Suriname staat centraal op de BRASA Fiesta 2018

5
Suriname staat centraal op de BRASA Fiesta 2018

AMSTERDAM, 22 okt – Op zondag 25 november (Srefidensi) vindt de officiële BRASA in Nederland weer plaats en wel in AFAS Live (voorheen bekend als de Heineken Musichall) Arena Boulevard Bijlmermeer in Amsterdam Zuidoost. Een groots ontmoetingsfeest met een keur aan activiteiten. Deze BRASA Fiesta is hét feest van de ontmoeting voor jong en oud; de hele familie komt aan haar trekken. Thema van dit jaar is: 50 jaar Bijlmer – 50 jaar Surinaamse migratie.

De Bijlmermeer is de plek waar de meeste Surinamers neerstreken in de jaren 70. De populatie is nog steeds groot. Het jaar met festiviteiten in het kader van 50 jaar Bijlmermeer, wordt dus knallend afgesloten. Er worden 4000 bezoekers verwacht die kunnen genieten van onder andere:

La Caz, Passion Urban Kawina, Pawana, Skitta, Aliyah, Clifton Braam, Masaraipono, Jong Cosje, Kenny B (special guest), Jennifer & Anupa Bhagwandin (Next Time – Diamonds 2000), modeshows van M. A. K. (Multi Art Kitchen), VanElse fashion (Else Pawiroredjo), Ghanese, Dominicaanse, Ecuadoriaanse, Antilliaanse culturele optredens, Wet Dovi, Graziella Hunsel & the Conrad Koselleck orchestra, Eddy Assan & Silvy Singoredjo, The Fletchers, Dj Orlando Valpoort, Tur-G, Emmely Kartoredjo uit Suriname, Epakadono, Edje Rust, Lucinda Sedoc, Kunst-expositie, Foodcourt met alle keukens, Business Meetup, Kinderactiviteiten, lifestyle area met haarshows, lichaams verzorging, Steelband, koren, dansgroepen, diverse workshops.

Onderdeel van de BRASA Fiesta is ook de jaarlijkse uitreiking van de officiele BRASA Award. Deze wordt voor de 5e keer uitgereikt. In voorgaande jaren ontvingen o.a. Clifton Braam en de ondernemer Ralph Mamadeus reeds deze prestigieuze onderscheiding. Wie deze in ontvangst mag nemen zal pas op 25 november bekend worden.

De BRASA Fiesta begint om 13.30 en gaat door tot 22.30. De kaartverkoop is van start gegaan via www.brasafiesta.nl.


5 REACTIES

 1. Surinamers in Nederland zullen nooit iets gedaan krijgen in Nederland, daarvoor zijn ze te verscheurd. Er is geen eenheid en dat werkt de Surinamers tegen.
  Toch blijven ze in hokjes opereren.


  Maak melding

 2. Hi Jiyani,
  Nog bedankt voor je tip. Ik heb de serie Kathedraal van de Zee gezien.
  Ik vond het goed, maar het boek is beter. Het dringt dieper door. Bijvoorbeeld toen de kleine Arnau als bastaix in de zon moest lopen. Dat kan een film nooit benaderen, terwijl ik in het boek voelde hoe zwaar het was in de hete zon
  Heb jij het al gezien? Hoe vond je de vader van Arnau, toen hij van alles moest doen om zijn zoontje te beschermen. Dit sprak mij in het bijzonder aan.


  Maak melding

 3. @pico,

  Omdat ik een vermoeden had dat jij degene was die het boek had aangeraden, heb ik je die tip ook gegeven. Dus bij deze graag gedaan.

  Het boek heb ik nog niet gelezen, maar ik ben wel onder de indruk van het eerste seizoen.
  Heb het boek als e-book op mijn reader en ga dat pas na Divali lezen, daarna ga ik opnieuw naar het eerste seizoen kijken. In een boek wordt meestal dieper ingegaan op bepaalde zaken, zoals je al aangeeft.
  Geweldig dat een vader zo opkomt voor zijn zoon en bereid is zware offers te brengen voor een beter leven voor zijn kind.
  Ik wil verder niets over schrijven, misschien zijn er mensen die het eerste seizoen willen bekijken en dan heb ik het een en ander al verklapt.
  Voordat het tweede seizoen uitkomt, wil ik het boek gelezen hebben.
  Prachtig maar ook wreed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.