Surinamers naar speciaal Seminar voor diplomaten in China

16
Surinamers naar speciaal Seminar voor diplomaten in China

Vijfentwintig Surinaamse burgers hebben onlangs succesvol deelgenomen aan het Seminar for Diplomats of Surinamein de Volksrepubliek China. De participanten hebben gedurende hun verblijf in China, de hoofdstad Beijing en de Fuzhou en Putian Provincies bezocht. Het Seminar is als zeer intensief en leerrijk ervaren en heeft nieuwe inzichten en inspiratie teweeggebracht in geopolitieke zin. De uitwisseling van kennis was een combinatie van een theoretische en praktische leermethode. 

De opgedane kennis over de Volksrepubliek China, haar hervorming en openstelling, ontwikkeling, economie, handel, bevolkingsbeleid, buitenlandsbeleid en diplomatie, alsook het One Belt One Road Intiative, hebben beter inzicht gebracht in de rol van de Volksrepubliek China in de wereld alsook de ondernomen stappen om het land en de bevolking op een unieke manier tot ontwikkeling te brengen.

Desalniettemin, beschouwt China zichzelf nog steeds als een ontwikkelingsland, dienend als voorbeeld en ter ondersteuning en aanmoediging voor de overige ontwikkelingslanden om te streven naar een betere toekomst. Er is van de gelegenheid gebruikt gemaakt om Suriname en haar buitenlandbeleid uit te dragen. Merkwaardig is de typering van de Centraal Suriname Natuur Reservaat als een van Werelds Natuurerfgoed.

Aan het eind van het Seminar ontvingen de participanten uit handen van Professor Men Ming, Dekaan van de University for International Business and Economics (UIBE), als bewijs van het afronden van de training met goed gevolg, één (1) deelname en één (1) alumni certificaat, van respectievelijk het Ministerie van Handel van de Volksrepubliek China (MOFCOM) en de UIBE

16 REACTIES

 1. Oké een snoepreisje en een certificaatje en wat dan nog. Onze natuur reservaten worden al jaren lang met de voeten betreden. Bomen worden gekapt en verkocht. Onze dieren in het wild en onze huisdieren worden gedood, verhongerd of mishandeld. Alles wat met de natuur te maken heeft wordt verkocht of vernietigd.
  En nog leert men hier niet van. Vraag mij dan ook stellig af wat voor toegevoegde waarde deze reis heeft. Bewustwordingsproces is een hardnekkig proces in onze gemeenschap die nog geen voeten in de grond heeft gekregen en of het zo ver zal komen is nog de vraag. Al deze buitenlandse reisjes kosten onze gemeenschap alleen maar geld.


  Maak melding

 2. Natuurlijk heeft deze studiereis een meerwaarde voor China maar ook voor de individuele deelnemer en voor de republiek Suriname als geheel. De deelnemers hebben geleerd hoe de Chinese aanpak op micro en macro niveau erop gericht is om het land tot ontwikkeling te brengen. Hiervan kan Suriname leren. Chinezen zijn net als Russen geen opgevers. De mentaliteit is bij hen erop gericht om door te zetten, van fouten te leren om uiteindelijk een goed resultaat bereiken. Heel inspirerend.


  Maak melding

 3. Dat klopt wat B & R zeggen maar kom op we zijn al zo veel jaren verder en ik zie geen verandering alleen maar afglijden. We hebben decennia lang om er over na te denken hoe het land en volk te besturen of naar een bepaald richting te sturen. Maar als ik over zo een reisje leest en wat de waarde daar van is dan krijg ik rillingen over mijn lichaam.
  Want hoe kan dat er in een land als Suriname mensen een hond gewoon dood slaan(voedsel voor Chinezen) omdat het beest op zijn erf gelopen heeft en je kan geen aangifte doen want er wordt geen schadevergoeding of straf toe gekend. Maar we vliegen wel de oceanen over om te snuffelen en wat is het doel daar van als men niet zelf regels en wetten kan kan door voeren richting het volk en daadwerkelijk uitvoeren.
  Je hebt een ander land niet nodig als je bepaalde zaken op orde hebt, hebt je dat dan is het wel nuttig om zulke snoepreisjes te maken om ideeen op te doen en daadwerkelijk uit te voeren.
  Ik ben er 100% zeker van dat niemand met blocnote rond liep en dat er daarna serieus geevalueerd wordt bij terug komst.
  Laat het volk horen wat er gezien is en gedaan zal worden en serieus aangepakt zal worden.


  Maak melding

 4. Robg, waarom zie ik niet een hindoestaan tussen die groep. Het zijn volgens mij toch mensen die meest ontwikkeld zijn ,sorry een gedeelte dan. Het valt wel op dat die kloof f tussen hindoestanen en creolen steeds groter wordt. Let wel suriname is ook van de hindoestanen.


  Maak melding

 5. Lekker belangrijk om naar een Seminar in China te gaan, waar mensenrechten iedere dag geschonden worden, en waarom een president niet door het volk word gekozen, maar door 7 partijgenoten, lekker democratisch dus, verder laten die Chinezen een spoor van verwoesting achter in 3e wereld landen, kijk maar in het binnenland met de houtkap, en containers kwik die ze in voeren, voor die goudconsessies die ze hebben, Africa is daar een goed voorbeeld van.


  Maak melding

 6. Schipper Charon ben jij dit?
  at5.nl/artikelen/197708/overvaller-dwingt-slachtoffer-geld-te-pinnen-om-telefoon-terug-te-krijgen

  Als je “moeilijke” woorden niet kent gebruik ze dan ook niet!
  MEE-PARTICIPEREN-
  Het is participeren, hetgeen betekent meedoen. Dus niet mee meedoen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.