dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoDiscussie politie over dragen wapen buiten diensttijd tijdens evenementen

Discussie politie over dragen wapen buiten diensttijd tijdens evenementen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jan – De Politie Officieren Sociëteit in Suriname organiseert een speciale bijeenkomst waarbij gediscussieerd zal worden als een politieambtenaar die vrij van dienst is, belet mag worden een publieke vermakelijkheid bij te wonen als hij zijn dienst vuistvuurwapen bij zich heeft. Het thema van de paneldiscussie, die plaats vindt op vrijdagavond 1 februari 2019, is: ‘Comma u mag langs, maar uw dienstwapen niet”. 

Het onderwerp is actueel; vorige maand nog zei inspecteur van politie Humphrey Naarden dat politie agenten in Suriname hun wapen de hele dag bij zich dienen te hebben, ook al willen zij zich vermaken wanneer ze buiten dienst zijn. Naarden vindt dat politieambtenaren die buiten dienst een openbare activiteit (bijvoorbeeld een show) willen bezoeken, niet de toegang geweigerd mogen worden, omdat zij hun dienstwapen bij zich hebben.

Tijdens deze paneldiscussie kan de politie zelf intern discussiëren over dit veel besproken onderwerp. De ex-hoofdinspecteur van politie en gewezen hoofd van de CIVD, George Biervliet, zal een inleiding houden voorafgaand aan de paneldiscussie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Ik neem aan als een agent een politiepas laat zien dat het geen probleem zou moeten zijn, maar als een agent dat niet doet , ja dan sorry ‘buiten de deur’ je laat toch ook niet zomaar iemand binnen.


  Maak melding
 2. @furdon en als die agent gaat zuipen ? en de geweldige uithangen tegenover ongewapende personen op zo een evenement ? bij ruzie tekken ze gewoon hun wapen. het is hun speeltje toch. hun baby. laat deze agenten gewoon op kraka feest gaan vieren. kunnen ze elkaar bij een ruzie neerknallen. overige plaatsen gewoon zonder wapen naar binnen (inleveren) of je gaat daar voor je werk in opdracht naar toe. Is in Paramaribo al veel te vaak voorgekomen dat bij een ruzie zo een agent gewoon zijn pistool trekt. Ja zelfs personen zijn neergeschoten door zo een zak dat zich handhaver van de wet mag noemen.


  Maak melding
 3. Dit is een van de meest bizarre ideeën van de laatste tijd. Dit is vragen om
  moeilijkheden. Stel een agent/agente drinkt een paar biertjes/wijntjes of zelfs
  sterke drank. Kan hij/zij nog wel de juiste inschatting maken om wel of niet een
  wapen te gebruiken. Kan hij/zij nog wel gericht schieten, straks wordt er een omstander
  neergeschoten omdat de richting van het schot niet goed was. Dit hele idee vraagt om
  ongelukken. Na diensttijd mooi je wapen inleveren en bij aanvang nieuwe dienst weer
  ophalen.


  Maak melding
 4. Met al die paars verdorven criminelen die in de baas der misdadiger en zijn zonen hun grote lijder zien, is het geen luxe, maar een bittere noodzaak, vooral door de steeds stijgende misdaad, sinds 2010.


  Maak melding
 5. Ik snap het gezeur niet ; Het is heel simpel. Heb je geen dienst en ga je als agent naar een festiviteit , dan heb je mijn inziens geen wapen nodig . Je gaat voor het vermaak.
  Als er problemen zijn bel dan maar je collega’s die wel dienst hebben.
  Voorbeeld; Je gaat als agent naar een soulparty. Ik kan mij niet voorstellen dat een dame die ten dans gevraagd wordt het fijn vind om tegen een stukje ijzer aan te schuren.
  GEEN DIENST GEEN WAPEN ;EN VOORAL NIET TIJDENS OPENBARE AANGELEGENHEDEN/FEESTEN.


  Maak melding
 6. @Don Kaw, dat is eigenlijk ook zo, heb zelf een keer zelf meegemaakt op Lelydorp, was op vakantie met vrouwtje en mn zoontje en plotseling een mp en een agent trokken wapens omdat de ene het er niet mee eens was


  Maak melding
 7. Het is altijd zo geweest in Su, dat agenten hun wapen altijd bij zich mogen dragen, dienst of geen dienst.
  Agenten hebben helaas ook altijd misbruik hiervan gemaakt.
  Geef een analphabeet een woordenboek,en hij denkt meteen dat hij professor is.


  Maak melding
 8. Gewoon een wet maken dat er geen alcohol gebruik mag worden bij het in bezit hebben van een dienstwapen. Hun inlichtingen moet dan ook harder gaan werken bij zo een wet


  Maak melding
 9. Goede zaak dat er eindelijk hierover gediscussieerd zal worden. De bijbel van de politie zegt dat elke ambtenaar van politie te allen tijden moet kunnen optreden en handhaven.

  Maar volgens velen is dit allang achterhaald.
  Veel opsporingsambtenaren kunnen niet de discipline opbrengen om zich te gedragen zoals het hoort maar zullen naar het vuurwapen grijpen om de macho uit te hangen.

  Een bekende uitspraak bij de politie luidt:” je moet goed van de tongriem gesneden zijn”, m.a.w. je moet verbaal sterk zijn. Vooral nu de gemeenschap mondiger aan het worden is.

  Helaas heeft niet elk lid van het korps deze eigenschappen èn laten we eerlijk zijn. Sommige leden van het korps zijn schietgraag èn crimineel.

  Wat mij betreft moeten korpsleden en overige wapendragers buiten hun dienst geen wapens meenemen naar besloten festiviteiten.


  Maak melding
 10. Een belachelijke stand van zaken!

  Zeker als die persoon niet direct te herkennen is als politieagent, maar toch een vuurwapen op zak heeft?

  En inderdaad zijn er al teveel gevallen geweest waarbij een ‘agent’ in zijn vrije tijd met zijn dienstwapen stond te zwaaien.

  Vuurwapens horen niet thuis op een festival of in een uitgaansgelegenheid.

  Jammer dat zelfkritiek totaal afwezig is bij de Surinaamse politie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES