Zoveelste smerig restaurant in Suriname gesloten

19
Zoveelste smerig restaurant in Suriname gesloten

Het houdt maar niet op in Suriname; ook vandaag weer hebben ambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst (MGD) van het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost ingegrepen bij een Surinaamse eetgelegenheid. Dit keer was het weer raak bij een warung in het ressort Rainville.

De bestuursambtenaren zijn overgegaan tot sluiting nadat ze een inval hadden gepleegd en gestuit zijn op verschillende ongeregeldheden. Het ging daarbij ondermeer om een zeer onhygiënische situatie in de keuken, potten en handdoeken die niet voldoen, vetput die niet geledigd is en het niet kunnen aantonen van een bewijs van ongediertebestrijding.

De ongeregeldheden waren van dien aard, dat er onmiddellijk overgegaan moest worden tot sluiting van de warung, meldt het commissariaat. De vergunninghouder is opgeroepen en moet zich aanmelden op het districtscommissariaat.

De zaak blijft in opdracht van districtscommissaris Mike Nerkust tot nader orde gesloten. Deze week werden ook al een andere warung, een fast food zaak en een rotishop gesloten.


19 REACTIES

 1. Criminelen zijn het deze restauranthouders die de gezondheid van hun klanten op het spel zetten. Niks zaak tijdelijk sluiten maar wel permanent. Tevens een forse geldboete opleggen en wat mij betreft ook nog de gevangenisstraf.


  Maak melding

 2. Smerig, smeriger, smerigste, smerigerster, al die kalakka skowtoes van BOG moeten gewoon alle restaurants inspecteren en op de deur een bewijs van hygiene plakken of sluiten en openbaar maken wie de volksvergiftegers zijn. Oeng sabie tog, de kalakka skowtoe lust tog iets lekkers tegen oud en nieuw.


  Maak melding

 3. De restauranthouders die inovertreding zijn worden door de overheidsdiensten behandeld met de mantel der liefde. De zaak wordt gesloten en als alles op orde is mogen zij opnieuw hun nering voortzetten. Dit is toch ongehoord. De mate van waarschijnlijkheid dat een restaurant voor een overtreding wordt uitgekozen is mijn inziens heel erg groot. De overheidsdiensten die de controle hebben uitgevoerd hebben immers hun activiteit opgevoerd. Toch nemen deze restauranthouders het risico om hun smerige boel voort te zetten. Op de een of andere manier denken zij dat dit met een sisser zal aflopen. Definitieve sluiting van de zaak en het verbod om een nieuw bedrijf in de toekomst voort te zetten zal naar alle waarschijnlijkheid meer effect hebben.


  Maak melding

 4. Dat is de restaurant waar “Laat me” met haar/zijn kornuiten gingen eten. Laat me, je bent een liefhebber van dit soort praktijken toch? Eet smakelijk en blijf lekker in Suriname hoor!


  Maak melding

 5. Deze restauranthouders denken dat fermentatie, het proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken goed zijn voor de smaak. Bij fermentatie zorgen bacterien en schimmels dat bepaalde stoffen omgezet worden voor bijvoorbeeld een betere smaak. Men zegt ook wel ” hoe smeriger een keuken des te lekker smaat het eten”. Ik denk dat velen het niet eens doorhebben dat ze ziek worden of ziek zijn geworden van de smerige restaurantjes.


  Maak melding

 6. NO NONSENSE. 13 december 2019 At 09:52
  #Oom Lulwig~ ie ton”go Paars NO ka.
  Tra sanie joe NO mang takie. Na so je haat joe srefie.

  Ooktoe joe dong beest foe bribi didibri en volg hem na in de leugen en misdaad. joe mpp.


  Maak melding

 7. Voorgoed deze restaurants dicht timmeren en vergunningen definitief intrekken. Deze restaurants zijn de vieze gore killers in onze gemeenschap.Onze Gezondheidszorg ligt al jaren op zijn gat. Deze restauranthouders moeten met naam en adres in de media. TV opnames maken en het volk laten zien met hun eigenaars. Dan zal het pas ophouden. Sommige Surinamers zijn hardnekkig en gaan gewoon door met hun viezigheid. Urine en diarree in de keuken, Vieze toiletten. Handhygiene is heel ver zoek. Ze maken mensen kapot dus weg ermee.


  Maak melding

 8. gewoon elke week / mand alle eetgelegenheden controleren.
  gaat het Goed dan 1 keer per kwartaal (steekproefgewijs)
  En tijdelijk vergunning intrekken tot alles op orde is en dan onder verscherpt toezicht


  Maak melding

 9. Rot lui volk restaurant;;; mensen werken in een warm land is geen pretje!!! Maar eten zelf koken is beter en als je toch lui bent om te koken;;; laat je vooral in de maling nemen door een andere luie restaurant houder.. voorlopig blijft ik verweg van alle restaurants houders;;; wie zich aangesproken voelt;;; mag liever zichzelf gaan verschuilen in zijn gesloten restaurant..


  Maak melding

 10. Deze opgevoerde controle is moey making vr die bestuuropzichters.is n bron vn inkomen vr hun drom mogen ze weer open na n week n zo wordt vergiftiging in d hand gewerkt.wie weet wat er besproken word binnen d 4 muren by de DC. A tori disie ai smerie naar kakkerlakpoep.


  Maak melding

 11. Voorkonen is beter dan genezen. de Surinaamse overheid moet voortaan preventief te werk gaan. Zorgen dat restaurants niet in de fout gaan in plaats van restaurants achteraf sluiten en ala ze niet willen luisteren grote boetes uitvaardigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.