maandag, juni 17, 2024
HomeFotoZaterdag nieuwe spoedvergadering van Politiebond Suriname

Zaterdag nieuwe spoedvergadering van Politiebond Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft haar leden vrijdagavond weer opgeroepen voor een spoed algemene ledenvergadering (ALV) op zaterdag 11 mei 2019 om 12.00u. Belangrijkste agendapunt is het verslag van het bestuur met betrekking tot het resultaat van de bespreking van de SPB met het bevoegd gezag.

De politiebond riep donderdag al een spoedvergadering uit en stelde toen een ultimatum met betrekking tot de vrijlating van drie collega’s van het Regio Bijstandsteam. Ze zouden binnen 24 uur vrijgelaten moeten worden. Voor zover bekend waren de mannen 24 uur later, op vrijdag, niet vrij. De bond had aangegeven dat zij zich zou beramen op acties als de mannen niet vrij kwamen.

Ook werd er een brief geschreven aan president Bouterse maar die verwees de bond naar de Surinaamse minister van Justitie. Het is niet bekend of er een gesprek is geweest tussen de bond en de minister.

“Het bestuur roept alle leden op zich massaal naar deze ALV te begeven. Het is in ons aller belang” is de boodschap van het bestuur in de oproep die getekend is door woordvoerder Revelino Eijk. De vergadering vind zaterdag plaats in de grote hal van de Politieacademie aan de Commewijnestraat 15 te Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Ik hoop dat de bond de agenten duidelijk maakt dat hun eis niet kan. Dat een kortgeding nu de enige en juiste manier is om hun collega’s op vrije voeten te krijgen, om het onderzoek af te wachten.


  Maak melding
 2. Meki deng agoe go djompo fu a bosje broki yere. Ze denken dat omdat ze agent zijn en een dienstwapen hebben ze verheven zijn boven de burgerij. Dat ze gaan staken om een stel criminele, gewelddadige en racistische zwarte agenten vrij te krijgen toont duidelijk aan dat het politiekorps ernstig verziekt is.

  Het wordt hoog tijd dat net als in Amerika vrij wapenbezit voor de burgers een grondrecht wordt zodat men zich niet alleen kan verdedigen tegen de straatcriminelen maar ook tegen machtsdronken, gewelddadige en criminele agenten.


  Maak melding
 3. De Politiebond moet het niet bont maken. Die agenten hebben zware wetsovertredingen begaan en moeten gestraft worden. Vertel dat maar aan je leden, want dat is de waarheid.


  Maak melding
 4. @ Andre … niet ” de bond ” … maar de leden moeten het bondsbestuur duidelijk maken dat hun eis niet kan.
  De leden hebben geen ultimatum gesteld. Het bondsbestuur heeft … namens de leden … een ultimatum gesteld en ze liegen ook nog door de gemeenschap voor te houden dat de andere bonden BBS en Brandweer hun aktie steunen.


  Maak melding
 5. @mul

  Wellicht heb je gelijk. Echter ga ik vanuit dat de bond namens de leden praat. Des temeer deze eis het resultaat is van de recente ALV van de bond.


  Maak melding
 6. Op Starnieuws hangt de penningmeester van de politiebond,Sergio Jurgen Gentle, de martelaar uit door op te sommen wat het RBT-team wel niet doet voor de Sur samenleving. Het klinkt leuk en spannend maar het is niet geweldiger dan bv. een brandweerman die ook risico’s loopt bij een hevige brand en daarom geen vrijbrief om je verheven boven de rest van de bevolking te gedragen. Je heb ervoor gekozen en wordt hier ook voor betaald.
  Jullie kunnen niet omgaan met de autoriteit die je in naam van de bevolking hebt verkregen en spelen altijd maar bigi ting en uit de hoogte. Nu jullie met je gedrag onder een vergrootglas ligt probeer je de rollen om te draaien door in de slachtofferrol te kruipen maar daar trapt niemand in. Het getuigt ook van weinig respect naar de samenleving door gelijk maar het werk neer te leggen. Dit zijn allemaal afleidingsmanoeuvres voor waar het echt om gaat; dat jullie je te pas en te onpas misdragen tegen de bevolking welke je eigenlijk dient te beschermen.
  Het wordt nu tijd dat het (wan)gedrag en de misplaatste arrogantie van het gehele Sur politieapparaat ter discussie komt te staan. Het kan zo echt niet langer doorgaan. Mensen constant, dreigen en angst inboezemen is aan de orde van de dag, maar wanneer ze echt moeten opdraven hebben ze altijd wel een reden waarom ze niet kunnen, onderbezetting is vaak het sleutelwoord.
  Sergio Jurgen Gentle, ben het volledig eens met S. Mansaram. Doe je voordeel met de feedback die je uit de samenleving krijgt ipv al te gaan janken voordat je überhaupt geslagen bent. Lukt dit niet dan ben je niet geschikt voor dit werk en dient er ook bij de politie(bond) gereshuffeld te worden.
  Proost!


  Maak melding
 7. “Het bestuur roept alle leden op zich massaal naar deze ALV te begeven. Het is in ons aller belang” ……….OM WAT DANG? oma taki, mini ster van Jus en Pol is een ndp rat, dus dat. En allen die onGetrouw ondersteunen in zijn paars skootbeleid, ndp dagoes.


  Maak melding
 8. Ik vraag mij af of het bestuur van de politiebond goede adviseurs heeft. De brieven die ze naar buiten sturen getuigen van weinig professionaliteit. Ik krijg ook de indruk dat het algemene opleidingsniveau van de politie ambtenaren in Suriname gedaald is.


  Maak melding
 9. Voetballende politie agenten die bewapend gaan sporten????

  En collegas die voor hun in de bres springen,dit is echt je reinste kolder men heeft al geen hoge pet op bij de politie.

  De agenten bedreigen gebruiken geweld tegen de bevolking schelden en vernederen ze….en nu hun geweldadige collegas bestraft worden willen in actie komen.

  Dit lijkt wel een slecht geschreven toneelspel…ze moeten ontslagen worden!!!!

  Het is toch van het zotte dat men criminelen in het korps wilt behouden…de agenten zijn geweldadiger dan de criminelen!
  Bestaat dr niet iets als het trots hebben en principes behouden?

  Kijk maar zelf hoeveel agenten buiten hun boekje gaan…hoeveel wel geen drugs gebruiken of in het openbaar dronken zijn en dames op straat lastigvallen.

  Men is vergeten bij de politie wat hun taken zijn…men gaat in dienst tegenwoordig om te kunnen stelen en frauderen.
  De politie mp douane allen een pot nat!

  De leiding gevende vd politie …het kan niet anders dan dat hij zelf niet okay is want alle aantijgingen naar de politie toe worden onbestraft.

  Suriname een failed state …ja natuurlijk!!!!


  Maak melding
 10. Grijs de kleur van soberheid …grijs de kleur van corruptie geweld onvolwassen gedrag en onbetrouwbaarheid.
  Zielig dat men maar zomaar wat doet en de bevolking de dupe is van de vele fouten van het korps.
  Ik vraag me af wat het niveau is van deze agenten die miss nieteens hun eigen naam kunnen spellen.
  Mensen als gemin die al jaren coke gebruikt een ieder weet het maar men laat hem zn gang gaan.
  Laat het korps een dopetest doen….want gemin is absoluut geen uitzondering.
  Het is zielig dat men de acties van veel agenten door de vingers zien……men is helaas niet op deze taken berekend.
  Eerlijk het is erg kortzichtig bij de politie …en dat begint natuurlijk aan de top!


  Maak melding
 11. Bond is tevens vervolgingsambtenaar geworden in Suriname. Moet niet gekker worden. Van een politie bond zou je verwachten dat die rechtskennis hebben en zich niet in te laten in individuele zaken. Op een andere website last ik dat de bond geen vertrouwen heeft in de P.G en dat de officieren van justitie mensen van bepaalde afkomst keihard aanpakken en weer van andere afkomst vrij uitgaan. Een bond die zo een uitspraak doet zegt niets anders dan dat wij gaan staken omdat de medewerkers die zijn ingesloten van een bepaalde afkomst zijn. Waren er dus Hindoestanen dan had de bond niet gestaakt. En de naam Gentle is eerder al in opspraak geweest. Google maar even.


  Maak melding
 12. Evaluerende de situatie over het gebeuren en de politiebond met z’n kronkeljoris, is nu de president aan zet om deze bond bij decreet te verbieden en de politie dwingen de straat weer op te gaan, waarvoor zij betaald worden. Bij weigering direct eruit schoppen. En dat is in de regel altijd oneervol ontslag.
  Het moet niet al te gek worden.

  En verder is geen excuus voor wat de RBT allemaal wel goed doet en heeft gedaan, maar is nu aan de orde hoe ver deze klojo’s over de schreef zijn gegaan. En daar tegenover staat een zware disciplinair straf op. En het recht moet zijn loop krijgen. Anders ben je als land en organisatie ongeloofwaardig.


  Maak melding
 13. @ Aupa enz
  Mooi stuk. Duidelijk, geen speld tussen te krijgen.
  Ik heb 1 vraag, wat bedoel je met:
  Sergio Jurgen Gentle, ben het volledig eens met S. Mansaram.

  @ Mojah
  Voetballende politie agenten die bewapend gaan sporten????
  Dit vroeg ik mij ook af.
  Ik zou meenemen
  Voetbalschoenen, een versnapering, water ofzo en veel fans
  Deze jochies nemen wapens mee.
  Het zou best grappig zijn als het niet zo treurig was.
  Ik ben er van overtuigd dat als deze knaapjes een IQ test zouden moeten afleggen dit rond de 60 zou liggen
  En ze worden gesteund door een stel die nog achterlijker is.
  Had men nog op een of andere manier iets als verzachtende omstandigheid kunnen verzinnen: zoiets van, ze kwamen van het werk en hadden hun wapens bij zich en in het heetst van de strijd of nog meer onzin.
  De bond heeft volop de tijd gehad en komt met dreigementen.
  Als de bond zich zo gedraagt zullen de leden niet anders zijn


  Maak melding
 14. Wat ben ik blij dat mijn voorouders het besluit hebben genomen om naar NL te gaan. Een politieagent die een wapen trekt (volgens mij waren het zelfs meerderen), een huis van een gezin binnenvalt, helemaal dronken wilt uitleggen dat hij een sport beoefent en totaal geen rekening houdt….echt je zou kunnen lachen maar het is in en in triest!

  Suriname is een land van een hoop stront. Het enige lichtpuntje van heel Suriname zijn de Hindoestanen, die werkelijk het vermogen hebben om wat van het land te maken. Ik vanuit NL kan de haat van Bouta naar Hindoestanen voelen. Er is een hetze bezig tegen Hindoestanen binnen Suriname.

  Hindoestanen krijgen altijd verwijt dat ze hoogmoedig zijn, maar dat is al snel in de ogen van iemand die alleen maar afgunstig kan zijn.

  Ik wil geen racist spelen want wij zijn allemaal kinderen van Allah (swt) maar het is voornamelijk de Creoolse gemeenschap die de ontwikkeling van SU tegenhoudt. Creolen zijn gebruikt als slaven, hun achternamen hebben zelfs een NLse stempel gekregen door de Nederlanders. En nu worden ze weer gebruikt, door Bouta om hem nog rijker te maken.


  Maak melding
 15. De voetballende agenten en militairen zullen/kunnen niet “sporten ” op het politie opleiding centrum of in het kampement. Het zijn … stevige drinkers en liefhebbers van een djonko { joint } … de heer Ramsoedh heeft gelijk … sommige van de heren waren behoorlijk aangeschoten..


  Maak melding
 16. Ik zal het gewoon keihard zeggen: die ingesloten agenten zijn niet alleen crimineel bezig geweest (huisvredebreuk, bedreigingen, mishandeling, intimidatie) jegens een weerloos Hindoestaans gezin op hun eigen erf en in hun eigen huis maar ook nog eens racistisch. Na de beelden gezien te hebben is het overduidelijk dat ze een stel zwarte racisten zijn. Net zoals die imbeciele skowtoe agoe’s v.h. politiebondsbestuur (hellings, gentle, atompai) ook een stel zwarte racisten zijn. Die gasten denken dat omdat ze agent zijn en een dienstwapen hebben, ze gelijk verheven staan boven het volk en kunnen down en laten wat ze willen. Dat is typisch een staaltje jungle apen gedrag. Het KPS zou zsm gezuiverd moeten worden van dat soort figuren want het politiekorps is op dit moment ernstig verziekt met allerlei rotte appels.


  Maak melding
 17. Wat een stelletje lafaards en racisten zijn het in de politie bond.

  Ik zou mocht ik politie agent zou zijn, mij schamen om deel uit te maken van zo een vakbond.

  Deze bond is een schoon voorbeeld dat het met de intelligentie van zij die de arbeidersbeweging in Suriname leiden droevig gesteld is.

  Het is lachen met de intelligentie van Hooghart. Met de intelligentie van deze jongens is het huilen tot het lachen je vergaan is.

  Aan de ketting zou je ze moeten leggen deze Apen, wil je dat het geen brokken maken in ons land wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES