Launch van documentaire over mangrove in Suriname

5
Launch van documentaire over mangrove in Suriname

PARAMARIBO, 6 dec – De Stichting Develop Art Foundation in Suriname organiseert op maandag 10 december de launch van de documentaire ‘Uncovering mangrove ecosystem services in Suriname’. Deze documentaire bestaat uit beelden geschoten door de lokale bevolking in de districten Nickerie, Coronie, Paramaribo en Commewijne en geeft een beeld over de zorgen en oplossing als het gaat om onze mangrove.

Mangroven zijn boom- of struiksoorten die in mangrovehabitats (biomen, ofwel grote ecosystemen) voorkomen. Met de term ‘mangrove’ wordt ook het (bos)gebied aangeduid waarin deze soorten voorkomen. Mangroven komen voor in tropische kustgebieden en rivierdelta’s met getijdewerking. Ze zijn zeer belangrijk voor de biodiversiteit, kustbescherming, vastlegging van koolstof, waterzuivering en toerisme, maar worden wereldwijd sterk bedreigd.

De launch van de documentaire vindt plaats op:

Datum: maandag 10 december 2018
Tijd: 10.00 – 12.00u
Lokatie: Courtyard Marriott Paramaribo

Meer info:


5 REACTIES

 1. Ongeveer 10 jaar terug waren er goede initiatieven en onderzoeken door o.a. ADEK. Sindsdien horen we er weinig van. Het moet meer op de agenda van de overheid staan en tussen de oren van het volk gaan leven. Zeespiegelstijging, visserij, tourisme, en nog veel meer onderwerpen zijn er aan verbonden.


  Maak melding

 2. De mangrove bossen vormen een natuurlijke bescherming tegen erosie en overstroming en ook geldt het als bescherming tegen alle soorten wilde dieren o.a alligators en anaconda’s. Wat is de doelstelling van dit project ? Dat het ook bescherming tegen gewelddadige rovers en verkrachters biedt ?


  Maak melding

 3. Mangrove bossen is een broeiplaats voor vissen, krabben en vogels.
  Meer over mij in google en kijk in afbeeldingen Dewanand Makhan new species.
  Pdf gratis te downloaden


  Maak melding

 4. Top, weer een docu over de natuur in Suriname! Zo worden we steeds meer bewust.
  Lekker rustige informatieve reacties bij dit soort berichten, klasse!


  Maak melding

 5. Standard LCF, mee eens ik hoop alleen niet dat het aantal reacties een weerspiegeling is van de belangstelling voor dit onderwerp in het bijzonder en de natuur in Suriname in het algemeen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.