Verdachte die op politie schoot aan verwondingen overleden in ziekenhuis Suriname

44
Drie kompanen van neergeschoten crimineel zijn nog voortvluchtig
De foto van zijn aanhouding door het Korps Politie Suriname

PARAMARIBO, 22 okt – De man die vrijdag in Suriname het vuur opende op de politie en daarna na een klopjacht werd aangehouden, is zondagavond in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd. De man, Franklyn H., liep tijdens de aanhouding schotverwondingen op en was ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen. Volgens de krant is hij aan die verwondingen overleden.

Franklyn maakt deel uit van een groep van vier criminelen. Deze criminelen zouden die vrijdagochtend 19 oktober een beroving hebben gepleegd bij een woning aan de Vredenburgweg Serie-B te Houttuin. Franklin H. werd aangehouden, maar de andere drie criminelen zijn nog voortvluchtig meldt het Korps Politie Suriname.

Volgens de politie was Franklin H. een vuurwapen gevaarlijke persoon die enkele jaren geleden al iemand zou hebben doodgeschoten en hiervoor zou zijn veroordeeld.

Een filmpje van de agent die neergeschoten werd:


44 REACTIES

 1. Hele goede zaak!! Hem niet meer ophangen dus!! scheelt aan touw en moeite!! Van mij kan hij naar de hel!! Velen in Su zijn veilig!! nu de andere 3 nog!!!! Hopelijk de zelfde lot, anders de touw en de hoge boom!!!

  Mijn dag is gemaakt!!!


  Maak melding

 2. Lang hebben we niet gehoord van opsporing ,aanhouding en voorgeleiding..Het is nu:
  schoot on sight.
  Wanted death or death.
  Nee,het gaat niet goed met Suriname…
  Niemand die misdaad goed spreekt hier maar het is uiteindelijk de rechter die het laatste woord moet voeren wanneer de criminelen voor hem staan.
  De hele politie korps is niet in staat om een crimineel levend gevangen te nemen ….jammer echt jammer.


  Maak melding

 3. Echt,
  De politie in Suriname geloven niet in de macht die zij bezitten,
  het volk die geen vertrouwen heeft in de politie,

  Dus schieten maar…wie sneller is en de andere neerschiet is de winnaar.
  Wat een attitude van de surinamers hier.De criminelen maken handig gebruik hiervan.Ook zij moeten denken net als de rest…Zij of wij…let the schootings begin…


  Maak melding

 4. Jammer dat hij niet meer bij de rechter ter verantwoordig opgeroepen kan worden. Echt jammer en de kans bestaat dat de drie anderen niet meer, althans moeilijk opgespoord kan worden.


  Maak melding

 5. ”De man, Franklyn H., liep tijdens de aanhouding schotverwondingen op en was ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen. Volgens de krant is hij aan die verwondingen overleden” . Uit de foto’s die van deze ellendeling zijn verspreid en waarbij hij piemelnaakt in de Pick Up van de politie is te zijn, blijkt slechts dat hij verwondingen aan zijn benen heeft. Vitale delen tonen zo te zien geen bloederige verwondingen, tenzij er sprake is van interne bloedingen met de dood als gevolg. Het laat zich verder raden in hoeverre de politie bewust en debet is aan een zekere afrekening. De onderste steen zal in dat geval dan ook nimmer worden gelicht. Deze ellendeling die reeds eerder is veroordeeld vanwege moord mogen wij vanwege de publieke opinie, hoe dan ook missen. Hopelijk worden de overige drie verdachten spoedig opgepakt en/of anders tot het zelfde lot beschoren.


  Maak melding

 6. Met het heen gaan van deze Franklin H verliest de pikin ingi boi een uitmuntende en gedreven medestander.Naast al de plagen die de ingi boi los gelaten heeft op volk,verarming devaluatie en degelijke zijn zulke crimi’s ook een plaag die de ingi boi voedt.Als straf dat het overgrote deel van het volk hem vanaf tachtig al zien als moordenaar.
  Waren er voldoende middelen in het ziekenhuis om wonden te behandelen dan zou deze crimi niet overlijden aan gangreen.De ingi boi straft het volk door geen medicijnen in voorraad te hebben maar nu lijdt ook een exponent van zijn plaag er onder.


  Maak melding

 7. Raar.
  1>> Hij moest duidelijk in de boeien en in bedwang gehouden worden.
  2>> vervoer in een Pick up werd door de politie verantwoordelijk geacht terwijl deze piolitie mensen echt wel enig idee moeten hebben van de kwalijke gevolgen van Kogels en de afwijkende routes die zij in een lichaam kunnen nemen.
  3>> Geen duidelijk bloed of verwonding aanwezig op plaatsen die duidelijk fataal kunnen zijn.

  in mijn ogen zijn er drie mogelijkheden:
  1>> Bijzonder onoordeelkundog gedrag van de politie bij de arrestatie van iemand die gewond is.
  2>> Bijzonder slechte verzorging in het ziekenhuis.
  3>> Men wilde meneer graaf liever kwijt.


  Maak melding

 8. @Jojo,

  dat viel mij ook al op en is ook op de foto te zien, dat er duidelijk geen schotwonden
  in het bovenlichaam zijn. Een autopsie of een ziekenhuisverklaring zal de doodsoorzaak
  moeten aangeven.


  Maak melding

 9. @Ira je hebt groot gelijk. Hij is een moordenaar en de Almachtige slaapt niet.
  Degene die hij toen heeft vermoord, die lijden nog steeds. Niemand wil hebben dat zijn kind om wordt gebracht. Dus inderdaad Karma.


  Maak melding

 10. Kijk naar de foto en zie dat zijn hoofd recht word gehouden. Ik denk dat hij toen reeds bijna weg was of al was overleden.
  Op Paranam ook zoiets meegemaakt toen de politie tegen de rover zei “sidong oenoe bel ambulance keba (was toe om 10 voor half 8 s’avonds) horie joe rustig. Uiteindelijk kwam de ambulance om kwart over 11 s’avonds. Toen was de rover al overleden.


  Maak melding

 11. Jacobus is het geen neefje van jou?want je lijk mij ook zoenen waardeloos mens. Bouterse heeft meer blank en Afrikaans bloed dan indiaans,dus hoe jij aan de achterlijke kennis komt dat hij indiaan is is mij een raadsel. Dat je moeder door een Indiaan is genomen daarvoor moet je bij je moeder zijn en niet iereen die slecht is als ingi benoemen.


  Maak melding

 12. @Ray, ben je dronken soms??? Je hebt zeker niet meegekregen dat deze onverlaat op een politieagent heeft geschoten…..eerder een moord heeft begaan en dus vuurwapen gevaarlijk is…?? De politie heeft trouwens op zn benen geschoten….!!


  Maak melding

 13. De agenten daar in het land Suriname knallen zelfs hun eigen partners/dierbaren af als beesten. En denkt men dan echt dat lieden van KPS mensenleven respecteren? Die figuren (KPS) spelen voor eigen rechter daar in het land en velen (burgers) zijn er gelukkig mee. Die figuren van KPS blijken niet eens in staat te zijn (met vele collega`s een crimineel aan te houden en levend over te dragen aan de staat. En dan te bedenken dat Suriname zoals men claimt een rechtstaat is, toch? Karma is inderdaad dat jullie daar eeuwig en altijd te maken hebben met leiders die met jullie doen…….


  Maak melding

 14. Vreemd , uit een eerder bericht begreep ik dat hij in zijn voeten geraakt was.
  Kan de patholoog anatoom hierover opheldering geven.
  Want ik mag toch niet hopen dat de politie hier voor beul gespeeld heeft.


  Maak melding

 15. Forummers, Odi oddi.

  Eindelijk hebben ze deze vervloekte crimineel Franklin HART netjes opgeruimd.
  Nu wordt er (Jacht) gemaakt op de overige 3 criminelen.
  Daarboven zal deze Franklin HART, zijn eerder vermoorde slachtoffer tegenkomen.
  En er zal geen enkele (dede oso) worden gehouden voor deze crimineel.

  Ook de 2 broers HOLWIJN, zijn volgens de media ook aangehouden in Nederland.
  Blijkens de nieuwsberichten zou één van de broers naar Suriname zijn gevlucht.bij Justitie.
  En nu via een advocaat zich wilde aanmelden
  Ze zullen ook voor enkele jaren achter slot & grendel worden gegooid.
  Met vuurwapens gaan schieten in een ziekenhuis.
  Het zijn de (paria’s) in de Nederlandse samenleving.

  @Bigi Sma, jammer dat ik niet de (gouden tip) had. Want voor 15.000,- Euro’s had ik het ook doorgegeven
  aan de politie.


  Maak melding

 16. @BBS
  Boeboe bit Sjorie 22 oktober 2018 at 14:06
  “Hij is een moordenaar en de Almachtige slaapt niet.
  Degene die hij toen heeft vermoord, die lijden nog steeds. Niemand wil hebben dat zijn kind om wordt gebracht. Dus inderdaad Karma”.

  Moet er nu iemand anders opstaan om de politie agent die deze man heeft doodgeschoten, op zijn beurt weer neer te knallen?

  Jullie kakelen elkaar als een kip zonde kop na!

  Hebben jullie het bewijs dat hij ( de dode man) de agent heeft neergeschoten. Zijn de voortvluchtigen meelopers? Of is éen van hun degene die het schot gelost heeft??


  Maak melding

 17. @ Habi Bullah,
  Rustig man ! Hoge bloed dresie no-de-foe fenie !! Nak wang “shot “en go srebie lekker !!
  Ik persoonlijk hen medelijden met de vele slachtoffers van de vele roofovervallen !!
  Ik zou zeggen: politie, shoot them out, ter bescherming van de burgers in het land !!


  Maak melding

 18. Gelukkig maar een aanhanger van de oppositie minder. De dood aan alle rovers in dienst van de oppositie. Dit soort gasten gaat roven in opdracht van de oppositie om de regering Bouterse in diskrediet te brengen. Nu neemt Jojo het ineens op voor de compaan van de oppositie.


  Maak melding

 19. als al deze blaks gaan arbeiden, waarop het land zit te springen vooral in de landbouw sector of in de huizen bouw..

  dan zouden zij de blaks veel minder in aanraking komen met J / P.. waar of niet.

  het is z.a. overal in de wereld, dat die blaks niks anders kunnen dan in de crime sfeer bevinden..
  heel Amerika zit vol met die crimies Afrika helemaal crimineels..

  s me is hard op weg een drugs crime staat te worden als het er al niet is..

  de aller grootste crimineel, zal er nooit wat van zeggen, hij stimuleerd het allemaal juist….


  Maak melding

 20. @marcel rovers gaan niet arbeiden want dat betekent heel veel zweten en weinig geld. roven is wel risicovol maar toch eigenlijk heel makkelijk. iemand heeft 2000 euro thuis liggen. gespaard geld. dan moet jij gewoon het huis binnendringen en deze euro’s meenemen en snel uitgeven dan op straat en met nieuwe schoenen en soms ook auto laten zien hoe makkelijk jij geld kan verdienen. er is toch geen controle. vandaag maak je goten schoon morgen rij je in mark X. en zo wordt de jeugd verder vergiftigd. het is niet meer werken om vooruit te komen, maar anderen benadelen om vooruit te komen. dat is het Suriname van nu. van hoog tot laag. jong en oud. njang maken en niet bang zijn om te schieten of geschoten te worden. switi kondre je wordt steeds zieker.


  Maak melding

 21. Een rover minder. Waarschijnlijk een shock opgelopen en niet adequaat en op tijd geholpen. Ook kogels in het onderlichaam kunnen dodelijk zijn. De shock waarin je geraakt, het bloeden en fatale functies van het lichaam kunnen het spoedig laten afweten als je niet op tijd behandeld wordt. Ik denk niet dat men er teveel achter moet zoeken.
  Overigens, de foto in kwestie is weer een moment voor de racisten om hun gal uit te spuwen. Daar genieten ze van. Hun dag is daarmee gemaakt en kunnen ze verder met de Palmwijn. Op weg naar huis hier en daar een aanrijding veroorzaken. Gewoon voor de lol.


  Maak melding

 22. @pakiratigri,

  het roept wel vragen op. Als iemand op vrijdag in de benen wordt geschoten en
  zondagavond dood is, dan is dat geen normale gang van zaken. Er kunnen altijd
  complicaties optreden maar daar wordt verder niet over gesproken en ook niet de
  reden van overlijden.


  Maak melding

 23. Zelfs als deze klootzak mijn eigen broer geweest zou zijn, zou ik geen traan laten.
  Dat is het risico als je op mensen schiet, en vooral op de politie dan zoek je echt problemen
  met je zelfs. Wat ik heel jammer vind dat zijn companen nog vrij rond lopen, deze horen
  in de bajes te zitten. Ik zie ze liever in een lijken kist liggen want daar horen ze thuis, weg
  dat gespuis. Opgeruimd staat heel netjes, dat doet me goed deugd !!!!!

  Bun tori

  Jacko


  Maak melding

 24. J.ZW!! Jaco yu deh innnnnaaaa ati fu mi brada!!!! ene zei yu na blaka man! ik zeg , je mag zwart zijn en natuurlijk!!!! ik ben ook zwart!!! maaaaaar a ati witi!!!!! CLEAN!!!!!!!

  Dink a Tori


  Maak melding

 25. @Wazig
  Hebben de surinamers dan nog de politie nodig?!
  Geef de burgers van Suriname allemaal een pistool en we spelen voor politie!!
  Wanneer zaken niet volgens de burgers gaan,krijgt de politoe alle schuld,of ze zijn te traag of lui…maar wanneer ze lopen te moorden ipv boeven vangen worden ze de hemel ingeprezen.Geen wonder dat de boeven de politie altijd een paar stappen voor is.


  Maak melding

 26. Bigi Sma,
  Zo dacht bouta ook…ik hoef geen afgestuurde rechter te zijn en executie van 15 burgers zo luidde zijn vonnis.36 jaren later en nog steeds vragen we af hoe het mogelijk is geweest…ja toch?!


  Maak melding

 27. @Sam
  Een ieder moet boeten voor zijn eigen daden. Heb jij een rein geweten, vrees dan geen aanklacht.
  Deze moordenaar heeft het recht in eigen hand genomen om een ander te vermoorden. Een ander hoeft niet op te staan om hem te vermoorden. Karma rekent wel af met zulke mensen.


  Maak melding

 28. @ Wiep – Ding

  No spang a tori setie ; krin ati krin libie ,no poti vergif in ing njang zondoe fu a njang.
  Ték a dey no span yu éde !
  odi odi

  Jacko.


  Maak melding

 29. Deze ordinaire misdadiger Franklyn, was een klein zoon van Leo Hart. Leo Hart is een gepensioneerde Hoofdinspecteur van Politie en woont in de wijk Livorno. Leo heeft in de jaren zeventig bij de afdeling Rijbewijzen gewerkt, daarna bij de ASD. Dat zijn kleinzoon niks heeft overgenomen van zijn grootvader is gewoonweg zeer triest. Dat zijn grootvader hem niet in de rails heeft kunnen houden, is eveneens zeer moeilijk te vatten.


  Maak melding

 30. @ R.C.

  Dat zijn opa een inspecteur was geweest zegt niks, Joran vd Sloot vader was ook een Advocaat !
  Desondanks heeft deze klojo 2 mensen omgebracht, en nog ontkennen ook.
  R.C. jouw achter naam begint toch niet met de letter F ???
  Criminelen zijn moeilijk om op de rails te zetten, het zit éénmaal in hun bloed dat ze persé
  die weg willen en moeten bewandelen. Moge de duivel zijn ziel behouden tot de eeuwigheid !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.