donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieStijging van benzineprijzen bij pompstations in Suriname

Stijging van benzineprijzen bij pompstations in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Vanaf afgelopen week is er in Suriname een stijging van de benzineprijzen bij de lokale pompstations. Automobilisten betalen aan de pomp SRD 6.99 bij Sol en SRD 6.97 bij Gowtu voor ongelode benzine. De stijging komt door ontwikkelingen op de internationale markt zegt Roy Boedhoe van Boedhoe’s Enterprises tegen ABC Online.

Ook Staatsolie geeft aan dat de verhoogde prijzen op internationaal niveau worden bepaald. “De Staatsolie raffinaderij is onlangs gesloten geweest voor noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden, maar dat is niet de oorzaak van de prijsstijgingen” zegt Staatsolie directeur Rudolf Elias tegen de zender. Staatsolie heeft genoeg voorraden om de GOW2 te stations te voorzien van brandstof.

Ook in Nederland is er sprake van hoge prijzen aan de pomp. De gemiddelde prijs voor een liter EURO 95 is 1,85 euro.

ABC sprak enkele Surinaamse automobilisten over de hoge prijzen:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

27 REACTIES
 1. komt door de hoge koers .want de verhoogde prijzen ex. gouvermenttake en pomphouder winstmarge …is de prijs nog steeds onder huidige wereld-markt-prijs.creudoil..
  voor de normale burger zwaar …..maar nog steeds voordelig de valuta verdieners


  Maak melding

 2. Is hoog, inderdaad. Maar zoals het ook aangegeven is in het bericht: de olieprijzen worden internationaal bepaalt. Het is iets dat wereldwijd gebeurt.
  En laten we even eerlijk zijn; er word steen en been geklaagd over de olieprijs, maar als je in het verkeer bent, zijn 9 van de 10 auto’s groot. En dan heb ik het over 6 cylinder auto’s. Ik bedoel schei nou uit hoor. Ik ben dagelijks in het verkeer, ik weet waarover ik praat


  Maak melding

 3. Niemand is geboren met een auto onder zijn kont. Er is niets mis mee om openbaar vervoer of de fiets te pakken wanneer je geen lange afstanden hoef af te leggen. Mensen kunnen ook gaan lopen is veel beter voor hun gezondheid. Ik pak mijn fiets of ga lopend naar de stad. De auto blijft gewoon thuis staan. Sommige mensen de auto als zij op de hoek van de straat hun boodschappen moeten doen. Benzine kost altijd geld, dus niet klagen. Je kunt besparen door gewoon te gaan fietsen of gaan lopen. De keus is aan jouw. De olieprijzen zijn aan de wereldmarkt onderhevig, dus het is stijgen of dalen. Klagen heeft geen zin, gebruik je verstand en laat de auto staan, werkt kosten besparend vooral als je al niet voldoende verdient. Klagen klagen en nogmaals klagen. Mensen gaan er van alles bij halen zoals wegenbelastingen. Ja moet ook betaald worden is een plicht ook in onze bananen republiek. In Afrika betalen zij ook wegenbelasting, maar je hoort ze daar niet klagen. Surinamers wat een volk. Wel de lusten en maar de lasten.


  Maak melding

 4. In Venezuela is alleen de in te ademen lucht goedkoper dan benzine.Is er altijd zo geweest en is het nu ook zo.De Vene zuelanen hebben altijd wat gehad aan hun olie maatschappij.De Suri’s moeten ondanks hun eigen Staatsolie de hoofd prijs betalen.

  De Suri’s zijn overgegaan naar een model van leven alsof het elke dag hun laatste dag is.Zo lang ze voor een tientje kunnen tanken,gaan ze auto blijven rijden.


  Maak melding

 5. De prijs in Nederland is een adviesprijs die bij benzine stations langs de snelweg wordt gevraagd.
  Rij je even de stad of dorp in dan betaal je € 1,69
  Tank je bij een zelftank station zoals Makro of Q8 dan betaal je zelfs € 1,64
  Suriname kost de benzine dus tegen een koers van 8,60 voor 1 euro dus € 0,813.
  Voor de vakantieganger is het een leuke bijkomstigheid. Goedkoop benzine tijdens de vakantie


  Maak melding

 6. Jacobus inderdaad!! Suriname kan toch benzine uit venezuela halen en het is € 0.01 per liter!!! of moet SU ook de kont van amerika likken?? Turkije doet al zaken met Venezuela denk ik!! en zo goedkoop mogelijk ook aan benzine!!


  Maak melding

 7. Staatsolie is niet eens in staat de lokale markt van goedkope olie te voorzien.Ze zijn niet in staat te voldoen aan vraag en aanbod aan de lokale markt..dus laten we de wereldmarkt de schuld geven.


  Maak melding

 8. @ Boeboe bit Sjorie!! Het is gewoon boelshit wat jij aan het kraaien bent!! Jij hebt een fiets, jij kan veel lopen en sterker nog!! de openbare vervoer speelt ook aan parte!! Ik zie je om 02.00 uur ’s nachts lopend of met de fiets naar je huis gaan na je werk!! ( de rovers vermorzelt je helemaal). vergeet niet dat er tegen die tijden wordt er ook gewerkt!! trouwens ! wij hebben hier over SU en ik heb even geen moer mee te maken met andere landen, zoals jij opnoemt. Het is ons aangelegenheden!! of zie jij dat niet soms!!

  Nu jij dus!!!!


  Maak melding

 9. Het kan nog veel hoger. Kijk maar naar Holland. Daar is het toch ook duurder. Dus in Suriname kan ook alle prijzen omhoog net als Holland


  Maak melding

 10. De prijzen van ruwe olie zijn recent wereldwijd gestegen.

  een en ander is het gevolg dat Iran vanwege sanctie van de USA geen ruwe olie mag verkopen/exporteren en de dreiging van oorlog in het midden- Oosten tussen USA en Iran


  Maak melding

 11. Belachelijk dat iedereen zegt dat de prijzen verder omhoog mogen. Wanneer de prijs daalt op de wereld markt daalt het ook fors vb van $89 naar 46$, maar hier in Su daalt het maar met een 5ct of 10ct. Laten we het dan ook merken als het daalt


  Maak melding

 12. Heel veel paarse aanhangers worden met de dag armer. Bedelen of de misdaad ingaan doen reeds velen. Ook hun kinderen bedelen om brood, met of zonder beleg. Hoe dom moet men niet zijn om nog in de ndp te geloven. Soso sikiesma e doe dati.


  Maak melding

 13. De prijzen stijgen overal ter wereld dus niet zeiken hier op Waterkant. Altijd dat gezeik en geklaag van die werkeloze boelers hier op Waterkant.😂🤣


  Maak melding

 14. Ray, na jaren van scholing door VHP/NPS snap jij nog steeds niet dat Staatsolie niet de capaciteit heeft om alle olieproducten die in Suriname worden gebruikt te produceren. Suriname is gewoon afhankelijk van buitenlandse importen.Ook een groot deel van de benodigheden voor de fabricage van eigen benzine en andere olieproducten moeten geimporteerd worden.Kortom de prijzen van alle olieproducten zijn onderhevig aan schommelingen op de wereldmarkt. Wat leert men jou bij de olifant?


  Maak melding

 15. 73 moorden per dag: Venezuela is veranderd in een hel
  ARMOEDE Heb medelijden met de Venezolanen. De socialistische dictatuur van Nicolas Maduro vermorzelt hun bestaan. Van het land is een rampgebied gemaakt. Miljoenen mensen leven er in een hel.

  Het beeld snijdt door de ziel. Vier kinderen staan bij een lijkkist. Zij treuren om hun overleden neefje, Kenyerber Aquino Merchán. Hij was zeventien maanden oud. Overleden aan ernstige ondervoeding. Het kind is slachtoffer van een van de ernstigste crises van de afgelopen decennia. Elke dag sterven er in Venezuela enkele honderden mensen. De een wordt getroffen door de hongerdood. De ander overlijdt omdat er geen medicijnen meer zijn. Dagelijks worden er gemiddeld 73 mensen vermoord. Er geldt maar één wet: het recht van de sterkste. Als er geen eten meer tussen het afval zit, wordt het gestolen. Hele wijken zijn roofgebieden voor bendes.

  ,,Wat in Venezuela gebeurt is een van de grootste menselijke tragedies zonder oorlogsgeweld’’, zegt Kenneth Rogoff, professor economie aan de Harvard University en voormalig chef-econoom bij het Internationale Monetaire Fonds (IMF). ,,Dit zal de komende decennia hét voorbeeld zijn van desastreus beleid.’’

  Apenrots
  Er zijn nog maar drie groepen Venezolanen met een goed tot redelijk bestaan. Bovenop de apenrots zitten de ‘Boligarchen’, de elite van de linkse Bolivaraanse Revolutie, op basis waarvan Venezuela al sinds het aantreden van president Hugo Chavez in 1999 wordt bestuurd. Diens opvolger Nicolas Maduro komt niets tekort. Ook zijn familie, zijn hondstrouwe generaals en naast adviseurs hebben niet te klagen. Voormalig parlementsvoorzitter Diosdado Cabello en Néstor Reverol, minister van Binnenlandse Zaken en Justitie, bestieren volgens mensenrechtenactivisten een drugsbende, het ‘Cártel de los Soles’.

  De andere twee groepen die nog een redelijk bestaan hebben zijn de Venezolanen die geld krijgen van familieleden in het buitenland of een salaris in harde valuta ontvangen. De eigen munt, bolivares, valt ten prooi aan hyperinflatie. Het papier is meer waard dan het bedrag dat erop staat. Maar ook met dollars is lang niet alles te koop. De rest, de overgrote meerderheid van de 30 miljoen Venezolanen leeft van dag tot dag. Hun wereld breekt in haar vrije val naar totale chaos alle records. Na twintig jaar Bolivaraans socialisme staat Venezuela stijf onderaan op elke index over economische ontwikkeling. Negentig procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens, 70 procent herhaaldelijk zonder stroom. Ruim 65 procent van de kinderen lijdt aan ondervoeding, om maar een paar trieste cijfers te noemen.

  Hoe heeft het zover kunnen komen? Door een giftige cocktail van op hol geslagen ideologie, mismanagement, onkunde, corruptie en machtswellust. Het begon met de nationalisatie van industrie en bedrijven. De beste bedrijven vertrokken voor het te laat was, de andere kwamen onder militaire controle. De generaals maakten er ruines van. Ook de olie-industrie kwijnde weg onder wanbeheer. Venezuela kan met zijn oliereserves – een van de grootste ter wereld – het Saoedi-Arabië van Latijns-Amerika zijn, maar de olieproductie hapert door slecht onderhoud. Internationale sancties leggen bovendien de olie-export aan banden.

  Het beleid van Chavez en Maduro zorgde voor zoveel wantrouwen dat bijna niemand nog in Venezuela wil investeren. Met jarenplannen, prijscontroles en subsidies probeerde de overheid greep te houden op de productie en de consumptie. Dat creëerde een grote zwarte markt waar nog wel winst kon worden gemaakt. Uiteindelijk ontbreekt het de samenleving aan alles, van voedsel, medicijnen tot drinkwater en benzine. Nicolas Maduro stond na zijn aantreden voor de keuze de totale mislukking toe te geven en af te aftreden of met alle middelen aan de macht te blijven. Hij koos voor het laatste, voor totalitarisme.

  De prijs voor de bevolking is gruwelijk: de democratie, de rechtstaat worden vertrapt. De economie, de gezondheidszorg en de economie kwijnen weg. Drie miljoen Venezolanen zijn op de vlucht geslagen naar de buurlanden Colombia en Brazilië. De achterblijvers overleven van dag tot dag. Het leidt tot bloedstollende voorvallen. Zo klopte Elizabeth Diaz bij twee verschillende ziekenhuizen aan om hulp voor haar 19-jarige, ernstig ondervoede dochter. Twee keer klopte zij tevergeefs op de deuren. De ziekenhuizen zaten zonder stroom en de medicijnen waren op. De dochter stierf in de armen van haar moeder.


  Maak melding

 16. @Nina

  Negen van de 10 zijn grote auto’s? Hoe komt u daar nou bij. Het gros van de wagens in Paramaribo zijn kleine auto’s zoals een Vitz, Ractis enzovoorts. Natuurlijk zijn er ook grotere wagens maar dat is echt niet 90% van wat er rondrijd.


  Maak melding

 17. @Vliegende Hollander, 20.38 u

  En dat op een afstand van slechts 2 uur vliegen van Suriname af. Nog geen 3000 km. “ Nobody cares or awakens”
  Als het zo doorgaat in Suriname, inclusief alle onderlinge haat, dan zeg ik: nog 2 jaar en je kunt de naam Venezuela vervangen voor Suriname.
  Oorzaak verschilt maar “ niemand” schijnt nog in de gaten te hebben dat, ondanks alle uiterlijke verschillen, je in Suriname nu eenmaal tot elkaar veroordeeld bent.
  Één groep crimineel, de ander zogenaamd welvaart. Hoe dan?
  Zal die welvaart blijven bestaan?
  Zal de ander zichzelf blijven wentelen in de armoe en zelfbeklag?
  Zal men mekaar uiteindelijk niet gaan uitmoorden?
  De één uit frustratie en wraak, de ander uit armoe en hebzucht?
  Wat is goed? Wat is slecht?

  Nu al roept men op tot eliminering van groepen.
  De politiek zwijgt, kijkt toe of kijkt weg, doch vergeet dat ook zij nazaten hebben.
  Mensen laten zich in de maling nemen met kruimels en weigeren zelf verantwoordelijkheid te nemen of een voorbeeld te zijn en cirkels te doorbreken.

  Nee, Suriname is geen Venezuela en Venezuela geen Suriname, maar machtsmisbruik, wanbeleid, superioriteit, luiheid, gemakzucht, kunnen leiden tot dezelfde situatie.

  Rest slechts HOOP!


  Maak melding

 18. Wanneer gasoline van dat auto is klaar dan moeten wel tanken. Anders auto niet lopen, auto niet lopen op water. Wanneer hebben geen geld dan lopen op voeten dat brengen jou naar waar jij moet gaan.


  Maak melding

 19. Hier in su klagen de mensen over de prijs van benzine . Een liter hier kost nog geen 7 srd dat is goedkoop vergeleken met het buitenland hier kost een liter 6srd97 in de bv nl ongeveer 16 srd ruim 2 x zoveel. Als ik kijk naar het gedrag van vele Surinamers kunnen ze flink besparen op hun brandstof kosten als ze 100 m naar de winkel moeten nemen ze de auto i.p.v. van te lopen of fietsen. Ze klagen over de slechte wegen maar rij en voertuigen belasting willen ze niet betalen. Ik ben wel met ze eens dat de bushouders en transporteurs die nu vrijgesteld zijn ook moeten betalen daar zijn de meeste schade aan de wegen aanrichten. Maar aub stop met klagen over de prijs van de benzine deze word bepaaldvdoor de wereld markt en de zgn goverment take is internationaal.in nl is 2 derde van de prijs van benzine belasting en daar boven op word ook wegen
  Belasting betaald. Per maand voor een kleine auto 33€ dus meer als een kleine auto hier per jaar kost. Lieve suries jullie moeten beseffen dat niets voor niets komt jullie willen goede wegen maar die moeten ergens van betaald worden.


  Maak melding

 20. Boefi gaat weer n wereldreis maken om de benodigde middelen byelkaar te bedelen. 25% of meer verdwynen in hun zakken zoals altyd. Stelen n roven komt in hun genen voor. Andermans goed toeëigenen is hun beste eigenschap.


  Maak melding

 21. Wat ik weet heet die man daar op die foto SEX. Dat na enige san sa mi wan taki. A mang dis bin klaar feit tap dansvloer hahahahah, en verder wat je verdient weet jij alleen dus weet hoe je omgaat met de situatie nu in het land. Niemand bepaalt dat voor je jij alleen kan dat.


  Maak melding

 22. @Robles;

  U praat over “Paramaribo”
  Ik praat over “Suriname”
  Maar ik ben nalatig geweest om dat te vermelden in mijn comment.
  Dus, maak je niet druk en thanks


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES