LVV traint kindertehuizen in onderhoud en gebruik van plantenkassen

2
LVV traint kindertehuizen in onderhoud en gebruik van plantenkassen

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is samen met de United Nation Development Program (UNDP) en The Japan Caribbean Climate Change Global Partnership (GCCP) bezig met de uitvoering van het project ‘Encourishing Children’s Homes to Grow Crops for Food Security and Climate Change Resilience’. Dit project is gestart op 15 augustus 2018 en houdt in dat bij 5 kindertehuizen buiten Paramaribo plantenkassen van 9 bij 6 meter zijn opgezet, om de kinderen te leren zelf in hun voedselbehoefte te voorzien.

Het idee voor dit project komt van Ram Kisoensing, vertelde Omar Kasijo, van het onderdirectoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking afgelopen donderdag op het Knowledge Sharing Event van de UNDP in Suriname. De 5 kassen zijn reeds opgezet, compleet met een sprinkeler systeem om de gewassen van water te voorzien. Bij de tehuizen Maria Hoeve en Odinitie, op respectievelijk Lelydorp en Para, zijn de kinderen van de tehuizen reeds getraind en de kassen zijn in productie.

In het project is ook opgenomen dat de tehuizen wordt gekoppeld aan een lokale boer, die het proces helpt coördineren. De andere plantenkassen die in Commewijne, Saramacca en Nickerie staan zijn reeds geleverd. De training aan de kinderen door deskundigen van het Surinaamse ministerie zullen binnenkort van start gaan.

2 REACTIES

  1. De vorige reageerders kunnen zich dat blijkbaar niet voorstellen, maar kinderen vinden dat soort dingen leuk. Zo leren ze hoe ze zelf groenten kunnen kweken en kunnen ze later in hun eigen behoeften voorzien. Dat heet: Onafhankelijk zijn.
    De weerzin van veel Surinamers tegen alles wat met planten kweken en landbouw te maken heeft is pathetisch. Met die mentaliteit is het geen wonder dat er niets van de grond komt. Als een Surinaamse functionaris een buitenland bezoekt lees ik hier de vraag: ” Wat kunnen ze daar voor ons doen?” Als een Nederlandse functionaris een buitenland bezoekt dan vraagt hij/zij: ” Wat kunnen wij voor jullie doen?”
    Dat is het verschil en daarom komt Suriname nooit vooruit en verdient Nederland vele miljarden aan export.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.