woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHaïtiaans echtpaar ernstig gewond na gasexplosie in woning

Haïtiaans echtpaar ernstig gewond na gasexplosie in woning

-

Does Travel - naar Suriname

Een Haïtiaans echtpaar in Suriname is vanmorgen zwaar getroffen door een gasexplosie. Dit gebeurde aan de Amardeepweg te Leiding 17. Het Korps Brandweer Suriname (KBS) kreeg de melding van de explosie rond 07.15u en rukte uit naar het adres. Dat bevestigt Rayon Brandweercommandant van Saramacca, Ronald Djodikromo, aan de redactie van Waterkant.Net.

Volgens de eerste observatie van de brandweer moet het echtpaar de avond ervoor onbewust het gasfornuis hebben aangelaten, zonder dat er iets op het vuur was. Djodikromo geeft aan dat het gas in het huis is blijven hangen. Het echtpaar was in de kamer toen de vrouw opstond om het licht aan te maken. Bij het aanschakelen van het licht vond de explosie plaats.

Daarbij is zowel de muur van de slaapkamer als van de keuken weggeslagen. Ook een matras van een eenpersoonsbed vatte daarbij vlam. De brandweercommandant zegt dat er bij de schakelaar vermoedelijk een elektrische vonk is ontstaan, welke voldoende was om het opgehoopte gas een explosie te laten veroorzaken.

De man en vrouw zijn beide gewond geraakt en per ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De vrouw heeft tweede en derdegraads verwondingen opgelopen. Volgens de brandweercommandant was het niet mooi om te zien.

De identiteit van het echtpaar kon nog niet worden achterhaald vanwege de taalbarrière.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. “De vrouw heeft tweede en derdegraads verwondingen opgelopen. Volgens de brandweercommandant was het niet mooi om te zien.”

  De mensen hebben ernstige brandwonden opgelopen die heel veel pijn tot gevolg hebben en dan maakt de brandweercommandant een dergelijke stompzinnige en harteloze opmerking. Tuurlijk zijn brandwonden “niet mooi om te zien” maar dit soort opmerkingen maak je als professional niet.

  Sterkte en een voorspoedig herstel


  Maak melding
 2. Haitianen ook zo’n verrijking voor Suriname. Bouterse haalt ze uit alle hoeken behalve uit de juiste. Suriname heeft geen Haitianen en Chinezen nodig. Wat Suriname nodig heeft is mevrouw Lagarde en haar team.


  Maak melding
 3. @ Sanggg

  Inderdaad zo´n opmerking past niet bij een leidinggevende figuur, kort samen gevat niet de juiste man op de juiste plaats! Hij moet zijn woorden beter leren kiezen tegenover de journalisten.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 4. Tegen degenen die vinden dat hij zich niet zo moest uitdrukken wil ik zeggen dat hij zijn empathie toonde naar de slachtoffers toe. Aan de manier hoe hij zijn commentaar heeft gegeven geeft blijk dat het een onbeschrijfelijke situatie was geweest. En ik hoop dat het korps geen enkele mentale schade heeft opgelopen omdat zulke verminkingen zeker niet voor het zwakke oog bestemd is.


  Maak melding
 5. Sorry,maar daarmee geeft die Meneer aan hoe ,, vreselijk,,het is.het gaat bij hem niet om de persoon of feiten belachelijk te maken want te kleineren
  Hij vond het vreselijk om aan te zien
  Dat maakt ik uit in deze woorden


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES