Eerste GAP-training district Marowijne gestart in Moengo

1
Eerste GAP-training district Marowijne gestart in Moengo

Op het ressortkantoor Moengo van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben 21 personen zich aangemeld voor het volgen van een Good Agriculture Practice (GAP-training).

Aan de training welke gisteren gestart is, participeren 6 medewerkers van het ministerie van LVV en 15 agrariërs uit het ressort Moengo. De GAP-training is gebaseerd op internationale standaarden waarbij er voor de export strenge regels gelden. Groente en fruit moeten voldoen aan de geldende internationale waarden, normen en gestelde eisen. Deze standaarden gelden niet alleen voor de export maar ook voor de lokale markt. De Surinaamse bevolking moet ervan verzekerd zijn dat de producten veilig geteeld zijn dus geschikt voor de consumptie.

Ressortleider Ermond Kromopawiro gaf aan verheugd te zijn met de 1ste GAP-training in zijn ressort. Zoals gebruikelijk zal de training 3 dagen duren en worden afgesloten met een certificaat uitreiking. Als alle boeren landelijk getraind zijn zal er een vervolg GAP-training plaatsvinden. Afhankelijk van de ontwikkelingen op de internationale markt, zal de training aangepast worden.

Minister Rabin Parmessar ziet trainingen als de manier om kennis te verrijken en bij te blijven op het gebied van de laatste ontwikkelingen de agrarische sector rakende. De trainingen moeten leiden tot de aanpak van effectiviteit en efficiëntie in de agrarische sector in Suriname, meldt LVV.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.