donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegeringsdelegatie o.l.v. president van Suriname in Marowijne

Regeringsdelegatie o.l.v. president van Suriname in Marowijne

-

Does Travel - naar Suriname

Een regeringsdelegatie onder leiding van de president van Suriname vertoefde vanaf vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni in het district Marowijne. Tijdens het bezoek is het startsein gegeven voor twee belangrijke infrastructurele projecten te weten het asfalteren van de weg naar Ricanau Mofo en de wegen van het Anjoemaraproject.

Ook heeft Bouterse ontmoetingen gehad met verschillende groepen en organisaties te Moengo en Albina. Het staatshoofd heeft van gedachten gewisseld met onder andere gepensioneerden, schoolleiders, kerkleiders, ondernemers, het traditioneel gezag en jongeren. De groepen hebben met de president gesproken over de vraagstukken in hun omgeving en hebben daarbij ook voorstellen gedaan om de bestaande knelpunten, op te lossen.

Verder is er gesproken over de drinkwaterproblematiek in sommige gebieden, huisvesting, sport en recreatie en telecommunicatie. Het staatshoofd heeft aangegeven binnen regeringsverband aan oplossingsmodellen te werken. Gedurende zijn verblijf in Marowijne heeft president Bouterse herhaaldelijk aangegeven dat er samengewerkt moet worden om het land tot ontwikkeling te brengen. 

Districtscommissaris Kenya Pansa van Marowijne Zuid West die ook bij de gesprekken aanwezig was, zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat de ontmoetingen tussen de president en de groepen zeer vruchtbaar waren. “De overleg momenten waren welkom en zullen ertoe bijdragen het beleid naar een hoger niveau te tillen” aldus de dc.

De president kreeg ook een rondleiding in het Marwina Ziekenhuis. Het staatshoofd heeft tijdens zijn bezoek de Agro Coöperatie Wi Uma fu Sranan onder leiding van Tanja Lieuw a Sjoe als voorbeeld gesteld van ondernemerschap onder de vrouwen. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. De groepen hebben met de president gesproken over de vraagstukken in hun omgeving en hebben daarbij ook voorstellen gedaan om de bestaande knelpunten, op te lossen. De grootste knelpunt is dat Bouta nog niet met pensioen wil gaan. Het is de hoogste tijd dat hij u echt president af is, zodat ons land verder kan gaan groeien en bloeien. Die arme zielen die zich om hem heen verzameld hebben, is toch zielig om te zien. Bouta loopt maar met asfalt te smijten, waar hij arme zielen kan winnen voor de verkiezingen, Een weer die zogenaamde huizen die er gebouwd gaan worden???? Drinkwater ver voor de komende verkiezingen kwam dit nooit ter sprake, water uit de sloten was beter voor dit volk. Nu gaat hij schoon drinkwater realiseren. Ai mie boi. Gepensioneerden die van een armoedig pensioen moeten rondkomen wat hun amper lukt. Deze pensionado’s hebben geen brand of begrafenisverzekering kunnen afsluiten vanwege de schrijnende armoede. Misschien gaat Bouta dit voor hun betalen. We shell see.
  De overleg momenten waren welkom en zullen ertoe bijdragen het beleid naar een hoger niveau te tillen” aldus de dc?????? Volgens mij begrijpt deze dc niet wat de woorden hoger niveau betekent. Welk niveau heeft deze dc behaald??? Universiteit, HBO??? Een management opleiding zoals Brunswijk???
  De president kreeg ook een rondleiding in het Marwina Ziekenhuis. Eerder heeft deze gast geen interesse hiervoor getoond en nu opeens voor de verkiezingen heeft hij het licht gezien met zijn “doffe ogen” Laat hij zich ook in dit ziekenhuis behandelen met zijn gezondheidsproblemen of is het enkel voor het armoedig volkje waarvan hij zieltjes probeert te winnen???. Ondernemerschap voor vrouwen, mooi dus deze dames gaan weer de schoolbanken in om te leren wat ondernemen is. Niet vergeten het gedeelte van de opleiding persoonlijke hygiene en sociale hygiene in het les pakket mee te nemen. Voor een goede en eerlijke onderneming heb je vakmanschap nodig. Niet enkel denken aan geld verdienen. Kwaliteit is beter verkoopbaar dan kwantiteit. Leer de dames het verschil dan valt er veel te behalen. Mooi lespakket en een blitsende diploma in je bedrijf ophangen zodat het volk kan zien, dan ze bepaalde vaardigheden hebben genoten en het geen no nonsens onderneming is. Ze gaan dan van onbegrijpelijk naar begrijpelijk.
  Sarie Torie


  Maak melding
 2. De verkiezingen komen en Bouterse begint weer met zijn zogenaamde infrastructuur. Roekeloos asfalt strooien.

  Volgens al die Bouta-lovers is dit vooruitgang en dromen ze lekker over met de trein van Paramaribo naar Dubai.


  Maak melding
 3. Begrijp niet wat die moordenaar daar te zoeken heeft met zijn reputatie betreffende de binnenlandse oorlog, en komt daar nu met zijn doorzichtige handelingen van wegen aanleggen en schoon drinkwater brengen, terwijl deze dingen een mensenrecht zijn, helaas dat deze mensen dat niet beseffen, en hun laten naaien door deze misleider.


  Maak melding
 4. Hij is bijna nooit te zien in het parlement en er komt niets nuttig uit zijn mond alleen voor lees shit hij moet nu eens opdonderen is mooi geweest met deze man bejaarde niets nut .


  Maak melding
 5. Ai ai baya, met recht een volkspresident.Verkiezingen of geen verkiezingen ,wat moet gebeuren ten goede van het positieve, moet gebeuren. Houd dan iedere dag verkiezingen voor mijn part.Vooruitgang is vooruitgang.


  Maak melding
 6. Iedereen zit te luisteren wat er geserveerd gaat worden voor de aankomende verkiezingen.
  Een béétje asfalt, Bruine bonen met rijst en kip, een beetje water en heel veel beloftes.

  En daar zijn de meeste al tevreden mee.


  Maak melding
 7. De verkiezingen naderen en bouta de crimineel is op tour om fantasie en hallucinatie beelden te verkopen aan zijn stemvee.
  Aan het overige deel van de Marowijne inwoners die zich niet laten mee slepen door de dramas van bouterse…Stem VHP.Laat je niet langer achterhouden door bouta de crimineel.Hij is ongeschikt om lijder te zijn en rijp voor santo boma waar hij thuis hoort.


  Maak melding
 8. Foe doe sang, bakka vo jari? Allemaal mooi paars geleuter. De vraag is hoeveel % van zijn plannen zullen waargemaakt, met al die boeven die hem omringen. Oma taki, ai sinds 2010 zijn het alleen dwaze debiele idiote ndp paria’ s die anno 2019 nog hoop en geloof hebben in deze aanbeden afgodisch vereerde misdadiger. opa taki, dankzij alle ndper’ s is het land een verworden narco-failedstate. Neks no fout krijsen die paarse stommelingen want we gaat weer in 2020 stemt op deze onberechte moordenaar, wanted by Interpol en staatskas/bankrover die ons lekker laat lijden, ieja baas mag alles, wij zijn zijn slaven, eigenlijk zijn stinkende voetzolen die hem dragen en houden aan de macht. Stree de foe stree, we haten eerlijkheid, oprechtheid en liefde voor onze naaste medemensen, we sijn als baas, zoon en stiefzoon en meedogenloze gewetenloze roversbende. Opa taki, ai hard maar waar.


  Maak melding
 9. Ja baja dit is SWITI Sranan mensen die boos worden op de press.De press doet niets anders dan wat de NPK nu NPS,VHP,KTPI enz enz in het verleden hebben gedaan.We kunen niet zeggen dat ze dom zijn bij de NDP.En de NDP kijkt ook wat er in het buitenland gebeurt.


  Maak melding
 10. Kondremangs
  Hij heeft lef om daar te gaan in marwina. ….zijn opdracht om moiwana te vernietigen en de hele infrastructuur van het binnenland. ..zijn we niet vergeten. …deze verkrachter van ons land. ….volgend jaar rekenen wij af met hem en drugs en boevenbende. ….deze DiDiBri. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 11. In de jaren 80 van de vorige eeuw waren er marine boten (met hun kanonnen erop) van het nationaal leger voor de kust van Albina op de gebouwen schoten en deze tot de grond werden afgebrand, hetzelfde dat ze heen gedaan hadden.
  op 25 februari 1980 bij de staatsgreep met het hoofdbureau van Politie in Paramaribo en gebouwen erom
  Nu tientallen jaren jaren later als bijna alles in Albina een ruïne/bouwval is, minder dan 1 jaar voor de algemene verkiezingen van 25 mei 2020 komt hij hen luchtkastelen beloven en dat Albina een 2e Dubai gaat worden.

  De inwoners van Marowijne moeten wel gek zijn als ze deze hoog bejaarde oude man die op zijn benen strompelt en nauwelijks een behoorlijk toespraak kan houden nog geloven. Dit gelet dat Suriname skeer is, geen geld heeft en dan hen komt belazeren om op hem te stemmen.

  ddb waar was je toen?:
  – Albina door de Marineschepen in brand werd geschoten,
  – Moiwana86 militairen van het nationaal leger zwangere vrouwen, jonge moeders, oude vrouwen doodschoot,
  – op 25 februari 1980 toen het hoofdbureau van Politie aan de Waterkant en gebouwen ernaast in brand werd geschoten,
  – op 8 december 1982 voor 22.30 uur, waar was Derby toen?
  – waar was je op 9 december 1982 in de avonduren? op welk adres was je in Paramaribo?
  – het SLM vliegtuig op Schiphol landde en je geen toegang kreeg om Nederland binnen te komen,
  – dino in Panama werd opgepakt,
  – Rogher Khan in Paramaribo werd opgepakt, hij aan T&T werd uitgeleverd,
  – op 4 april 2012 bij de gewijzigde amnestiewet in de DNA, die niet van toepassing is voor de 8 december 1982 strafzaak, omdat die al bij de rechtbank/krijgsraad was,

  Bewoners van Marowijne, Oe Loekoe Boen Nanga A boze wolf ddb in schaapkleding? Die man wil jullie stem, maar gaat neks voor jullie doen. Waarom ziet Albina er zo uit? Waarom is het Ziekenhuis in Albina dat door de Fransen is gebouwd nog niet in bedrijf?

  Wo K if oe briebie a boze wolf ddb in schaapkleding.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. Marrons zijn zelfredzaam… Altijd geweest en dat zal ook altijd zo zijn. Daarom geliefd door sommigen en gehaat door velen.
  Dus alle benefits zijn mooi meegenomen, maar erdoor laten misleiden? NEVER!
  Dat geldt voor de NDP En de VHP!!!


  Maak melding
 13. Ray,
  Hij is ongeschikt om lijder te zijn en en wel geschikt als volksleider.
  Wij gaat richting 3e termijn, jou geplafd hinder hem niet.


  Maak melding
 14. Iedereen weet dat Bouterse een crimineel is.
  Iedereen weet dat Bouterse heel Suriname belazerd en oplicht.
  En toch zijn er mensen die hem als leider zien.

  Mensen die Bouterse stemmen zijn geen patriotten.
  Mensen die Bouterse stemmen houden meer van Bouterse dan van Mama Sranang.
  Deze mensen zijn een gevaar voor de ontwikkeling van Suriname.

  NDP-stemmers / Bouta-lovers kijk goed in de spiegel en vraag je zelf af wat belangrijker is Bouterse of je land Suriname. Bouterse maakt ons Suriname kapot ! Dink a torie !


  Maak melding
 15. Er staat letterlijk: Het staatshoofd heeft aangegeven binnen regeringsverband aan oplossingsmodellen te werken.
  Hebben we dat al niet vaker gehoord.
  Het staatshoofd bedoelt daarmee dat de regering er niets aan doet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES