Vakantie zwemcursus district Saramacca van start gegaan

8
Vakantie zwemcursus district Saramacca van start gegaan
Foto: (c) BIC Saramacca

Op maandag 9 september is de vakantie zwemcursus in het district Saramacca van start gegaan. Dit is een project van het ministerie van Sport en Jeugdzaken in samenwerking met het commissariaat Saramacca. De lessen worden verzorgd in zwembad “De Pirengs” te Groningen en duurt drie weken. Aan de cursus doen 94 jongeren meer.

Districtscommissaris Sarwankoemar Ramai heeft de jongeren gevraagd om de instructies van de badmeesters goed op te volgen. “Bewegen is heel goed voor de gezondheid”. Dit is een onderdeel van het programma zinvolle vrijetijdsbesteding van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken in Suriname.

Ramai is zeer tevreden met de opkomst. Volgens hem is aan het aantal aanmeldingen duidelijk te zien dat de behoefte aan zwemlessen groot is. Hij bedankte de Surinaamse minister van Sport en Jeugdzaken voor dit mooi project voor het district Saramacca, meldt het Burger Informatie Centrum.

8 REACTIES

 1. Ieder kind moet weten te zwemmen. Al op zeer jonge leeftijd. Het moet gewoon verplicht worden. Een nuttig initiatief is dit.
  De naam van dit zwembad “ De Pirengs” doet mijn wenkbrauwen wel fronsen. Geef me liever een dolfijn.


  Maak melding

 2. Zwemmen is erg belangrijk ja. Jammer dat het voor zeker 3 kwart van de bevolking een luxe is. Het is duur, vreselijk duur. Maar dit is een heel mooi initiatief. Moeten ze in zoveel mogelijk districten doen.

  Deze minister, lalini gopal, is tenminste iets meer bewegelijker. In de zin van, je ziet haar vaker in de media met nieuwe projecten. Uitgevoerde projecten. Goed zo lalini, ga o door!!
  Alleen jammer dat ze in een verkeerde politieke partij zit…


  Maak melding

 3. Schoolzwemmen hoort in het verplichte schoolpakket opgenomen te worden, Dit is een verplichte taak van het ministerie van onderwijs en wetenschappen. Ouderbijdrage hoeven zij niet te eisen.
  Volwassen horen ook verplicht te worden een zwemdiploma te behalen. Hoeveel volwassenen verdrinken er jaarlijks in ons land??? Veel te veel. Water trekt kinderen het meest en is geen luxe dat het ministerie aan deze eisen voldoet. Ouders hebben ook een taak hiervoor te zorgen, dat zij zowel hun kinderen een zwemdiploma op zak hebben. Ouders doen te weinig leerzame activiteiten met hun kinderen, vaak worden de kids aan hun lot overgelaten en moeten het maar zelf uitzoeken met alle gevolgen van dien.We kennen allemaal de boot ongelukken en al die verdrinkingen.

  Sarie Torie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.