eigendom en dat noemt men in de wet STELEN.
  Als het goed terug wordt gevonden wordt deze afgegeven aan de rechtmatige eigenaar.
  De waarde van de 100 miljoen MOET worden teruggegeven dus lul maar lekker verder want ondanks je zogenaamde economosche opleiding bijf ik met stelligheid verkondigen dat JIJ RobG een pseudo econoom bent want jou tekst en uitleg zijn een econoom onwaardig want iedere grond van uitleg ontbreekt of is beerput onzin


  Maak melding

 20. Beter e.e.a. te vernemen van RobG, dan van iemand die volledig bij zijn/haar verstand is! Deze pseudo econoom blijkt ook nog parttime waarzegger, psycholoog en clown te zijn.


  Maak melding

 21. Het volk van de failliete Suriname vraagt naar het volgende..
  – hoeveel miljard heeft Boefdraad al geleend?
  – tegen welke rentes zijn deze forse bedragen geleend?
  – hoeveel is al terugbetaald?
  – indien nog niet terugbetaald, wie zal het terugbetalen?
  – wat is de looptijd van deze leningen?
  – hoeveel bedraagt de boeterente (uitgaande niets kan worden terugbetaald)?
  – waar zijn de miljarden besteed
  – is Suriname beter van geworden door deze miljarden leningen
  – zijn er zichtbare projecten gerealiseerd door deze miljarden?
  – hoeveel miljoen usd heeft abdoel staan op zijn buitenlandse bankrekening?
  – wanneer worden de échte dieven opgepakt
  – ……….vul maar in

  Houdt het wel een keertje op? Jawel. Stem bewust op 25 mei en voor altijd afrekenen met dit geboefte.


  Maak melding

 22. Beste Koos….basis economie leert ons ook de multiplier effect; wat betekent dat de spinoff van de 25% die al dan niet naar financiers gaat, zeker 2-3 keer economische bedrijvigheid oplevert.

  Een voorbeeld, als de overheid hiermee: 300 mio SRD subsidie kan verminderen, kan daarmee meer scholen en medische activiteoten worden gefinancierd.

  Kortom: wees niet bang om nieuwe wegen in te slaan; komt goed. Soso lobi!


  Maak melding

 23. Agoetigrie….vertel wel erbij hoe een nieuwe regering de salarissen, wegenbouw, scholen gaat draaien zonder een verhoogde inkomsten? Alleen belastingen?

  Dat is juist wat de harde werkers w.o. Hoefdraad doen. De toko draaiende houden!

  Tegelijkertijd investeren in goud, olie, etc.. en investeren in efficienter maken van energieopwekking.

  Tja, als je dat niet begrijpt….velen hopen dat ontw hulp weer van de Noordzee komt; vergeet het maar.

  Alleen als je zelf hard werkt…en ja, hier en daar een lening tot betere tijden! Over 5 jr zijn er voldoende olie $, 2 nieuwe goudmijnen, stroom goedkoper en iedereen zal vergeten zijn dat de basis gelegd is door dappere mensen als Hoefdraad!


  Maak melding

 24. @jojo,

  M.b.t. de renovatie van het AZP kan ik wel zeggen dat een groot deel van het ziekenhuis reeds gerenoveerd is. Met gaat echter verder met de renovatie van een ander deel van het ziekenhuis.

  Het is toch heel erg dat er geen personeel in Suriname is opgeleid om dit soort specialistische werkzaamheden op de boortorens uit te voeren. Hieruit moet toch lering uit getrokken worden? Ik geloof echter in de kracht van het denken om het een en ander te realiseren. Suriname kan men niet vergelijken met Nederland. Nederland heeft al een hele geschiedenis achter de rug met olie- en gaswinning. Zij kunnen goedkoop personeel van elders inhuren. Suriname moet zelf haar eigen kader opleiden om dit soort werkzaamheden uit te voeren.

  Rat7,
  Wat hebben VHP, NPS,PL en anderen te bieden? Je laat je misleiden door door de schreeuwers uit Nederland die sympathiseren met VHP, NPS,enz op Face Book. Face Book is geen stembus.


  Maak melding

 25. Er is recentelijk 250 miljoen verdwenen . De vraag die zich voordoet is wie hier verantwoordelijk voor is. De overheid of de boef bank bobo.
  Waarom gaat men dan de NDP uitschelden. Het probleem zal de volgende regering het ondervinden.En nu wordt er leningen afgesloten vlak voor de verkiezingen. Er kunnen maar 2 dingen gebeuren. Het geld verdwijnt omdat de NDP de verkiezingen niet wint. Maar de NDP wint zeker de verkiezingen.
  Dus al die landverraders die in blanda zitten, en rotszooi uitkraaien ,moeten bij binnenkomst opgerot worden.

  Tjee
  gemodereerd

 26. Prijzen in Suriname.. Mensen betalen nu al de hoofdprijs voor de dagelijkse levensmiddelen… Ik hoor iedereen klagen… Ja brood wordt duurder.. boter.. melk.. Kaas.. Noem maar op… Suriname is verworden tot de regionale bedelaar… . De srd scoort laag internationaal…Armoedebestrijding heeft geen prioriteit …Mensen krijgen van de ndp een voedselpakket.. Voor wat hoort wat.. Wie een pakket krijgt moet daarvoor de wet overtreden.. Het volk wordt opgeroepen om het gerechtshof van de krijgsraad te blokkeren.. De krijgsraad had een persoonlijke oproep gedaan na vonnis.. Het volk moest in paars tenue verschijnen..De vice-president was ook aanwezig… Later vertelt hij op een vergadering dat er geld nodig is om aardappelen te importeren.. .Op die zelfde vergadering zei hij dat de importen duur zijn… en alles, ook medicijnen duurder zal worden.. in Suriname ..Wat hij vergat op te merken is dat in Suriname alleen drugs goedkoper is geworden..onder zijn ndp regering . .. …


  Maak melding

 27. 25% zal verdwijnen in de ndp kas om de komende verkiezingen te financieren. Ndp bestaat uit meedogenlozen en gewetenlozen en al haar aanhangers zijn ddb krankzinnigen, waaronder allerlei misdadigers en ander crimineel dom gespuis. Kortom een vervloekt dom volk.
  gemodereerd

 28. Ik lees van alles. Maar de kern van het probleem is dat de inkomsten van Suriname nauwelijks genoeg zijn om de salarissen en subsidies te dekken. Alle andere uitgaven worden betaald met leningen. Dat is complete waanzin. 51% van de beroepsbevolking wordt door de overheid betaald. Op Curaçao is dat 10% in Nederland is dat 15%. Begin daarmee. Waarom worden voormalige ministers zolang doorbetaald en krijgen ze ook een directeurs titel? Het gaat niet goed met Suriname . Gemiddelde levensverwachting Suriname voor mannen is 69.8 jaar en voor vrouwen 74.8 jaar. Nederland is dat respectievelijk 80.2 jaar en 83.3 jaar.


  Maak melding

 29. Gaan ze weer bedelen …..

  Ze hebben net 100 milj gejat en nu gaan ze hun hand weer ophalen voor het zoveelste land!

  Ik veracht deze regering die ons verkracht bedeld moord drugs etc ….wie geloofd nog in deze moordenaar die het nu op alle dollars en euros gemund hebben.

  Waarom is deze randdebiel nog niet in de bajes …deze olifant is in een glazen kast en breekt alles.

  En dat doet hij al 40 jaar ..en als je denkt dat het erg is wat hij deed laat hij de bank beroven met zn matties het geld is al verdeeld en miss ih buitenland.

  Wanneer is het genoeg!!!
  Wanneer stopt het stelen en oplichten deze valse hond liegt alles bijelkaar!!!

  Aub stop deze seniele opa …stop hem in majella, beter nog stop hem in een kist want hij is strals toch dood.
  En wij …de bevolking zullen al deze schulden zelf betalen ,weer een paar generaties naar de klote.

  Dr is zoveel bewijs van moord drugstransporten oplichting en nu zelfs bank berovingen!!

  Stop die gek en excuteer hem!!!


  Maak melding

 30. Beste RobG

  Mijn partner was 2 maanden geleden een paar dagen gast in het AZP. Waar zij was, was het een puinhoop te vies om de deuren aan te raken, geen toilet papier. etc.

  Ik heb de feestelijk foto’s gezien als er weer een verdieping van het beddenhuis opgeleverd werd. Dat waren geen foto’s van een serieus ziekenhuis project dat makkelijk goed schoongehouden moet kunnen worden. Het was matige woningbouw.

  Bedden vleugels zijn geen ziekenhuis, OK’s, laboratoria, spreekkamer, poly’s, etc zijn een Ziekenhuis. De plannen die IsDB zou financieren waren heel wat grootser dan waar u het over heeft. De IsDB heeft de plannen afgekeurd omdat er bezuinigd was zodat Suriname zelf geen geld meer hoefde in te brengen.

  Oost Azie (Filepijnen, India en Indonesie) levert het meeste Nautische personeel en heeft daar ook de opleidingen voor. Gaat u maar eens een cruise maken en dan ervaart u dat aan de basis en hoe deze mensen 8 tot 14 maanden op een schip leven en bereid zijn 12 uur te werken voor een basis loon. Deze mensen werken zich op naar technische specialisten en zijn dan ook bereid extreme uren te draaien onder allerlei omstandigheden.
  Alleen management en enginering technici komen nog uit westerse landen of het land van de vlag van de drijvend voorziening omdat India, de Filepijnen en Indonesia ook voor die functies goed gekwalificeerd personeel opleiden en via agencies leveren. Een buurman heeft zo’n agency gehad op de Filepijnen. Hij zag z’n mensen nooit.

  Het is niet dat Su personeel het niet kunnen maar hoe kom je aan de basis kwalificaties en bij welke bodyshop moet je solliciteren. Daarnaast zal het merendeel van de Surinamers in Suriname niet uit hun bed komen om roosters te draaien van 12 op 12 af of van 4 op 4 af en dat 2 of 4 weken aan een stuk.

  Ik vroeg ooit aan de Italiaanse restaurant manager op een Cruise schip waarom zijn personeel alleen maar in Schoenen liep die twee maten te groot waren. Of zij niet beter voor hun mensen konden zorgen. Het antwoord was. Hier kiezen ze zelf voor want ze moeten 12 uur per dag op hun voeten staan etc. Ik heb daarna nooit meer een Cruise gemaakt.

  Bedenk eens waarom Palmolie niet van de grond komt in Suriname. Omdat er in Indonesië arbeiders zijn die 5 – 6 dagen per week 10 uur dag zwaar werk doen voor $ 160/maand.
  Dit betekend dat die mensen geïmporteerd moeten worden en alleen al gezien hun tickets te duur worden.


  Maak melding

 31. @paraman….klopt. De overgrote deel van de miljoenen leningen worden besteed aan salarissen. En wat bedraagt een loon van een gewone burger…en wat van Boefdraad en co? De miljoenen leningen gaan rechtstreek naar de zakken van de corrupte bende. Wacht lekker maar op de olie opbrengsten. Straks als alle schuldeisers beslag leggen op de olie dan wordt het volk weer de dupe. A olie a no foe bouta….Naf a volk.


  Maak melding

 32. Het zou verboden moeten worden om deze man in de buurt van een PEN of potlood te zijn geef hem een bord geroosterd varken zodat hij in slaap valt en geen gekke deals meer maakt


  Maak melding

 33. Deze kloot is weer aan de gang! Belofte belofte maakt hij aan die buitenlandse banken, maar gaat het volknvoor zijn shit moeten betalen. Nog 5, eet me mars.


  Maak melding

 34. Bouta als je iets van je populariteit wil redden is dat het op staande voet ontslaan van Boefie. Je zal dat niet doen want je geloofd nog heilig in de man die Su in 10 jaren bankroet heeft gemaakt, jou en consorten heeft verrijkt.


  Maak melding

 35. Leningen, leningen, leningen, 40 miljoen hier, 80 miljoen daar, 500 miljoen bij jan, 800 miljoen bij Piet, 1000 miljoen bij joost. 20 miljoen bij kries. Wanneer gaat het een keer echt ophouden? Het volk wordt nog dieper in het moeras gedrukt.
  .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.