Twee Assembleeleden in Suriname slachtoffer van roof in woning

36
Twee Assembleeleden in Suriname slachtoffer van roof in woning
Dinotha Vorswijk en Diana Pokie (r) - Foto: Apintie.sr

PARAMARIBO, 3 mrt – In Suriname zijn twee vrouwelijke Assembleeleden deze week het slachtoffer geworden van roof in hun woning. Het gaat in beide gevallen om volksvertegenwoordigers van de ABOP, te weten Diana Pokie en Dinotha Vorswijk. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

Vorswijk is vrijdag op zaterdagnacht rond 01.30 uur op brute wijze overvallen in haar woning te Leiding. Ze was tijdens de roofoverval met twee van haar pleegkinderen thuis. Bij haar collega Pokie werd woensdag ingebroken. Die was op het moment van de inbraak niet thuis. Haar woning is haast leeggehaald aldus Starnieuws.

Vorswijk die nu zelf getuige en slachtoffer is van de verruwing van de criminaliteit, hoopt dat de regering zo spoedig mogelijk deze een halt moet toeroepen. Er moet volgens haar nog harder worden opgetreden om de criminaliteit in te dammen.

Ex-Assembleelid Noreen Cheung (VHP), die ooit zelf ook slachtoffer was van een beroving, heeft in een posting op Facebook gezegd mee te leven met de dames:

36 REACTIES

 1. Welcome to reality! Alleen wanneer het met politici gebeurt moeten we luisteren en erop reageren?
  Zij hebben dit fucking criminaliteit op ons gebracht door hun gangster regering, stom stem vee, ga door met nog 5 komende verkiezing.


  Maak melding

 2. Hopelijk voelen Assembleeleden nu wat de gewone burgers dagelijks voelen.
  De Surinaamse criminaliteit is buiten propotioneel.
  Deze “beesten” soft behandelen zal de verruwing harder maken. Hand afhakken is het beste.


  Maak melding

 3. Wahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha, dader en slachtoffers zijn aanhangers van onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers. Wahahahahahahahahahahaha. De gehele roverheid die baas als omgekochte marionetten in dienst heeft zullen vroeg of laat ervaren hoe het is om beroofd te worden. Wi dati na Abra Broki breti gevaarlijk dat straks ook ministers, paarse parlementariers, en paarse politici door hun eigen aanhangers zullen worden beroofd. Kuut om te voelen hoe door het crimineel ddb wanbeleis we weer zijn als na de jaren 2000-2015. Na Dagoe Poepe.


  Maak melding

 4. Naar uit betrouwbare bronnen vernomen zijn de daders Braseo. Eigenlijk doen de daders precies hetzelfde wat de familie en aanverwanten van deze twee assemblee leden doen: roven roven en nog eens roven. Dan hoor ik geen een assemblee lid oproepen om harder op te treden. Aangezien de daders niet inlanders zijn moet harder opgetreden worden ? Ze piept als een muis (die niet thuis was) en is een zwak argument nu ze zelf slachtoffer van een roofoverval is geworden.


  Maak melding

 5. Neen, Dit zijn de verkeerde assembleeleden. Jullie moeten bij de leden van de NDP zijn. Stommerikken. Bij Bouterse etc. Daar valt veel meer te halen dan bij de oppositie.


  Maak melding

 6. ha ha ha ha ha ha…het zijn jullie eigen mensen, voel nu wat anderen in Suriname voelen. Dank zij al die berovingen die Suriname onveilig hebben gemaakt worden het rovende volk gediscrimineerd en dat vinden ze niet leuk. Triest en ja inderdaad….het zal nooit wat met Suriname worden, heer Van Bommel had helemaal gelijk maar ja dan gaan die leeghoofden piepen….mag niet gezegd worden…bla bla bla


  Maak melding

 7. Zo te zien zijn deze dames van boslandcreoolse afkomst oftewel djoekas.
  Je kunt natuurlijk niet alles over een kam scheren, je zal best wel ook eerlijke djoekas hebben.
  Djoekas door de jaren heen zeker sinds de jaren 60 verpest door opeenvolgende regeringen, en dat alleen maar om tijdens de verkiezingen stemmen te winnen.
  Ze staan onder en boven de wet en en in hun dorpen kunnen ze doen wat ze willen, omdat de normale wetten voor hen niet gelden en de politie en justitie daar niet mogen optreden.
  Ze krijgen alle voorzieningen gratis en hoeven nergens voor te betalen.
  De gewone Surinaamse burger moet voor dit alles opdraaien en ook nog toestaan dat deze verwende en verpeste bevolkingsgroep ze besteelt en beroofd.
  Het wordt tijd om deze zogenaamde autonome status van deze djoekas af te schaffen en ze te behandelen als gewone ingezetenen met alle verplichtingen die daarbij horen.
  Het probleem met deze mensen is dat ze altijd alles gratis willen krijgen en als dat niet kan , dan pakken/stelen ze het gewoon.
  Alleen de politiek kan deze situatie veranderen.


  Maak melding

 8. JE HEB HUIZEN ROVERS FAMILIE ROVERS STRAAT ROVERS REGERING ROVERS MENSEN ROVERS BABY ROVERS VOOR ZITTERS DIE ROVEN NOEM MAAR OP HOE MOET SURINAME VERDER IK HEB DE ROVERS PRESIDENT GEMIST BIJ DEZE.


  Maak melding

 9. “Baba Sai 3 maart 2019 at 07:37
  Eigenlijk doen de daders precies hetzelfde wat de familie en aanverwanten van deze twee assemblee leden doen: roven roven en nog eens roven. Dan hoor ik geen een assemblee lid oproepen om harder op te treden.”

  Je bent zeer goed geïnformeerd!!
  Ben je ook familie een aanverwant??


  Maak melding

 10. @Sam, nee hoor het zijn de Haïtianen de Chinezen de Hindoestanen , de Nederlanders en de Creolen die keer op keer op roverstochten gaan en die zich als beesten gedragen. Ergens las ik dat je de handen van hen moet afhakken. Helaas dat zal niet helpen want het zit ze in de genen.


  Maak melding

 11. @ babylovesloly: door wie is het verzonnen ? Ik voer aan dat het voor jouw soort moeilijk is om met de waarheid geconfronteerd te worden. Liever steek jij je kop het zand in. Lafaard !


  Maak melding

 12. Jammer voor deze vrouwen. Hopelijk vat de politie gauw de daders bij de kraag. Laat de overheid maar werk van maken dit soort gasten werkgelegenheid te bieden. Ze zijn duidelijk niet in staat zichzelf te bedruipen. Eenmaal opgepakt moeten deze gasten in een soort traject terechtkomen waar ze een of ander vak leren en verplicht gaan werken na gebromd te hebben. Meki lanti bow wan bigi fabriek voor diverse eenvoudige productiedoeleinden. Of ergens landbouw doen. Weet ik veel. Anders gaan ze na vrijlating weer op pad.


  Maak melding

 13. @ Dansimang,

  Je racistische uitingen moet je maar in besloten kring vieren. Vind je het een eer een racist te zijn? Je moet je doodschamen! Bovendien verkondig jij onzin. Wie heeft jou wijsgemaakt dat de politie niet mag optreden tegen boslandcreolen? Deze mensen hebben weliswaar hun eigen tradities, rituelen en zeden, maar als er sprake is van een ernstig misdrijf mag de politie overal in Suriname optreden. Dus ook in de dorpen. Dus ook tegen hen. Er bestaat niet zoiets als “de gewone Surinaamse burger” aangezien de boslandcreolen daaronder ook vallen.

  In bovenstaand bericht staat bovendien niet aangegeven tot welke bevolkingsgroep de daders behoren. Wat we wel weten is dat het misdadigers zijn. Zit jij te wachten tot dit soort berichten verschijnen, opdat jij je frustraties kan uiten? Ga liever naar de psycholoog of psychiater! Praat niet vanuit je onderbuik en doe oprecht moeite je verstand te gebruiken. Een hele opgave zal dat zijn voor je, maar doe je best.


  Maak melding

 14. @pakiratigri : ik deel jouw voorstel om deze groep onder begeleiding naar ontwikkeling te brengen alkeen vrees ik dat het verloren tijd en moeite is. Ik heb het geprobeerd door ze betaalde banen aan te bieden. Helaas was de animo laag; men kwam en ging wanneer het ze uitkwam en hadden totaal geen discipline . Wat dat betreft kunnen ze een voorbeeld nemen aan Haïtianen.


  Maak melding

 15. Natuurlijk baart de verharding van de criminaliteit zorgen. Maar burgers, en met name leden van het parlement moeten de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Zij moeten niet denken dat de criminelen hen niet in het vizier hebben.

  Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid hebben parlementsleden van de overige politieke partijen wel de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en die van de ABOP niet. Deze gerichte actie tegen de ABOP parlementsleden is mijn inziens wel opmerkelijk. Het lijkt alsof er een bepaalde regie van criminele figuren achter deze inbraken zit.


  Maak melding

 16. Ik zie dat mijn reacties niet worden geplaatst , wat ik heel jammer vind
  maar goed ik zal mijn reacties nog eens plaatsen …
  ik geloof dit verhaal niet HET IS STEMMING MAKERIJ


  Maak melding

 17. Wi na Abra Broki, ndper of, niet breti gevaarlijk dat eindelijk rovers hun doelen hebben gericht op paarse assembleeleden. Het is te hopen dat vooral leden als tante Jen, Andre Misikaka en de gehele raad van paars verworden ministers die de allergrootste misdadiger, veelvoudige leugenaar, drugsbaas en staatskasrover met zijn corrupt rovend wanbeleid ondersteunen, maar ook oude lullen als Weijlenbos, Alibaba het doelwit worden. Opa en oma vinden het naturlijk geen goede zaak, maar dit is alvast de eerste vingerwijzing hoe het is gesteld met de corrupt paarse opvoeding van het oerdom dwaas paar volk door de paars verdorven vader ddb, wiens zonen Dino en Meriba zijn verworden……….ROVERS.


  Maak melding

 18. Maar het roversgilde Bouterse/Hoefdraad/Abrahams/Abdoel geven jullie al 10 jaar de vrijheid om dagelijks ongelimiteerd te roven en stelen om vervolgens weer op deze Daltons-bende te stemmen.


  Maak melding

 19. Warning for the coming purple destruction. In 2015 droeg Stef Anus Meyje twee onberechte moordenaars, twee bij verstek veroordeelde drugscriminelen, de ene een staatskasrover, een wrede dictator en zijn vroege lijfwacht een bankrover, op aan zijn god als de verlossers en opbouwers van land en volk. De rechtvaardige Heerser en Rechter kent het hart en iedere gedachte en het motief van elk mens. Meyje kennend om zijn sluwe geaardheid ging te keer als een duivel in zijn roodzwarte pak. Krijsend profeteerde deze ondertussen door de mand gevallen valse geldgierige ndpapostel op de staatstelevisie dat land en volk een vredige en voorspoedige tijd tegemoet zouden gaan. Nauwelijks aantreden van de ddb roverheid olv arrogante Paulie Amerali of de demon van corruptie van OW2V sloeg toe. Tijdens de eerste vijf jaren hebben het gros der paars ddb parasieten en poepvleigen hun slag op corrupte wijze geslagen, onder het corrupt rovend gedoogd paars wanbeleid van de verderver Ddb hebben ze zich verrijkt en dit is tot op heden het geval. In 2015 profeteerde Stefanus wederom zijn paarse voorspoedige boodschap. Anno 2019 weet de hele wereld, op al die verarmde ndp paria’ s na, dat alles wat ndp is en voor staat, gewoon des duivels is. De duivel is een moordenaar en leugenaar vanaf het begin. Zijn zoon Ddd is ook vanaf 25 febr. 1980 geroepen door de duivel om land en volk des duivels te verderven. Ddb is een duivelse moordenaar en leugenaar en alle ndper’ s zijn zonder het te willen horen en weten, echte duivelaanbidders. Net als Ddb volgen en doen deze paarse zombies, duivelse werken, zoals moorden, roven, stelen, bedriegen, kortom alles om hun medemensen te benadelen, te verderven en te onderdrukken. Ondertussen verrijken deze ddb en zduivelse trawanten zich middels leningen zo gruwelijk misdadig, schuld op schuld is wat ze land en volk mee opzadelen. Opa en oma taki, ndp is vervloekt van hoofd tot voetzool. Degenen die denken de God der Waarheid en Gerechtigheid te dienen en Ddb vereren en de handen boven het hoofd houden zijn geen kinderen van de Waarheid en Gerechtigheid, maar kinderen die het Onrecht en de Leugen en de persoon van ddb hebben toegelaten in hun paars verduisterde harten, zoals het gros der paarse zombies op dit forum. Wee het paars zeer slecht duivels ddb afgodisch volk als ze moedwillig oerdom volhardend in het kwaad paarse boodschap van ddb luisteren en wederom gaan stemmen voor vijf jaren van totale duisternis in hun verloren zielen in 2020. Land en volk zijn reddeloos verloren voor de machten der duisternis die dit land en volk zullen onderdrukken. Wacht maar af en stem oerdom in 2020 weer voor de duivelse zoon DIDIBRI.


  Maak melding

 20. @ babylovesloly, volgens jou eerste reactie zou het om fakenews gaan met andere woorden dat de beroving door de media in scene gezet is. Daarop vroeg ik jou de vraag waaruit dit blijkt en ipv de beroving te veroordelen, worden de criminelen door jouw reactie beloond. Vervolgens is jouw 2e reactie als zou ik mij aangesproken voelen omdat ik tot hun soort behoor. Vaststaat dat ik niet tot jouw soort behoor ; het soort dat criminelen, rovers in bescherming neemt.


  Maak melding

 21. Bij de NDP en BEP/ABOP, na drape a goto naga a monie de foe tekie !!
  Precies in het gebied waar de criminelen , gronden illegaal hebben laten ocuperen !!!
  Kijk maar naar Sunny Point, Sodom en Gomora !! Na Misjieka-Dubai dem moesoe go !! Na drape a monie de !!


  Maak melding

 22. Ndp staat is en staat voor onrecht, leugen, armoede, misdaad in al haar vormen en armoede. het gros der ndp oerdomme stommelingen zijn sinds 2010 beroofd en verarmd door niemand minder dan de duivel didibri op wie ze tweemaal hebben gestemd.


  Maak melding

 23. Dan fa dang !! Ik lees dat “VORSWIJK” op brute wijze is overvallen !! Wie houdt wie voor de gek !!!
  Op brute wijze overvallen, zonder een schrammetje opgelopen te hebben !!!! Gewoon misleiding !!
  Zg zijn de mensen die op de bankrover lijken ook ovevallen !!!
  Soso lafoe e-kier mie, nanga so wan newso !!! Afleidingsmanouvre !!!


  Maak melding

 24. Gepland beroving. Echr intimidaties aan het addres van abop en anderen.

  Au is failed state narco staat moordenaar voor president omgeven door moordenaars en dieven

  Devaluatie is om de hoek. Nog 5 mensen. Bouta bescherm zichzelf en vrienden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.