Veel vervallen producten geconstateerd bij controle in winkelzaken Para

9
Veel vervallen producten geconstateerd bij controle in winkelzaken Para
Archieffoto: controle in winkels

Alle eet- en drinkinrichtingen, winkelzaken en verkopers van worst-  en vleeswaren in het district Para worden verscherpt gecontroleerd op voedselveiligheid, hygiëne en naleving van de vergunningsvoorwaarden. Tot zover zijn er veel vervallen producten van de schappen gehaald. Districtscommissaris Armand Jurel wilt correcte naleving van de vergunningsvoorwaarden om de voedselveiligheid te kunnen garanderen en de ordehandhaving op het vergunningenbeleid. 

Een team samengesteld uit ambtenaren van Handel en Industrie (HI), de politie, brandweer en de bestuursdienst voeren elk, op eigen bevoegdheden, samen de controle uit. Het team begeeft zich ook in magazijnen voor controle op de wijze van opslag en houdbaarheid van voorradenvoedingsartikelen. Vervallen producten worden direct in beslag genomen en na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie vernietigd.

Het team is gedetailleerd de controle aan het uitoefenen, dat alle ongeregeldheden correct worden aangepakt. In gangbare situaties wordt de gelegenheid geboden aan de vergunninghouder om herstel te plegen binnen een gangbare tijdsduur. Vervolgens zal er her controle worden uitgevoerd door de ambtenaren in Suriname.

Alle ressorten van Para worden binnen korte tijdsbestek aangedaan, meldt het commissariaat.


9 REACTIES

 1. Behalve d vervallen producten is er nog veel meer in Suriname die het etiket vervallen behoort te dragen. Men moet hierbij denken aan de gehele regering NDP en de domme aanhangers.
  In ieder geval blijkt dat het nodig is controle uit te voeren dit is goed voor de volksgezondheid.
  Vorkomen is beter dan genezen zegt men.


  Maak melding

 2. En maar die Chinezen blijven verheerlijken, ze roven zo snel mogelijk de natuurlijke hulpbronnen het land uit, voordat er straks na 25 mei, eerlijke mensen aan het roer komen in de regering, want dan zijn deze praktijken verleden tijd voor die Chinezen, voor de rest wat die Chinese supermarkten betreft, hebben ze schijt aan dit volk, en blijven telkens weer vervallen produkten verkopen, nog even, brengen ze hier ook nog het Coronavirus, want die Chinezen vreten alles, vleermuizen, slangen, apen, honden en kamelen, varkens en koeientollis met testicles.


  Maak melding

 3. @ Koos,

  Schijndood houd binnenkort op het zogenaamde revoplein wat nooit een revolutie was, een bijeenkomst met allerlei onnozele toespraken, om zich zelf te verheerlijken, gelukkig zal dat zijn laatste zijn na 25 mei 2020, weg ermee, heeft totaal geen betekenis dat plein, de enige betekenis is geschiedsvervalsing.


  Maak melding

 4. @Manu een zekere Ramon Abrahams heeft in februari een massmeeting gepland. Honderden bussen zijn gehuurd om de sektevolgers naar de meeting te bregen. En allemaal voor bordje eten en een kleine toelage. In een intervieuw heeft Abrahams gezegd de massameeting van de VHP te overtreffen. Bouterse ging naar de krijgsraad en er kwamen slechts een handjevol mensen opdraven om de man de begeleiden. Kennelijk heeft Abrahams dat tot zorgen gebaard. NDP is niet meer zo hot. Vd San heeft ook de handdoek in de ring gegooid. Die zit thuis in een jockey met een djogo op de bank. Het is dus mogelijk om je los te maken van de paarse sekte. Manu in mei gaan ze eraan. Loesbere gaan ze krijgen.


  Maak melding

 5. Lijkt alsof mijn postings het niet halen.
  Ik had gepost dat de vervaldatum aangeeft dat de kwaliteit na deze datum niet hetzelfde zal zijn maar is nog wel geschikt voor consumptie. De voedselbanken in Nederland zijn er blij mee als de periode niet teveel over tijd is dus geen 8 maanden.
  Ze worden in beslag genomen de BB in blik want NDP heeft het nodig om verkiezingsstrijd aan te gaan want monie no de deng mang skeer zoals Sranang skeer


  Maak melding

 6. @ Koos,

  Laatste stuiptrekkingen, en Abrahams mag zich zeker zorgen gaan maken na 25 mei, dan mag hij weer zoals 10 jaar geleden, op badslippers gaan lopen, nadat hij alles wat hij gestolen heeft in die 10 jaar, heeft in moeten leveren


  Maak melding

 7. De producten met een houdbaarheidsdatum kan idd nog enkele maanden geschikt zijn voor consumptie. Plusminus zes maanden na vervaldatum de balans gaan opmaken, dat in de aanbieding plaatsen en mensen stimuleren om die producten te kopen, zodat weer aangevuld kan worden. Maar nee, het systeem controleert en beboet. De meeste winkelhouders zijn Chinezen. Deze ondernemers weten alleen maar geld te tellen en de economie uit te hollen. Westernunion heeft het druk maar druk mee. Voorlichten, verplichten tot behalen van een MKB-diploma en dan pas als ondernemer bij kvk inschrijven. Nope, niets van dit, dus het risico aanwezig dat ze geen verlies willen leiden en de producten rustig op de stelling laten liggen. De mensen blijven of weg of ze kunnen lezen dat het product al vervallen is. Niemand koopt dat product, maar de chinees heeft niets door. Controle moet dus structureel opgevoerd worden en bij betrapping fors beboeten en de boel voor zes maanden dicht timmeren. Het effect hiervan zal direct merkbaar zijn. De chinezen moeten echt verplicht worden om nederlands te leren en boekhouding te kunnen overleggen. Het zijn melkers, parasieten en respectloos!


  Maak melding

 8. @Mokro, de culturele verschillen zijn te groot. De Chinezen zullen nooit volwaardige Surinamers worden. Daarvoor voelen zij zich te groot. Heb het al eerder genoemd het zijn kolonisten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.