Xiomara Thompson in Suriname voor aangifte tegen Ben Olivieira

17
Jonge vrouw beschuldigt Ben Olivieira (71) van misbruik
Archieffoto: Ben Olivieira in Suriname.

PARAMARIBO, 17 nov – In Suriname is aangifte gedaan tegen Ben Olivieira (71) wegens verkrachting. Voor de aangifte bij de politie tekent de zeven en twintig jarige Xiomara Thompson. De in Nederland wonende vrouw zegt dat ze als kind is verkracht. Ze had onlangs haar komst aangekondigd en heeft nu de daad bij het woord gevoegd.

Bij het Korps Politie Suriname, afdeling Jeugdzaken, is een urenlang verhoor afgenomen. “Ik ben super opgelucht dat het eindelijk is gedaan en ik het nu aan de autoriteiten kan overlaten om dat verder af te handelen. Ik ben blij dat het voorbij is. Ik heb mijn verhaal gedaan en dat heeft de politie opgenomen. Nu kunnen ze daarmee aan de slag. Het is nu afwachten”, zegt Thompson tegenover de Ware Tijd.

Thompson zei eerder dat ze misbruikt is. Olivieira had haar benaderd en wijs gemaakt dat hij haar kon helpen aan een carrière als fotomodel. Niet lang daarna nam hij haar mee naar één van zijn appartementen. Daar zou ze zijn verkracht. Olivieira ontkent en zegt een liefdesrelatie te hebben gehad met Thompson. Volgens de krant zijn eerder aangiftes gedaan. Maar die zijn op een of andere manier met een sisser afgelopen.

17 REACTIES

 1. Waarom is deze verkrachter nog niet opgepakt? Zeker omdat het een paarse rat is, die komen namelijk overal makkelijk mee weg, als het op gebied van dit soort praktijken aankomt, zoals met die zogenaamde profeet van godsbazuin.


  Maak melding

 2. De naam Ben komt hellaas niet voor in Coronie; je kan die stadsgasten niet vertrouwen; of ze zijn verkrachters of ze zijn Boeldogs. We zijn heel erg trots op Coronie, dat zulke dingen daar niet plaatst vinden.


  Maak melding

 3. In 2012 hebben een aantal vrouwen ook aangifte tegen dit heerschap gedaan maar ze zijn in de doofpot beland.En dit heerschap beweert dat hij een liefdesrelatie met dit vermoedelijke slachtoffer had.Toen was ze dertien jaar en hij acht en vijftig.Over pedofilie gesproken!!


  Maak melding

 4. Haar woord tegenover het zijne. Mocht het zo zijn dat er een spoor van bewijs is, moet deze man toch achter slot en grendel ,want dan praten we over pedofilie. Maar ,ik vrees dat de waarheid niet achterhaald kan worden na zo een lange periode. Vrouwen/mannen moeten veel eerder aan de bel trekken.


  Maak melding

 5. Het lijkt wel de Bill Cosby show.Ruikt zij geld of zo.Waarom geen aangifte gedaan in Nederland jaren geleden, zij had alle mogelijkheden tot haar beschikking, was hij zeker al in Nederland opgepakt voor verhoor?? Alleen deze 2 mensen weten wat er daadwerkelijk is gebeurt. Wij waren er niet bij. Alle sporen van verkrachting zijn al uitgewist, hierna heeft zij vele kerels gehad. Thompson als hij zijn straf alsnog moet krijgen, ligt aan Justitie hier in dit land???.


  Maak melding

 6. Hoe Serieus mogen wij het verhaal van die dame geloven?
  De politie zal tactisch tewerk moeten gaan om geen ongeloofwaardige zaken aan te moedigen anders krijgen we straks een tendens dat mannen zomaar worden opgesloten.
  De op dat moment gepleegde liefhebberijonbedachtzaamheid dient de klacht met een dokter attest ingediend te worden.
  Bij mij komt dit over als een afgesproken zaak, als die dame het niet kan bewijzen zal zij voor de gemaakte kosten moeten betalen.


  Maak melding

 7. Liefdesrelatie? Volgens mij was ze minderjarig. Dan is het toch soweieso verkrachting. Ze kon niet in nederland aangifte doen omdat het in Suriname gebeurd is.


  Maak melding

 8. Thompson moet nu maar de hand in eigen boezem steken. Waarom na jaren met haar verhaal op de proppen komen?? Oma van 80 jaar is ook eens verkracht op haar 13e jaar. Zal ze nu ook aangifte moeten gaan doen. De buurjongen nu 75 jaar, is ook verkracht op zijn 14e door de buurman nu 100 jaar oud. Zij moeten ook aangifte gaan doen.


  Maak melding

 9. De ware tijd wil zich verschonen maar dat gaat niet lukken,ze zullen 100.000 euro aan Ben moeten betalen!
  Cairo had dit eerder moet weten om iemand door het slijk te halen.


  Maak melding

 10. Dus, moeten vrouwen en mannen niet wachten wanneer dit soort dingen zich voordoen. Trek gelijk aan de bel. Ga überhaupt niet in op bepaalde aanbiedingen. Want dan werkt men ook mee. Als het gaat om de verhouding meerderjarig vs. minderjarig is het strafbaar. Is men reeds meerderjarig en heeft men zich laten verleiden door geld of een mooie carrière of wat dan ook, wordt het wel heel erg moeilijk iemand na zovele jaren te beschuldigen .Eerder aan de bel trekken houdt ook in dat men anderen kan beschermen, want de dader gaat rustig zijn/haar gangetje door niets en niemand gehinderd.


  Maak melding

 11. Pakiratigri vergeet niet dat angst en schaamte er heimelijk een rol spelen bij dit soort zaken. En juist wanneer je nog jong bent. Vaak genoeg is gebleken dat men pas op latere leeftijd vanwege de traumatische ervaringen of frustraties, de durf heeft om voor de dag mee te komen. Dit neemt niet weg dat er rekening hiermee zal moeten worden gehouden. Er zijn voorbeelden te over o.a met jonge misdienaren die misbruikt zijn geworden door menig pastoor en pas op latere of hogere leeftijd met hun verhaal voor de dag komen. Bovendien speelt het ” Me too” gebeuren vandaag de dag ook een grote rol. Hiermee schijnt de drempel dan ook te zijn verlaagd om alsnog aangifte te doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.