VIDEO: Grote brand in centrum van Paramaribo

31

In het centrum van Paramaribo heeft vanmorgen vroeg een grote brand gewoed. Het gaat om een brand op de hoek van de Maagdenstraat en Jodenbreestraat tegenover Kirpalani. Een aantal winkelpanden is verwoest. (beeld via Bombelman.com)

De brand ontstond rond 05.00u in de ochtend. Het Korps Brandweer Suriname moest water uit de rivier pompen om de brand te blussen. Volgens de eerste berichten zijn twee panden verwoest. Een daarvan is het pand van Goudsmit ‘Johan Lee’.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De brandweer heeft de brand onder controle en is aan het nablussen. Ze doet samen met de Surinaamse politie onderzoek naar de oorzaak.

Bekijk ook een filmpje van de bluswerkzaamheden:

https://www.instagram.com/p/B0vIJhqByhr/?utm_source=ig_web_copy_link

31 REACTIES

 1. Om de haverklap brand, doden, botsingen, onder invloed rijden en natuurlijk Drugs … straks gaan mensen mekaar afmaken zoals in Amerika met schiet incidenten.Gaat uitstekend dus zorg voor een vuurwapen of een uzi mijne mensen.Echt heel jammer voor dit land,bijna 75% van de mensen doet aan drugs zoals man en vrouw.


  Maak melding

 2. Ze verdienen Euro maar zijn gierig om hun eigendom te onderhouden ken die pand vanaf ik jong was terug naar Suriname nooit heeft die Eigenaar wat aan die pand gedaan ,ze denken alleen maar aan verdienen en nogmaals verdienen 😡😡😡😡😡😡😡


  Maak melding

 3. Je hoort de,,,, lijder ,,,, des lands nooit iets zeggen over de toestand in het land..p

  Die tigri is dus in slaap gevallen tot de komende verkiezing.. nu

  Kan ook een stikkie aan het roken zijn..


  Maak melding

 4. De meeste branden van deze omvang worden aangestoken, heb ik zo het bruin vermoeden. Deze methode is o.a. ook de enige manier om je van die vervelende lijst van de UNESCO te laten verwijderen. Er is natuurlijk een kleine kans erop dat de in verouderde staat verkerende elektrische bedrading het begaf, maar dan zou heel Paramaribo in brand moeten vliegen. Onderhoud heeft niet onze prioriteit. Ons erfgoed interesseert het gros van de zakenlieden (en bevolking) niet; die denken meer aan het verdienen van geld en branden de hele binnenstad plat voor de bouw van een nieuw bombastisch pand. Welk gebouw volgt er?


  Maak melding

 5. Grappig van jullie om ook hier een politiek motief aan te verbinden,ik begin jullie niet meer serieus tenemen ,met alles wordt politiek gecombineerd, als het om een trauma gaat moet je het eerst via een arts verwerken . dacht niet dat het een kinder rubriek is toch, aan de reactie,s denk ik soms,of toch wel


  Maak melding

 6. We weten allemaal dat de chinezen een hoop sjoemelen. Stelen stroom. 24/7 zijn ze bezig mt alle soorten dingen in de ken. Wat is er boven in al die grote winkels ?? Illegale chinezen en zaken.
  Ik zag 2 dagen terug een een jav vrouw op de hoek van de keizerstraat en de watermolenstraat een vuurtje stoken. Daar is stenen vloer en overal gras. Ze was mt tassen dus weet niet wat dr situatie is. Als het vuur eenmaal ht gras te pakken hft zou ze ht niet kunnen doven. was droog en stevige zon. Politie is een paar gebouwen verder. Ook de mensen die hun kantoren hebben. Waarom treedt niemand op.


  Maak melding

 7. Wendy jouw zoveelste bijdrage gebaseerd op gebakken lucht jij laagste soort dat er is. Je ziet te vaak Javanen, Chinezen en Hindoestanen die zich misdragen maar nooit zie jij een zwarte zich misdragen als een beest. Of jij wilt het niet zien dan wel ben jij een zwarte racistische kakkalakka.


  Maak melding

 8. @ bhaal.

  Nou Nou, 75% v/d mensen doen aan drugs??? Ik weet niet hoe je aan deze cijfers kom maar volgens mij wil je ook wat te zeggen hebben.
  Denk eerst eens na voordat je een post zet want dit slaat echt nergens net zoals @ Ric, die zich ook zit te vervelen en dan maar wat uitkraamt.
  Ik zou zeggen gaan jullie je moeder eens verblijden met een bezoekje of neem haar mee voor een uitje dan doe je nog iets goeds ipv. deze onzin. Heren prettige middag .


  Maak melding

 9. Ric jij ziet ze ook vliegen nu en bhaai snapt er werkelijk ook geen zak van met zijn onzin verhaal je hebt zeker hosselaars als vrienden daarom kom je op 75% en Kale het woord onderhoud kennen suries niet dankzij de Chinezen zijn er laatste jaren nieuwe panden gebouwd anders waren bepaalde straten nu niet aan te zien wat ze boven het pand doen is niet mijn of iemand zijn probleem dat is zaak van instanties die draaien op tjoekoes en zij zijn de oorzaak van duistere dingen die links en rechts gebeuren… money talks


  Maak melding

 10. @Cheffrey
  Het klopt wat je schrijft dat sommige gasten hier onder je nick name stoken.
  Mensen met een dosis gezond verstand doen dit soort dingen niet. Dit noem ik letterlijk een schaamteloze actie. Gebruik je eigen nick name, dan ben je zuiver bezig.Een ieder heeft zijn eigen kijk op bepaalde zaken en tracht zichzelf hier te verwoorden. Dat er soms dreigementen naar een ander toe geschreven worden zijn dus mensen die tot het zeer laagste, in zijn soort behoren. Het woord laten wij het leuk houden bestaat voor sommige mensen niet.Vrije meninguiten moet hier kunnen.

  Schaamteloos en te triest voor woorden. Jammer
  Heb je eigen mening/visie maar maak geen misbruik op waterkant.net.


  Maak melding

 11. Weten jullie wie een paar jaren terug met z’n eigen smoel had gezegd dat hij rustig zou doorslapen al zou de stad in brand staan ??? Juist ja, Desi Delano Bouterse. De afgod en meester van bepaalde hersenloze paarse rioolratten & kakkerlakken hier.

  De beelden en audiomateriaal zijn er dus niemand hoeft me te beschuldigen van liegen want hij heeft het bovenstaande daadwerkelijk gezegd. Veel plezier toegewenst om achter zo iemand aan te rennen en aanhanger te zijn van zo’n figuur maar daarmee bewijzen jullie je eigen achterlijkheid.


  Maak melding

 12. Vaak heb ik het idee dat dit middelen zijn die men inzet om onrust onder de bevolking te verhogen want het is er al….en te wetlem naar een chaotichere periode…..misschien rond de verkiezingen? Onderlinge rassenstrijd die nu zo open en duidelijk wordt gevoerd. Ik denk dat dit allemaal voor de mensen die het voor het zeggen hebben of gaan hebben dit alles according to their plan is.
  Hoop dat het beter wordt in ons land…..ook al voelt dat hopen soms aan als dom en naïef denken.
  God zij met ons Suriname❤


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.