Dit jaar spreiding activiteiten rond oudjaarsdag in Suriname

3
Dit jaar spreiding activiteiten jaarwisseling in Suriname
Pagarra estafete op oudjaarsdag in Suriname

Partijen die belast zijn met activiteiten rond de jaarwisseling in Suriname, hebben deze week overeenstemming bereikt om de festiviteiten verspreid te houden. Dit om een crowd clash oftewel botsing van menigten op oudjaarsdag te voorkomen, zegt districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Nerkust had op woensdag 11 december een meeting met diverse actoren over de voorbereiding op de activieiten rond de jaarwisseling. Één van de uitkomsten is dat de podia dit jaar op verschillende plekken zullen staan en anders geplaatst zullen worden.

Partijen hebben zich ervan verzekerd dat de activiteiten op 31 december om 17.00 uur afgerond worden en dat er nadien niets meer verkocht zal worden en ook geen muziek meer afgespeeld wordt.

Volgens de districtscommissaris is dit vooral bedoeld zodat er voldoende tijd en ruimte is om de stad op Owru Yari wederom schoon te krijgen. Dc Nerkust zegt na eigen waarnemingen tijdens voorgaande jaarwisselingen met organisatoren gesproken te hebben om hun plek een beetje anders te kiezen.

“Het lijkt aardig te lukken, de mensen gaan mee”, aldus de burgervader die benadrukt dat er altijd verschillen schijn, maar dat partijen hier wel uitkomen.


3 REACTIES

 1. Hoe zit het met voedselhygiene van deze verkopers? Hebben deze kleine handelaren ook een diploma??? Want hun keuken thuis is ook niet fris te noemen met de vele kakkerlakken en muizen. Ik koop niets op straat hoe vriendelijk zij het ook aanbieden. Vaak zien deze verkopers er ook niet fris uit. Vrouwen met hun tai ede en mannen met een vies petje op. Vieze nagels. Echt onverzorgd. Dit is ook niet bevorderlijk voor het straatbeeld. Mike Nerkus vergeet dit te controleren. Het volk vervuilt het heel land. Niemand corrigeert elkaar. Smerige straten.


  Maak melding

 2. Iets Make Surinam Great Again

  Yess We Can

  Jong Suriname

  Het leven moet je vieren en dat doen wij Surinamers vanaf 27 december massaal
  Gaan alle remmen los knallen met die ballen

  Tussen 27 dec en 1 jan is Surinam The place 2 B

  Pc

  Laat die Mr Nerkust mijn bellen zal ik hem een idee geven hoe de binnenstad van Paramaribo op een moderne manier word schoon gemaakt… door middel van die grote schoonmaak wagens en grote stofzuig wagens.. zonder dat het de staat Suriname 1 cent kost..

  Mr Nerkust.. Talk 2 Me.. Ik ben iemand ik heb altijd een master plan

  Lets Make Surinam Great Again
  Wit Shaffen Das


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.