zondag, mei 26, 2024
HomeFotoBurgers in Suriname kunnen vanaf vandaag hun nieuwe e-ID kaart aanvragen

Burgers in Suriname kunnen vanaf vandaag hun nieuwe e-ID kaart aanvragen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mrt – Vanaf vandaag, maandag 18 maart, kunnen ID-plichtige burgers in Suriname terecht bij 14 Bureau’s voor Burgerzaken (BvB’s) voor het maken van hun e-ID kaart. Deze 14, van de 42, zijn volledig aangesloten op het e-ID systeem meldt het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De launch van de e-ID en de opening van de Print House hebben op vrijdag 15 maart plaatsgevonden op het Centraal Bureau voor Burgerzaken. Vicepresident Michael Ashwin Adhin en minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken mochten als eerst over hun e-ID beschikken tijdens deze plechtigheid.

Daarbij hebben ook de oudste en jongste ID-gerechtigde burgers van Paramaribo hun nieuwe identiteitskaart in ontvangst genomen. Het gaat om Ferdinand Richenel Alexander (103 jr.) en Mercedes Tjon Soe Tsoi (16 jr.). 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en wel het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) doet er alles aan om de BvB’s die nog niet voorzien zijn van het e-ID systeem binnen afzienbare tijd daarover te doen beschikken, zegt Valerie Finsy, hoofd van de afdeling Identiteit van CBB.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Vicepresident Michael Ashwin Adhin en minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken mochten als eerst over hun e-ID beschikken tijdens deze plechtigheid. Vraag mij af wat deze gasten onder het woord plechtigheid verstaan? Elektronische ID kaarten bestaan al tientallen jaren over de grens. Hoezo plechtigheid??? Ook nog de Staatskast leegroven om een feestje te kunnen bouwen voor deze zogenaamde plechtigheid.???? Op houden met deze onzin. Niets nieuws onder de zon. In Suriname loopt men nog 10-tallen jaren achter met van alles en nog wat.


  Maak melding
 2. @ Boeboe bit Sjorie

  Plechtigheden als het hun uitkomt en het veel geld kost van de gemeenschap, dan wordt het gevierd.
  Wat een wonder, dat de hele DNA niet op de foto is gekomen inclusief de pres him self !!!
  Suri loopt eeuwen achter met bijna alles, behalve de corruptie.

  Sari tori
  Jacko


  Maak melding
 3. Het systeem dat bij het maken van de ID kaarten wordt gebruikt is toch door Servië geleverd? Servië, het land waarvan de president de afgelopen week demonstrerende, zich zorgen makende burgers criminaliseert. Servië een fazal-staat van het Rusland van Poetin, waar verkiezingen met bijna absolute meerderheid worden gewonnen.
  Suriname(rs) Let op je zaak.
  Voor zijn 103 jaren ziet de heer Alexander er overigens puik uit


  Maak melding
 4. @Zwartmans
  Klopt wat je schrijft. De pres en kornuiten gaan hiervoor naar Cuba voor hun ID.
  Dit is ook een vorm van zieltjes winnen en wat gaat het deze 103 jarige Alexanders kosten van zijn krappe ouderdomspensioen die zij vaak vergeten te betalen? Of wegens inbraak is de kas leeg geroofd? Alexander ziet er inderdaad goed uit. Dankzij de familie pakketten uit Holland.


  Maak melding
 5. Deze E-iD is fraude gevoelig. Behalve dat veel Surinamers hebben niet eens een bankpas en kunnen niet eens naar het buitenland met vakantie dus wat voor prioriteit had het om zoveel miljoenen uit te geven. Investeren in de ziekenhuizen en onderwijs heeft meer prioriteit.


  Maak melding
 6. Oerdomme ndper’ s zijn o zo blij met hun nieuwe id. Gisteren zij Emmy nog, ooh wat zie ik er mooi uit op die foto. Emmy na wang redi negre, met grote lippen en billen, Alleen de laatse is niet te zien, want daar pronkt ze paars mee.


  Maak melding
 7. Digitalisering vindt in de gehele westerse wereld plaats. Ook in delen van Afrika, Azië en het Midden-Oosten vindt digitalisering plaats. Suriname kan niet achterblijven in deze wereldwijde ontwikkeling.


  Maak melding
 8. Alweer een jang monie projekt.
  En de drog redenen die
  Mike Noersalim aanvoert zijn o zo doorzichtig.
  Gekkie Noersalim meldde dat er zwaar geknoeid wordt met de ID’s oude stijl.
  Dat was toch al jaren zo en er werd niets mee gedaan en nu moet het ineens hals over kop gefixed worden.
  Waarom ?
  Je kunt er zeker van zijn dat er van het geleende bedrag voor dit project heel wat in de zakken van NDP figuren blijft hangen.
  Drugstransporten van de clan Bouterse worden steeds onderschept. Via de Centrale bank van Suriname verzonden zwart geld werd in Nederland in beslag genomen en alle “leen projecten” met de bedoeling de buitenlandse credietgever te belazeren mislukken stuk voor stuk grandioos.
  Af en toe lukken wat kleiner opgezette projecten (met geleend geld) waarbij er dan alsnog geld kan worden gestolen door de NDP. Zoals dit zogenaamde heel veilige E-ID project.
  Ja zogenaamd veilig.
  Noersalim zegt dat het systeem superveilig is omdat er goede sloten op het gebouw zitten en je er alleen met een pasje in kunt komen.
  Wat een naïev slap geklets. De persoonlijke gegevens van burgers kunnen gewoon door een omgekochte medewerker naar buiten worden gebracht. Via het internet of een usb stick etc.
  Joker Noersalim denkt dat iedereen net als hem digibeet (analfabeet op computer gebied) is.

  Iemand maakte de opmerking dat de NDP in een aantal van de 14 ID uitgifte kantoren, stiekem ’s nachts ID’s voor NDP stemmers uit het buitenland gaan maken. Voor deze misdadige zakken is alles geoorloofd. Als baas bakroe er maar weer 5 bij krijgt, zodat zijn foetoeboois en oemas kunnen blijven parasiteren van staatskas.
  Let maar op tijdens de verkiezingsmaand in 2020 hoeveel mensen er extra naar Suriname worden aangevoerd.

  Dat moet allemaal betaald worden.
  Tickets, logeerruimte, vreten, drank, vervoer en cadeaus.

  Waar denken jullie waarvoor vandaag de dag al de geweldige belastingen voor worden geheven ?
  Wegen onderhoud, huizenbouw, bouwen van ziekenhuizen, landbouw verbetering, dengue bestrijding ?
  Droom dan lekker verder mie pa.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES