Prijzen incidentele behandelingen Jeugdtandverzorging verhoogd

18
Prijzen incidentele behandelingen Jeugdtandverzorging verhoogd

De Stichting Jeugdtandverzorging Suriname (JTV) heeft de prijzen van enkele incidentele behandelingen zoals het vullen of trekken van een tand verhoogd ingaande 1 november jl. De reden van de verhoging is niet bekend.

Zo moet een patiënt nu SRD 150 betalen voor het vullen van een tand. Voorheen was dat nog SRD 120. Verder moet nu SRD 100 betaald worden om een tand uit te trekken, waar dat eerder nog tegen SRD 75 kon.

Als laatst moet vanaf 1 november ook meer betaald worden voor het maken van een röntgenfoto. Voorheen moest SRD 50 betaald worden, maar nu moet de patiënt SRD 60 neertellen.

De prijzen voor de overige incidentele behandelingen en de jaarabonnementen bij de Surinaamse JTV zijn het zelfde gebleven.

18 REACTIES

 1. Als je als Nederlander in Su bij de tandarts komt krijg je eerst een nota van € 50 te voldoen en de behandeling is naar het lijstje wat in Nederland wordt gehanteerd voor een behandeling. Ik praat uit ervaring. En,…. vooraf betalen


  Maak melding

 2. Precies, in het ziekenhuis hanteren ze hetzelfde systeem, je krijgt een eersteklas behandeling, al moet je alleen en steenpuist uitknijpen dan nog laten ze je op IC liggen. Lekker laten dokken die bakra’s geld zat.😁 Trouwens ook opgevallen dat de verpleegster met hetzelfde uniform aan je ziekbed staat waar ze eerst mee over de markt heeft gelopen, en in de bus heeft gezeten, haar erf heeft geharkt, haar huis heeft geschrobd, en allerlei duistere activiteiten voor ze weer aan je ziekbed staat, als je dan nog niet aan een bacterie doodgaat mag je echt van geluk spreken.🙄🤔


  Maak melding

 3. Morgen treffen demonstranten de anti-demonstranten.
  Hollanders worden gediscrimineerd? Waarom €50
  Ik weet niet welk doel de demonstranten hebben noch de anti-demonstranten.
  Ach, wtf effe lekker demonstreren mang.
  Me tjies dringie en sigaret


  Maak melding

 4. Die € 50 erkend iedere arts in Suriname ook als je bij een poli binnenloopt. Daar merkt die Surinamer niets van dus dan bestaat dit ook niet maar het is er wel.


  Maak melding

 5. Ik snap het, als ik het niet zie, dan is het er niet.
  Daarom kunnen politici zich rijk stelen, de bevolking ziet geen cent van alle inkomsten.😂😂


  Maak melding

 6. @Mica,
  Wat je allemaal opsomd over wat een verpleegster met hetzelfde uniform doet kan ik gelukkig/helaas niet beamen. Heb nooit de hele dag meegelopen met één.

  Trouwens als men een ingreep in Su ondergaat, dan kan men dat toch declareren in Ned.


  Maak melding

 7. Hoe ik al die reacties zo leest, hou ik het liever bij mijn bakra tandarts. Binnenkort moet ik een kroon laten plaatsen. Kost 600euro. Dus bijna een ticket naar swiet sranang. Maar als ik zoveel moet betalen in su+ticket en handgeld….is het niet te doen.


  Maak melding

 8. Veel ndp paria’ s gaan niet naar de tandarst, want monie no de. Als ze tot je praten zoals hossel Tjallie of motjo Lena, moet men onopvallend de hand voor de neus houden, want soso tingi mofo.


  Maak melding

 9. Ik lees hier zo vaak, hoe mensen in Suriname de les wordt gelezen door surineds
  Ze sluiten geen brandverzekering af, stom van ze enz.
  wel,
  Je had je beter moeten hebben verzekerd.


  Maak melding

 10. Loonsverhoging en kinderbijslag verhogen. Kinderen horen gratis (half jaarlijks) naar de tandarts te gaan tot hun 18de jaar. Levensbehoeften zijn duur en daarom zie je heel veel lopen met rotte tanden of een half gebit. Sommigen kunnen niet eens een kroon betalen laat staan een vals gebit .

  Hebben ze dat ook in China gezien??????????


  Maak melding

 11. @Monky,
  Een ding is zeker, als de gereedschappen in aanraking zijn gekomen, in de grote bek van Luciën, RobG, Damsco en nog een aantal mislukkingen, raak je zeker besmet met de paarse virus.

  Geloof het of niet geen ene antibacteriële middel gaat je kunnen ontsmetten.


  Maak melding

 12. Wat een mentaliteit van de tandartsen! Een SuriNed patient is een kans om 8 maal te verdienen. Als dit in alle sectoren gebeurt en ook met de NLers touristen dan is het op korte termijn verdienen funest voor het toerisme in Suriname.


  Maak melding

 13. @ Politiek neutraal: Voor een kroon of een andere dure tandheelkundige behandeling kun je beter naar Turkije gaan. Ook veel dichterbij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.