Gemiddeld slaan 17 auto’s per maand over de kop in Suriname

18
Gemiddeld 17 auto's per maand over de kop in Suriname
Deze auto sloeg begin deze maand over de kop - Foto: Shekhar Kailash Dwarka

Een zorgelijke ontwikkeling in Suriname; per maand slaan er gemiddeld maar liefst 17 auto’s over de kop in het verkeer. Dat blijkt uit gegevens van de afdeling Medische Registratie van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo, schrijft de Surinaamse krant Times of Suriname.

Dit jaar zijn er tussen januari en oktober 174 auto’s over de kop geslagen. In maart dit jaar was er een piek; er sloegen toen maar liefst 32 auto’s over de kop. Dat is bijna één auto per dag.

De voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers noemt het zorgelijk en zegt tegen de krant dat hard en onverantwoord rijden een rol kunnen hebben gespeeld bij dit soort ongevallen.

18 REACTIES

 1. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das

  Mensen en mensen kinderen

  Herhaaldelijk had ik aanngegeven dat het van groot belang is dat de politie de universiteit van Suriname
  opdracht moet geven wanner de meeste verkeers ongevallen geschieden.. overdacht of Savonds.. ook de leeftyd van de bestuurders

  De Meeste Auto Merken Die In Suriname Rond Rijden Zijn Van China Komaf.. Zijn Merken Die Zijn Afgekeurd In Europa.. Belangrijkste Reden.. Een Snelheid Van Boven De 120 km Per u. SCHIETEN Ze Van De Weg Af Met Alle Gevolgen Van Dien

  Word tyd dat men die merken gaat verbieden in Suriname


  Maak melding

 2. Hoe zou dat komen? Rijden de mensen
  zo onverantwoordelijk, heeft Su geen puntensysteem voor je rijbewijs. Bij te hard rijden, krijg je punten en bij 3 of 5 strafpunten word je rijbewijs ingetrokken, dan opnieuw rijexamen aanvragen. Je kan ook ontzegging krijgen dat je nooit meer mag rijden. Mensen die zonder rijbewijs rijden op komen op de zwarte lijst te staan, je mag geen auto meer rijden en examen doen en zwaar beboeten.


  Maak melding

 3. Je opmerking moet nog beoordeeld worden.
  Moderator wat is je probleem?
  @Anoniem
  En dit zal ze tegenhouden om in de auto te stappen?

  Maatregelen zoals door jouw zijn beschreven hebben alleen effect op mensen met een beetje gezond verstand.
  Randdebielen en dat is minstens 90% van de figuren die dit soort ongelukken veroorzaken, laten zich niet weerhouden door dit soort maatregelen.


  Maak melding

 4. Dat is een heel prachtige statistiek qua rij gedrag. Niet de wegen zijn de boosdoeners, maar de importeurs van auto’s en banden. Alleen maar afgekeurde auto’s en banden gaan dat land in. Hoe komt dat , witwasserijen van coke in het buitenland in de vorm van kavels met auto in de steden Yokohama en Osaka . Het kan de importeurs geen moer schelen of die auto’s veilig genoeg zijn of niet. Het zijn test auto’s die de EU niet mag binnen komen. Mijn collega uit Soedan vertelt mij hetzelfde verhaal net wat er in Suriname ook gebeurd. En die idioten gaan leningen aansluiten of hypotheek verkopen om die afgekeurde auto’s aan te schaffen . Ze betalen hun eigen zelfmoord!!!


  Maak melding

 5. Het rijgedrag is kenmerkend voor het aantal verkeersongevallen. Men rijdt veels te hard en is net als de ndp roverheid, onverantwoordelijk met eigen leven, spullen en dat van anderen. Ndp besteelt het land en volk. Ook hebben ze geen principe, schaamte en gewten. De ndp geeft het slechte voorbeeld aan haar oerdomme aanhangers.Dankzij de ndp gaan land en volk dagelijks met grote stappen achteruit. Alleen idioten en parasieten die dankzij deze boevenregering kunnen overleven zullen het niet eens zijn. Feit is dat het gros der doodrijders de paarse attitude hebben. Zoals de leider, zo het volk, moordadig, roofzuchtig en drugsgebruikers.


  Maak melding

 6. @@ Anoniem.. jij bent zeker ook een economische vluchteling..

  Ik had eens al gezeg dat ik het niet wil dat er over Punten rijbewijs gepraat moet worden.. wij surinamers zijn nog niet zo ver ontwikkeld.. wegen belasting is een probleem lastaan punten rijbewijs

  Voor 2000 srd kan men al een rijbewijs kopen in suriname .. als iemand rij examen moet afleggen.. als je die examinator 750 srd geeft ben je geslaagd

  Dat is het suriname van anno 2020


  Maak melding

 7. Auto’s slaan niet uit zichzelf over de kopen. Daar zijn een aantal oorzaken aan ten grondslag en die moeten worden aangepakt. De wegen zijn slecht en de rijopleiding eveneens. Dat concludeer ik uit het rijgedrag van de mensen. Wegen worden in Suriname geconstrueerd door LTS’ers en mensen die van de vakschool voor volwassenen afkomstig zijn. Er is gebrek aan kennis op elk niveau.


  Maak melding

 8. Dit laat zien hoe we in mekaar zitten.We hebben ka met alles.We gie gas nommo.Met we bedoel ik grote delen.Gelukkig zijn we niet allemaal uit hetzelfde hout gesneden.Sodom en gemora hebben we intussen ook ingehaald.


  Maak melding

 9. Ik denk een combinatie van factoren waarvan het gedrag, het belangrijkste is. Let op, de overheid treedt te weinig op hiertegen waardoor er geen correctie van het gedrag plaatsvindt.

  Waar zijn de flits camera’s?
  Waar zijn de de mobiele controle posten?
  Waar is er trajectcontrole?


  Maak melding

 10. Er zijn waarschijnlijk te veel rijbewijzen verkocht. En al hebben ze geen rijbewijs, rijden ze toch! En als ze rijbewijs hebben rijden ze mensen van achter dood zoals boeroe (Boerleider) is overkomen in de Anamoe straat.


  Maak melding

 11. Zou het aan de auto’s kunnen liggen? De meeste auto’s die in Su verkocht worden zijn gereviseerd. Worden wij niet opgezadeld met levensgevaarlijke vehikels? Moeten de keuringsnormen aangescherpt worden? Ik weiger te geloven dat het enkel aan onze rijstijl ligt! Ik denk echt dat de overheid eens een keer moet gaan kijken naar de gestelde criteria waar importauto’s aan moeten voldoen, want het is duidelijk veel te weinig op het gebied van veiligheid. Trouwens, knap vermoeiend hoe jullie alles kunnen koppelen aan de NDP. Jullie zijn echt ziek!


  Maak melding

 12. @Blakkaboy
  Van de grootste gros flitspalen doet bijna geen enkele het of zijn kapot gemaakt. Doe zelf maar eens een rondje Paramaribo en richting buiten Paramaribo. Er is totaal geen controle op hardrijders en dat weten de autobestuurders. Bumper kleven is aan de orde van de dag. Geen richting geven welke kant ze opgaan nog minder. De rotondes snappen ze ook niet dat zij richting moeten geven welke kant ze opgaan. Elkaar afsnijden op de wegen. Heel veel toeteren en elkaar uitschelden in het verkeer. Het is verschrikkelijk. Het verkeer is een Russische roulette. Het gaat meer om ik rij jouw dood of omgekeerd. De politie is en blijft onzichtbaar.

  Sarie Torie


  Maak melding

 13. Het ligt aan de wegen…………….. > Meer centjes, betere wegen dankzij onze superregering.
  Het ligt aan de geïmporteerde auto’s.> Meer centjes dankzij onze superregering
  Het ligt aan de Amerikanen…………..>Slechte mensen
  Het ligt aan de Nederlanders…………> Slechte mensen
  Het ligt aan de boze geesten
  Het ligt nooit aan de Surinamer.
  Trouwens, knap vermoeiend hoe jullie alles proberen te ontkoppelen van de NDP. Jullie zijn echt ziek! Dit is de nette versie
  De minder nette versie; houdt je smoel, achterlijke dwaas. Zolang jij zelf maar kan vreten, de rest interesseert je geen moer. Walgelijk sujet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.