Dode na verkeersongeval tussen twee bromfietsers in Suriname

15
Dode bij verkeersongeval tussen twee bromfietsers
Op de foto is te zien dat een van de voertuigen behoorlijk beschadigd is.

PARAMARIBO, 6 dec – Bij een verkeersongeval tussen twee bromfietsers, is vanmorgen vroeg rond 05.00u één persoon om het leven gekomen. Volgens de eerste berichten zouden de twee bromfietsers tegen elkaar zijn gereden. Een van hen werd daarna vermoedelijk aangereden door een ander voertuig. Dat laatste is nog niet officieel bevestigd.

Vanwege de aanrijding met dodelijke afloop en het onderzoek, werd de Magentakanaalweg, tussen de welgedacht C en Hannaslustweg afgesloten door het Korps Politie Suriname. Later meer.

UPDATE – officieel bericht van de politie:

Een manspersoon is in de vroege ochtend van donderdag 6 december aan de Magentha Kanaalweg dodelijk aangereden. De politie van het ressort Santo Boma kreeg de melding van een aanrijding tussen twee bromfietsers.

Op de plek aangekomen verklaarde de ene bromfietser dat hij over de Magentha Kanaalweg reed naar de richting van de Nieuw Weergevondenweg. Voorbij de Welgedacht C weg merkte hij dat een andere bromfietser op de weg stilstond. Hij week uit maar kon niet meer voorkomen de man aan te rijden. Het slachtoffer bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De veroorzaker verklaarde verder de man die nog aanspreekbaar was aan een kant van de straat te hebben geplaatst en liep een eind verder opzoek naar hulp.

Bij terugkeer op de plek waar de aanrijding heeft plaatsgevonden, trof de veroorzaker het verkeersslachtoffer midden op de weg aan. Hij vermoedt dat de man is opgestaan vanwaar hij hem had laten plaatsnemen en dat hij voor een tweede keer moet zijn aangereden.

Ook de politie van de verkeersunit van regio Midden heeft het vermoeden dat het slachtoffer een tweede keer is aangereden, gezien de schade aan zijn bromfiets en de aangetroffen situatie. De personalia van het slachtoffer is nog niet bekend. Met het overlijden van deze bromfietser is de verkeersbarometer gestegen naar 72.


15 REACTIES

 1. Het is zeer triest dat er weer een dode en gewonde is gevallen.Ik denk dat de overheid haast moet maken de wegen te asfalteren en van verkeersdrempels te voorzien,dit ontmoedigd hard en roekeloos rijgedrag.Ik snap niet dat sommige mensen in/op een vervoermiddel stappen en denken een held te zijn door hard te rijden. Het ontbreekt velen aan verkeersinzicht. Stoerdoenerij kan je je eigen leven kosten en die van anderen.
  Ik wil de familie sterkte wensen en voor de overledenen R.I.P.


  Maak melding

 2. Ok W8 ff
  Dit heeft nix met veiligverkeer te maken
  5u sochtends dus bijna geen kip op de weg
  Ik snap t niet
  Mijn condoleances aan de fam v/d overledene


  Maak melding

 3. Wat 8 december hiermee te maken heeft ontgaat mij. Wat een achterlijke opmerking, om het zacht uit te drukken.
  Heel triest om zo het leven te moeten laten. Sterkte voor de nabestaanden.


  Maak melding

 4. Men moet leren om hun voertuig goed voorzien van verlichting, 5 jaar geleden op vakantie geweest naar Suriname en was een jonge idioot op bromfiets met een meisje achterop en hij had een blauwe verlichting wat niet snel opvalt en wou een bocht nemen en op het laatste moment zag ik de idioot en het meisje achterop schreeuwde heel hard zodat ik zou horen dat dat een tegen ligger tegen over mij was, vroeger reden sommige auto met een koplamp licht en een van mij vriend had mij gewaarschuwd dat ik moest uitkijken dat het geen bromfiets of een motor tegen over mij zou zijn maar gewoon auto en men moet ook leren rijden want sommige weten niet hoe ze in het verkeer moet gedragen.


  Maak melding

 5. Het enige wat in Suriname nodig is, harde aanpak van onverantwoorde criminele weggebruikers,,,zware boet beslag legging…en verbeurt verklaren van eigendommen…in principe is alles mogelijk helaas geen draagvlak en daadkracht bij deze regering….


  Maak melding

 6. In Nederland hebben ze een programma op de tv met de volgende titel, Idioten op de weg !!!
  Dit zou heel mooi zijn, om het ook in Suriname uit te zenden: misschien leren ze hoe je, je
  op de weg moet gedragen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. @J.Zwartmans
  Als ze hier in Su een tv programma zouden maken met de titel ” Idioten op de weg ” dan zou dat tv progamma uren duren.
  Als de Surinamers zich niet dood vreten dan rijden ze zich wel dood. Deelnemen aan het verkeer hier, vooral ’s nachts , is een soort Russische roulette.


  Maak melding

 8. Sranan musu habi sneltram nanga trein moro betre. Te rij brom of wagi, kande wagi fokop of no service bung. Dan te rij anga fokop sani yu ka tapu pasi. Furu monteur meki wagi anga brom soso fokop. Song suma no meki deng wagi wan rij, fa yu denki rij bung tapu pasi…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.