Reshuffle kabinet Suriname: namen nieuwe ministers bekend

58
Reshuffle kabinet Suriname: namen nieuwe ministers bekend
Waterkant Archieffoto: president Bouterse beëdigd

Sergio Akiemboto op het ministerie van NH, André Misiekaba op het ministerie van SoZaVo, Vijay Chotkan op het ministerie van OWT&C en Rabin Parmessar op het ministerie van Ruimtelijk Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB). Dat zijn de namen van de nieuwe ministers, bekend gemaakt door het Nationaal Informatie Instituut.

Vandaag werden Patrick Pengel en Regilio Dodson respectievelijk op de ministeries Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) en Natuurlijke Hulpbronnen (NH) bedankt als minister. Ook Cristien Polak van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) moest het veld ruimen.

De beëdiging van de nieuwe ministers vindt plaats op donderdag 16 mei 2019 om 09:30u op het presidentieel paleis. Na de beëdiging zal de president een persconferentie beleggen.

58 REACTIES

 1. Robert van Tr. is onze enige echte econoom RobG hier op de site die zo overtuigend het geboefte met haar en huid verdedigt……jongen wijlen je interegere opa (eerste president van Suriname )zal met afschuw vanuit het graf hebben waargenomen waar je mee bezig bent.


  Maak melding

 2. So so paarse rommel.
  1 jaartje zitten als minister en ze zijn dan de rest van hun leven geregeld. Met Mi-siki-keba als minister van Sociale Zaken zullen zeker alle marrons geregeld worden bij Sociale Zaken met een uitkering.


  Maak melding

 3. Hahaha andere vliegen maar het blijft dezelfde berg met stront. Hoeveel ministers wilt Bouterse nog wisselen om in te zien dat hij incompetent is als president en regeringsleider. Wat kosten al de ontslagen ministers het land aan financiële voorzieningen ?????? Als de Surinamers in 2020 niet afrekenen met dit wanbeleid dan begrijp ik het ook niet meer waar het gezond verstand zich dan bevindt. Er moet wat behoorlijk mis zijn met je hersenen om deze regering weer in het zadel te willen heloen.


  Maak melding

 4. Geef et land aan de Chineze joh. Die Suries bakke d’r niks van man. Gaat naar de klote zo man, nie normaal gek.


  Maak melding

 5. Beste forummers, jullie snappen het kennelijk niet.
  even snel de coalitie bedenken en zekerstellen dat zij tot de dood verzekerd zijn van een goed inkomen en emolumenten en ook nog de vele privileges.

  Ik hoop echt dat er een nieuwe coalitie aan de macht komt die een wet maakt en ook door de regering loost zodat deze betalingen etc tot de dood worden ingetrokken.
  Want weet je wat het allemaal moet kosten om deze money dragon te verzadigen. Alleen de vice president denkt dat de 200 miljard in de grond dat moet kunnen bekostigen.


  Maak melding

 6. Er is een gezegde in het Hindoestaans. Zoiets als Nachaniyaa na jaane naache, kahe ki anganwaa hai teerh.
  De feestgever vervangt de ene nachaniyaa door de andere, maar die anganwaa blijft teerh, ook voor die nieuwe nachaniyaas.
  Misikaba de racist op Sociale Zaken. Dat wordt verdeel en heers beleid. Mi shie kabaa.
  Parmessar, ooit de beoogde president, gaat nu voor Bakroe spelen (grond bewaken).
  Chhotkaan gaat de tramlijn aanleggen, de Surinamerivier met zijn eigen handen uitgraven en een zeehaven aanleggen in het Brokopondomeer.
  Akiemboto gaat alle kunststofkano’s bannen en mokmoko kano’s introduceren. Hij gaat tevens advies vragen aan zijn natuurlijke hulpbronnen, de bosgeesten, de vissen, de vogels, de kaaimannen, de bomen, de herten, de paarden en vooral aan de ezels.


  Maak melding

 7. Opa taki, ai, deze verworden rovers, worden nu nog grotere rovers. Ma kuut, al die ndp paria’ s verdienen het om verarmd en paars beroofd te worden door hun soso lobi diddibi ndp bigi dagoe, de- dwaas- bouwka aka ddb. Oma taki, Nietse, nada, nothing, neks, zal veranderen aan dit paars corrupt wanbeleid, het komt alleen ten goede van ddb en zijn roversbende. Land en volk worden gewoon opgezadeld met megaschulden en paarse verloedering en verdoemenis. Ai boi, Johan, nefoe op bezoek taki, er gebeiren rare paarse demonische dinges in dit land. Ondertussen schijten vele ndp paria’ s een ddb schijterige buffel hoe te overleven.


  Maak melding

 8. Desire Delano Bouterse … ple-si-dent … is in vergevorderd stadium van DEMENSIE.
  Kunt u zich voorstellen: @ Mi-Si-Ke-Ba { Naschoolse opvang } …. missionaris van de DUIVEL … wordt mi-ni-ster van Sozavo !! @ Par-misser … mist alles wat nodig is om goed te kunnen functioneren … is eerder ontslagen als minister …. weggejaagd als directeur van EBS …. wordt weer mi-ni-ster !!!

  Behoren deze … Zeeschuimers, Baliekluivers … tot het topkader van de Nationale Dieven Partij?
  Heeft de BERM partij niets anders … niets beters ??????
  @ Mul wacht op antwoord van o.a. RobG, Damsco, Pakiratigri, Wendy.

  Suriname wordt … geteisterd, leeggeplunderd … door de DIEVEN GILDE van genoemde Berm partij.
  Hoelang moeten wij dit met … OPO AI … aanzien ??????

  President Desire Delano Bouterse … waar ben je bang voor … SCHRIJF NIEUWE VERKIEZINGEN uit … binnen DRIE MAANDEN. We willen Suriname verlossen van de VLOEK = NDP. Wij, alle rechtgeaarde Surinamers, rekenen op u !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Sandew Hira is weer overgeslagen. Hij is niet gevraagd minister te worden. Hij gaat geschiedenis schrijven.
  Voor 2019 gaat hij schrijven: er werden 4 nieuwe ministers benoemd. Deze bleken een gouden greep. Kleinoor (Chhot Kaan), Bootmans (Akiem Boto), Kansenmisser (Miessie bakkaa) en Zonnestraal (Rawien) maakten het land welvarend en superrijk. Met de benoeming van deze ministers maakte de President vele fouten goed. Het viertal werd binnen de kortste tijd razend populair door hun uitstekende en efficiënte beleid. Lord Koebeer was zo verrukt dat hij goud strooide over heel Suriname.
  De enige die wat achter bleef bij de verwachtingen was de Vice President. Deze riep de engel Michael en de Dewta de Ashwini Kumaars (tip voor een band die een naam zoekt: Michael en de Ashwini Kumaars) aan voor advies, maar ze zeiden tegen hem dat er geur van bloed aan hem kleefde. Toen hij aangaf dat hij vegetariër was, zeiden de Hemelwezens dat hij de gezelschap van mensen die bloed aan hun ziel hebben moest mijden, want anders zou hij blijven ruiken naar bloed. Maar de VP was te ParAdhin om dat te kunnen verwezenlijken. Hij had zijn SwaAdhinNataa al enkele jaren geleden verkocht voor zijn ambities. Hij was tevens niet opgekomen voor de rechten van een familielid en burger die was doodgeschoten. Hij heeft nooit naar een onderzoek gevraagd. Want een amnestie maakt alle fouten weer goed, was zijn stelling.
  In het jaar 2019 Onzes Hemelvaartgangers gebeurde er ook iets anders dat opmerkelijk was. Enkele verstandelijk gehandicapten wonnen goud op de Wereld Gehandicapten Spelen. Het was een feest om gehandicapt te zijn voor deze gehandicapten. En ik Claudius Sandew Hira, bleef met lege handen achter in 2019. Mijn poging om water met vuur te verzoenen mislukte weer. Ik begrijp nog steeds niet waarom, want vuur kan best wel branden op water. Vraag het de Brandweer. Mijn kennis wordt erg ondergewaardeerd. Ik voel mij naar, prikkelbaar en wrokkig hierdoor.


  Maak melding

 10. Wannneer er zoveel keren ‘gereshuffeld’ wordt maar het regeringsteam blijft slecht voetballen en presteren dan is het hoog tijd dat die bejaarde coach bouta zelf eens gereshuffeld wordt. Laat hij maar lekker opdonderen naar huize Ashiana want he can NOT do the job. Hij heeft dit land voor de zoveelste keer in de afgrond gebracht met dat corrupte wanbeleid van hem en z’n paarse partij. De koers voor de $ Dollar is inmiddels al srd 8 zoveel.


  Maak melding

 11. van damsco(moet eigenlijk aka (den haag) heten . ga je voorlopig niets horen .die is onder behandeling van de specialist in aka


  Maak melding

 12. big brother 10 mei 2019 at 23:24
  Robert van Tr. is onze enige echte econoom RobG hier op de site die zo overtuigend het geboefte met haar en huid verdedigt……jongen wijlen je interegere opa (eerste president van Suriname )zal met afschuw vanuit het graf hebben waargenomen waar je mee bezig bent.
  *************************************************
  @ big brother …. many, many thanks for the eye opener.

  @ RobG bedoelt te zeggen dat hij … Het MISLUKT PRODUCT … is van de Spinazie Universiteit.
  Hopelijk wordt de WITTE BOORD CRIMINEEL { RobG }voor zijn aandeel in de BANKROOF {SPSB}
  vervolgd en achter de tralies verdwijnen.


  Maak melding

 13. niemand zal in die tori van spsb vervolgt worden omdat ze de helft aan baas hebben overhandigt ….jullie weten tog hoe baas tewerk gaat.


  Maak melding

 14. Na de beëdiging zal de President een persconferentie beleggen.
  Want, hij gaat de nieuwe ministers stuk voor stuk aan het Volk voorstellen, want ze zijn nog erg onbekend.


  Maak melding

 15. ik vind het wel interessant dat Robert Gr. zich mengt in de discussie…..denkwijze geeft ook een beeld van verborgen gedrachts elementen van ons soort.


  Maak melding

 16. Deze mensen moeten alles weer gaan inlezen om zich op de hoogte te houden. Dat kost wel tijd en gaat ten koste van beleid. Waarom mensen niet 2 jaar voor de verkiezing vervangen ipv 1 jaar ervoor? Wie bedenkt zoiets?


  Maak melding

 17. kale bas .. deze mensen zijn niet om te werken voor het land .beleid te maken en goed te regeren .heb je dat nog niet door.. …..ze zijn er om een jaar te zitten voor hun pensioen en ook zo veel mogelijk hun zakken en die van baas te vullen …en eventuele overlopers te paaien

  dat is helaas de keiharde waarheid……..SARI TORI!


  Maak melding

 18. Reshuffelen betekent dat deze ezels niet geschikt zijn de kar te trekken.
  Boeriki’s die alleen op graaien uit zijn.

  Wat een afgang in de Surinaamse politiek.
  De enige crimineel volgt de ander op.
  Waar is pedo-moeder Roline gebleven, wordt zij vervolgd of niet?


  Maak melding

 19. Dit zijn toch geen oplossingen, de teller staat nu op 70 en dat in 9 jaar tijd, waar ligt nu eigenlijk de fout, ministers doen toch wat hun wordt opgedragen, zij voeren uit, dus ja het antwoord ligt voor de hand. Is jammer, maar ja wie ben ik.


  Maak melding

 20. projekten realiseren is secundair …overfacturering en vriendjes politiek zonder openbare inschijvingen is primair ……als het geld niet rolt .kun je ook niet boeven …….daarom zul je horen van hoeveel projecten er zijn gerealiseerd.


  Maak melding

 21. In principe heeft elek ndper een ddb attitude, moorden, cokesnuiven en rovern. opa taki na wang mpp vervloektoe didibri volk.


  Maak melding

 22. Moro ka ai Kong, ze hebben tot mei 2020 het mandaat van het volk om meer te graaien, te verdraaien en ze nu ook van achteren te naaien. Alle overlopers naar NDP zijn opzoek naar een boro om yuang te maken, van meer betekenis zijn ze niet. Diep triest om te zien hoe de opportunisten zienderogen het land het volk naar de kloten helpen. Triest!


  Maak melding

 23. Wat een drama met deze onvolwassen president…waar moet een president aan voldoen om president te worden?

  Als je op je cv hebt staan dat je gemoord gestolen gedeald hebt en je je vriendjes posities laat innemen voor eigen gewin is men goed fout bezig!!!

  Deze seniele man mocht in eerste plaats nooit president worden!!!!
  Hij heeft al bewezen dat hij en zn kornuitjes hier geen bal van snappen…de economie is kapot gemaakt dr is meer corruptie de surinamer is armer geworden en de bevolking verarmd!

  Mensen van suriname alleen jullie kunnen hier wat aan doen,stem deze kakkerlak weg stem deze hele regering weg het is genoeg geweest!

  Heeft hij de illegale chinese schepen laten vertrekken?
  Waarom is dr een tekort aan dollars?
  Kan iemand me een ding vertellen wat deze jongen wel goed heeft gedaan?

  Volk van suriname stem tegen deze ouwe flikker…en pas op bij het stemmen op andere evengoed gevaarlijke mensen als bouta…zoals brunswijk zonder inhoud,somo die al jaren fraudeert,santhoki die de kluis van nwe haven zo vaak heeft laten beroven etc

  Zijn dr nog eerlijke mensen in suriname die het land willen helpen?


  Maak melding

 24. Ook deze 4 personen, mogen nog even een jaar als minister rond lopen, om daarna hun leven lang niet meer te hoeven werken, vanwege hun directeurssalaris, die ze krijgen en gratis ziektekosten van de belastingbetaler, toch wel een gezegend land dat Suriname .


  Maak melding

 25. Als ik de Pres was had hij ontslag aan het hele kabinet moeten geven en het mandaat terug moeten geven aan het volk gezien de feiten bij de SPSB


  Maak melding

 26. @Jojo, gij kunt vanaf de zijlijn vanuit een luie stoel makkelijk commentaar leveren. U bent geen realist maar een dromer uit de coulissen van VHP/NPS. Het is niet makkelijk om met een beperkt budget optimaal beleid te voeren. Maar de mensen die vervangen worden zijn ook niet de domsten. Het zijn stuk voor stuk academisch gevormde personen die elk om persoonlijk gemotiveerde redenen vervangen willen worden. Maar neem van me aan met een ruim budget hen ter beschikking gesteld zouden zij het hoogst haalbare resultaat leveren.


  Maak melding

 27. @ RobG.
  U fantaseert en vertelt fabels. Deze regering heeft enorme budgetten gecreëerd en laten verdwijnen in zwarte gaten. De prijzen van Goud en Olie zijnde laatste 10 jaar op een hoog niveau met een dipje. Er is enorm geleend en wat hebben deze mini-sterren laten zien en gepresteerd.
  Ik heb zowel Hok als Dodson (manager up of down stream bij Staatsolie) gesproken. Ja ze zijn geschoold echter ze kunnen er niets mee doen zolang hun baas beperkt is tot kaderschool Weert en dan wel de lichamelijk oefening kant van die opleiding.

  Nu verwijt u het beperkte budget dat ze niet presteren. Gelukkig niet meer de vorige regering of Nederland.
  Bouterse heeft vele miljarden extra in handen gehad en er niets mee gedaan.
  Ondertussen is de staatsschuld de grootste begrotingspost en moet de begroting nog in behandeling genomen worden.

  Ik droom niet maar presenteer de realiteit.
  De directeur van Grasalco is niet te handhaven en wordt mini-ster.
  Misiekaba us ongehoorzaam (brief over IAMgold) en wordt begraven op een ministerie.
  Parmessar deugd nergens voor en wordt weer mini ster.
  Abdoel is braaf en mag Misiekaba vervangen.
  Van Trigt saboteerde onderzoek naar zich zelf bij SPSB

  RobG de kikkers beginnen onrustig te worden in de Kruiwagen.


  Maak melding

 28. Vergeet niet mahinder jogi te feliciteren, door hem liggen : samsodien, dodson en pengel eruit. Dat is de kracht van de vhp als zij de verkiezing wint volgend jaar. Alle NDP paria’s op deze forum ; vegen jullie je bek met een poep besmette wc papier of liever dompel je hoofd in de wc pot ennnn spoel maar lekker door…


  Maak melding

 29. CHAN SANTHOKI IS BOOS OMDAT VHP JONGEREN OM EEN GRATIS IPHONE EN KAVEL MASSAAL NAAR DE NDP OVERSTAPPEN!!
  Jongeren van de VHP worden volgens voorzitter Chandrikapersad Santhoki door prominente NDP’ers, waaronder vicepresident Ashwien Adhin, benaderd met materiële zaken.

  Recentelijk hebben enkele jongeren van de VHP de partij verruild voor de NDP. In sommige gevallen ging het om prominente VHP-jongeren.

  Santokhi zegt niet te komen aan het besluit van deze jongeren, maar roept ze op om zich weerbaar op te stellen tegen materiële zaken.

  Santokhi onderstreept dat de VHP een democratische partij is en moet de keus van deze jongeren worden gerespecteerd wordt.

  Duidelijk is volgens hem wel dat terwijl de VHP zich sterk maakt voor het belang van alle jongeren deze groep gekozen heeft voor het eigen belang en voor de gratis IPhone’s en laptops en kavels van de NDP.

  Bron: wordpress.com
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Begrijpelijk waarom Parmessar de minister wordt van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB).
  Hij kan in die hoedanigheid de overgelopen jonge VHP’ers een lapje grond toewijzen.

  Parmessar, Adhin en Sharmila Kalidien-Mansaram zijn onder de jonge VHP’ers aan het ronselen door ze gratis een iPhone en kavel te beloven.
  Deze figuren zijn absoluut niet te vertrouwen.

  Deze jongeren hebben geen respect en eergevoel en lopen over naar een partij die het land in de uitverkoop heeft gedaan en de bevolking heeft verarmd. Al op jonge leeftijd zijn ze omkoopbaar, ze zijn de toekomstige dieven van het land. Ze laten nu al zien hoe hebzuchtig ze zijn!
  Al eerder had ik geschreven dat Bouterse zij tentakels aan het uitzetten was.


  Maak melding

 30. RobG 11 mei 2019 at 09:55
  Het is niet makkelijk om met een beperkt budget optimaal beleid te voeren. Maar de mensen die vervangen worden zijn ook niet de domsten. Het zijn stuk voor stuk academisch gevormde personen die elk om persoonlijk gemotiveerde redenen vervangen willen worden. Maar neem van me aan met een ruim budget hen ter beschikking gesteld zouden zij het hoogst haalbare resultaat leveren.”
  —-
  Academisch geschoold zijn wil niet zeggen dat het politieke domoren zijn.

  Ze waren politiek zo dom dat ze vernederingen van niet academisch geschoolden, die ze politiek en strategisch overtroffen.

  Ze waren slim genoeg om BV-tjes op te zetten, geld te “lenen” bij de SPBS en de lening zonder ook maar 1 cent af te lossen toch als afgelost in de archieven te laten verdwijnen.

  Ik ben blij dat er mensen zijn die met een klein budget hun gestelde doel behalen en ben zeker niet blij met mensen die onrealistische doelen hebben, groot denken maar klein zijn bij de uitvoering.

  Gelukkig hadden ze niet meer budget ter beschikking, het feest, hun feestje via roven en plunderen van de kas van de overheid zou nog groter zijn geweest en dat maakt me ondanks de ellende in het land een beetje blij.


  Maak melding

 31. correctie:Academisch geschoold zijn wil niet zeggen dat het politieke domoren zijn.

  moet zijn:
  academisch geschoold zijn wil niet zeggen dat het GEEN politiek domoren zijn.


  Maak melding

 32. Sergio Akiembnoto is geen domme jongen. Integendeel. Bovendien een beschaafd persoon.
  Hij is wel de man wiens ster rijst.
  Van manager (I am gold?) tot directeur (CEO) Grassalco, tot minister.
  Wat is er gebeurd met de manager financiën bij Grassalco, Lemmer?


  Maak melding

 33. Robert Gray v. tr. alias RobG .u heeft dus geprobeert het onderzoek naar uw wandaden bij spsb te verstoren ? …foei foei …..dat vind ik helemaal niet profesioneel voor een gouverner van de CbvS tevens kleinzoon van de integerste eerste president die Suriname heeft gekent.


  Maak melding

 34. VP Adhin die VHP jongeren lokt met mobieltjes. Zulke Hindoestanen zijn de ergste vijanden van hun eigen gemeenschap. Hij zal vast zijn vrouwtje met een dildo en een haarföhn gelokt hebben.


  Maak melding

 35. @Jaichand,

  Die rok zwaaiende Sharmila heeft dames onder de VHP jongeren gedemotiveerd langer de VHP te ondersteunen. 1 Van deze jonge dames heeft gezegd dat ze door Sharmila is gemotiveerd zich aan te sluiten bij de NDP, dat ze daarom de VHP de rug heeft toegekeerd.
  Maar ze noemde de redenen van motivatie niet. Geeft duidelijk aan dat ze is gebrainwasht.

  Parmessar was ook te zien met VHP jongeren op een foto. Ook hij is druk bezig met ronselen onder de VHP jongeren. Zowel Adhin als Sharmila Mansaram als Parmessar zijn de schaamte voorbij.

  Deze jongeren beseffen niet dat ze in een wespennest terechtkomen. Een wespennest vol list en bedrog. Ze beseffen niet dat ze zullen worden opgeleid tot drugsbaronnen.
  Parmessar komt uit een drugs gerelateerde familie. Hij is ook nog een fraudeur.


  Maak melding

 36. @Jiyani,

  Als men toch wil overlopen, Santokhi moet dan het spel meespelen en zoveel mogelijk Hindoestanen in de NDP krijgen, opdat het deels een Hindoestaanse partij wordt. Dan verliest de NDP haar creoolse heerschappij. Men kan zelfs Bouterse wegstemmen als voorzitter. Ook de PL moet haar mensen massaal de NDP in krijgen. Maar ik vrees dat Santokhi niet zo stategisch wil denken. Somo wel. Als hij ergens voordeel in ziet, dan gaat hij ervoor.

  Mensen als Mansaram, Parmessar, Adhin, Doekhie, Sandew Hira hebben een erg lage zelfwaarde. Hun ambitie om het te maken, houdt hen op de been en doet hen het verkeerde pad opgaan. Deze mensen denken alleen vanuit hun ego, niet met hun verstand. Geen enkele logische redenering kan hen bekoren. Als ze niet een bepaalde positie krijgen, worden ze meteen verraderlijk. Tenminste, als ze bij de VHP zitten. Zitten ze bij de NDP, dan incasseren ze echt alles. Zoals de letterlijke klap op z’n smoel die Parmessar kreeg van Bouterse toen hij President wilde worden. Of Doekhie, die vliegende minister zou worden, maar een fruitvlieg werd.
  Of het nu India is, Suriname, Guyana, egoïstsiche, overambitieuze Hindoestanen hebben altijd hun gemeenschap en hun voorouders verraden. Keer op keer duiken zulke lieden op. Om gek van te worden.


  Maak melding

 37. hindoestanen zijn ,, korhies ´´ de vrouwen zijn koetias ze doen het met iedereen vooral waar er geld is te halen, maken kinderen met alle honden..

  vandaag de dag zitten alle hotels appartement schort time kamers vol met hindoestaanse vrouwen die voor een bel kaart al daar liggen, hoe zwarter des te beter..


  Maak melding

 38. Deze president reshuffle alle ministers, waarom heeft zichzelf niet gereshuffle er is geen wet daarvoor, noh.
  Deze pres denk dat hij te maken heeft met ezels, pres laat mij je een ding zeggen, we a no wang dong buriki yere. Die domme ezels zijn jou aanhangsels.


  Maak melding

 39. DESI DELANO BOUTERSE IS PERSOONLIJK VERANTWOORDELIJK VOOR DE VERNIETIGING VAN ONS GELIEFD SURINAME,HIJ GAAT LETTERLIJK OVER LIJKEN OM AAN DE MACHT TE BLIJVEN,OM ZODOENDE ZIJN WELVERDIENDE STRAF TE ONTLOPEN .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.