Woningen in Wanica getroffen door rukwinden

16

Tijdens zware rukwinden afgelopen weekend in het district Wanica in Suriname zijn twee woningen getroffen. De winden waren zo sterk dat bij één van de woningen een groot deel van de dakplaten eraf waren geblazen. Op foto’s die het commissariaat van Wanica-Noordwest heeft gedeeld, is de ravage te zien.

Volgens het commisaariaat gaat het om het dak van de woning van familie Karijoredjo Ilse aan de Tayerweg en het dak van de garage van familie S. Kasto aan de Preyweg in het ressort Koewarasan.

Nadat de burgervader de gevallen geraporteerd kreeg, ging hij samen met de NCCR terplaatse om de situatie te bekijken. Er is hulp geboden door de burgervader, de zanger Joggaman, buurtbewoners en families van de getroffenen, meldt het commissariaat.

https://www.facebook.com/bicwanicanoordwest/posts/2976524265723535

16 REACTIES

 1. Ja, klimaatsverandering waarin vele wereldleiders niet geloven zoals Trump. Het wordt dus tijd om de bouw van woningen aan te passen. Ja en in een land waar geld schaars is, behalve gestolen geld, is dit een zware opgave.


  Maak melding

 2. Rusland bood Turkije vorige week ook de eigen straaljager aan, de Sukhoi Su-35 (vierde generatie) en de Su-57 (vijfde generatie), waarvan verwacht wordt dat serieproductie binnenkort


  Maak melding

 3. Iedereen doet maar wat om een afdakie, pinadak boven zijn hoofd of hutje te hebben.

  De armoede is groot dus de overheid, bouw en woningtoezicht ziet alles met lede ogen aan, ondanks de klimaatveranderingen die ook nu duidelijk Surinamers laten merken niet ongemerkt voor te gaan.

  De hoogste tijd voor toekomst gericht denken en plannen maken en deze uit te voeren.

  Suriname heeft leiders nodig die niet naar hun enige eigen belang/dictatuur kijken, maar naar het Algemeen Surinaams Volksbelang.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. De staat gaat niet voor ons allen een woning bouwen we moeten onze mentaliteit veranderen en onze doelstellingen aan passen, tyden veranderen .wy gaan ons allemaal moeten aanpassen aan klimaat verandering en accepteren dat het leven niet altydt over rozen gaat ,we kunnen elkaar als landgenoten met raadt en daadt ondersteunen ,dit is it min of meer .en god doet de rest


  Maak melding

 5. NOG STEEDS DEZE RIMBOE WONINGEN, ALS ER GEEN AUTO STOND ZOU JE DENKEN HET IS EEN VERLATEN PLANTAGE. EN ALS ALLE DAKEN WAREN WEGGERUKT DAN HADDEN ZE NOG ÉÉN OPTIE JA IN DE AUTO WONEN. OF ER KOMEN MEERDERE AUTO’S WANT JAMPA’S LOBI STREE NANGA MAKANDRA.


  Maak melding

 6. @ Djado 23 juli 2019 at 05:57

  Suriname is weliswaar een grote plantage, maar voor Surinaamse begrippen zie ik woning die menigeen zich zou wensen. Kan me zomaar voorstellen dat deze mensen hard hebben gewerkt/werken en met eerlijk geld hun woninkje hebben gebouwd, met een keurig dak erop en een afdakje ervoor om te relaxen.
  Dat de natuur hun dak afgerukt is pure pech.

  Dat er daken door rukwinden worden afgewaaid is een “normaal verschijnsel” in veel landen.
  Als ik door Paramaribo wandel en langs het Ministerie van Sociale Zaken loop schaam ik me pas diep.


  Maak melding

 7. @ Sjors Soeparno
  Ora oppo oppo kesuwun, voor de ( compliment ) voor mij mogen deze mensen zelfs 10 auto’s hebben.
  Niet negatief bedoeld, maar ik zou zorgen dat ik een betere woning heb en daarna een aantal auto’s kopen ! ( In een auto kan je niet wonen ) Sjors voor jou ben ik een nep vent, maar ik weet dat het niet zo is. Tjankem mu ghedé odjo ngono toh, ik ben opgegroeid tussen wong djowoh dus kan heel goed Javaans praten. ( Jo wis, aku kirim kabar slamet. )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. iemand zou moeten vragen: hoe komt het toch dat zo makkelijk huizen in de fik vliegen?

  en iemand zou moeten vragen: hoe komt het toch dat de rukwinden de huizen zo makkelijk meenemen?

  op de tweede vraag denk ik dat een van de antwoorden is: de huizen worden gebouwd van zeer dunne stenen, zeg maar van poppestront.

  op vraag een denk ik dat een antwoord zou kunnen zijn: hoe zit het met de electriciteit? lopen er overal kabels die onprofessioneel zijn neergelegd? deze vraag is weer met een vraag beantwoord. ha ha. maar gelukkig heeft suriname een overheid die deze vragen op de juiste manier kan stellen. en misschien zelf ook nog een oplossing kan verzinnen, anders dan: wij zullen de doden begraven. want dat is kalf en achteraf enzo.


  Maak melding

 9. @ dre 23 juli 2019 at 14:51

  en iemand zou moeten vragen: hoe komt het toch dat de rukwinden de huizen zo makkelijk meenemen?”

  @ dre,

  Je bakt ze helemaal bruin.
  Waar staat dat de rukwinden de huizen meenemen??

  Het gaat om daken die door rukwinden worden meegenomen, net zoals er b.v. in Nederland ( ook in andere landen) tijdens de herfst er bomen ontworteld worden en dakpannen door de lucht vliegen.


  Maak melding

 10. Zwartmans zou het anders doen,Pfff je bent gewoon een jaloerse grote idioot. Heb jij die auto’s gekocht voor ze!!
  Mensen die altijd zulk soort dingen zeggen hebben zelf geen auto of zijn gewoon jaloers. Kijk niet naar wat andere hebben idiote Zwartmans!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.