donderdag, mei 23, 2024
HomeFotoBrandweerwagen in Suriname gekanteld na klap tegen betonnen strook

Brandweerwagen in Suriname gekanteld na klap tegen betonnen strook

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 nov – Een brandweer auto van het Surinaamse korps is maandagavond gekanteld nadat het voertuig een betonnen strook raakte. Een tegenligger, die precies op dat moment langsreed, is hierna tegen de brandweerwagen aangekomen. De twee inzittenden raakten gewond en werden met een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp. Hieronder is een filmpje te zien.

Dagblad Suriname schrijft dat het hulpverleningsvoertuig van de brandweer een lijnbus inhaalde. Bij die inhaalmanoeuvre maakte de bestuurder van de brandweerwagen een verkeerde inschatting, waardoor het achterwiel tegen de betonnen strook aankwam met als gevolg dat deze op zijn zij is beland.

Een bewakingscamera filmde het voorval. Te zien is hoe het linkerachterwiel de balk raakt en de wagen op de rechterzijkant terecht kwam.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Het kwartje is bij velen niet gevallen dat de wegen hier geen racebaan zijn. Gebrek aan verkeersinzicht en inschattingsvermogen.De verkeersregels moeten drastisch aangepast worden. Dienstverlening met zwaaiende lichten, moeten de overige weggebruikers weten dat er een noodsituatie is, en aan de kant van de weg stoppen. Neen hoor ze rijden gewoon door. Verkeer fatsoen is nog niet tot hun doorgedrongen of zijn ze zo dom. Gelukkig zijn er geen doden gevallen en kunnen zij het na vertellen.


  Maak melding
 2. Ach, niet alleen in Suriname gebeuren rare ongevallen.
  Aangezien een verplichte w.a. verzekering voor motorvoertuigen ook in Suriname van kracht is, hoeft de chauffeur niet voor de schade op te draaien. Ik neem aan dat hij ten tijde van het ongeval in dienst was en dan zal vermoedelijk zijn werkgever aansprakelijk worden geacht.


  Maak melding
 3. De brandweer heeft al niet veel auto’s en dan zo roekeloos mee omgaan.
  Inderdaad laat de lui voor opdraaien.
  Was er sprake van zwaailichten of een noodsituatie????

  Zo gaat het ook aan toe met de politievoertuigen of moet ik zeggen met alle voertuigen van de overheid??


  Maak melding
 4. Correctie,

  ik had het filmpje nog niet gezien, maar de brandweerauto had het zwaailicht aan en
  was onderweg naar een calamiteit . Andere weggebruikers moet ruimte maken en dat
  geldt ook voor een lijnbus. Helaas heeft de chauffeur bij het inhalen een fout gemaakt,
  omdat hij niet genoeg ruimte kreeg.


  Maak melding
 5. 14 Nov, 09:19

  BRANDWEER IN GUYANA, Leest U maar !!1
  Het toestel van Fly Jamaica-vliegtuig dat een noodlanding maakte op de Cheddi Jagan International Airport.

  Daags nadat 12 brandweermannen waren aangehouden voor diefstal aan boord van het toestel van Fly Jamaica dat zaterdag een noodlanding maakte op de Cheddi Jaggan International Airport, zijn ze vrijgelaten op een borgtocht van 100.000 Guyanese dollar (US$ 464). In de groep die was gestationeerd op het vliegtuig zijn ook supervisors met meer dan 15 jaar ervaring. Direct na het incident werden de 15 mannen gearresteerd.
  De arrestatie volgde op een klacht van één van de piloten dat er spullen uit het toestel waren gestolen. Onder de gestolen spullen waren tablets, mobiele telefoons en eau de cologne. De spullen behoorden toe aan de piloot en de passagiers. Sommige van de gestolen artikelen zijn terug gevonden.

  De mannen zijn geschorst van hun werkzaamheden, waarmee de weg is vrijgemaakt om het politieonderzoek te vervolgen. Na de eerste onderzoeken is een dossier opgesteld en voor advies naar de directeur van Openbare Aanklachten (DPP) gestuurd. Het is aannemelijk dat de brandweerlieden zullen moeten verschijnen voor de rechter na de voltooiing van het onderzoek.
  Kaieteur News had eerder gemeld dat een van de brandweerlieden twee mobiele telefoons overhandigde die hij al in zijn voertuig had weggestopt. “Dat was toen we ons realiseerden dat het serieuzer was,” zei een verontruste hoofd van de Brandweer, Marlon Gentle. “Ze waren oneerlijk. Daar bestaat geen twijfel over. We verontschuldigen ons, (maar) dit is niet (het gedrag van) de leden van de Guyana Fire Service. Dit is duidelijk een randelement van de brandweer … personen, inclusief supervisors, die moraal en principes kunnen vergeten. ”

  What a shame !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES