‘Het volk van Suriname, ook de NDP-achterban, verarmt en kijkt lijdzaam toe’

49

PARAMARIBO, 22 okt – Openlijke vriendjespolitiek lijkt een regel in het beleid van de regering te worden. Het lijkt erop alsof wij in Suriname weer het wiel aan het uitvinden zijn en weinig leren uit de jaren van de oude politiek. Dit stelt de Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie, PALU. Het lijkt er steeds meer op dat de ontwikkelingsideologie van de NDP-regering gestoeld is op het bevoordelen van een kleine groep van partijloyalisten, terwijl het volk verarmt.

Het meest recente voorbeeld is de huurovereenkomst tussen het publieke rijstbedrijf SML en een ondernemer. Deze ondernemer is ook bestuursvoorzitter van de SML. En lid van de NDP. “Het is bijna voorspelbaar in wiens voordeel de ‘huurovereenkomst’ is gesloten”, stelt de PALU. President Desiré Bouterse spreekt dan van succesvolle en hard werkende ondernemers. De PALU denkt er het hare van.

Het gaat om niet meer dan lieden die hun succes te danken hebben aan ‘schaamteloze bevoordeling vanuit de regeringspartij’. “Het volk en daarbij ook de NDP-achterban, verarmt ondertussen en kijkt lijdzaam en gefrustreerd toe”, aldus de PALU. Suriname heeft behoefte aan duurzame ontwikkeling. Deze zal slechts op gang komen als regeringen een ‘ontwikkelingsbeleid voeren in het algemeen belang.’


49 REACTIES

 1. RobG, onze pseudo econoom, zou zeggen:
  Dit noemt men synergie voordeel behalen. Het na-ijl effect komt voor rekening van de volgende coalitie waarvan de NDP geen deel van zal uitmaken want ze weten dus niet hoe ze alle schulden zouden moeten wegwerken


  Maak melding

 2. Het Surinaams volk is altijd arm geweest. Het aantal rijken is sinds de jaren 80 gestegen. De inkomens verschillen zijn gigantisch . Is meestal vrij normaal in arme landen. Dit zijn problemen die je niet even snel oplost met een nieuwe regering. Maar degenen die nu aan de zijlijn staan zijn geen haar beter. Suriname zit in een diepe morele crisis. Hoe doorbreken we die cirkel ?


  Maak melding

 3. @Frantz, de devaluatie van de SRD heeft heeft heel Su in de problemen gebracht….kennelijk ben je niet zo slim om dat te begrijpen…….en de devaluatie is direct het gevolg geweest van wanbeleid van regering bouta…..!!


  Maak melding

 4. Dit is nou precies een van de redenen waarom dit land blijft voortmodderen en de ontwikkeling niet opgang komt.
  Corruptie , vriendjes politiek en Tjoekoes zijn aan de orde van de dag.
  Komt ook bij kijken dat een groot deel van de bevolking zich niet verder verdiept in de werkwijze van deze regering en zich mond dood laat maken.
  Het begint thuis door als ouders je kind het goede voorbeeld te geven en vooral te stimuleren geen genoegen te nemen met zesjes op school maar het maximale eruit te halen. Maar nee dus we willen snel geld verdienen en gaan over tot ontoelaatbare zaken.
  Suriname lijkt wel Sodom en Gomorra . Bandeloosheid , geen enkele duidelijke koers waar men met het land naar toe wil. Het verbaast mij enorm dat Surinaamse kiesgerechtigden ondanks de precaire situatie waarin het land zich bevind de moed hebben om zelf te overwegen weer op de NDP te stemmen. Hoe stom en onderontwikkeld moet je dan zijn ???


  Maak melding

 5. Die foto is oud man. Al die paarse shirts zijn onder tussen 1000 keer gewassen en versleten.
  Niemand durft zich meer in Paars te laten zien. zelfs niet in Ocer.

  Wat er nu met SML gebeurt is meer dan schandalig. Winst naar de ondernemer en het verlies naar de parastatale onderneming.
  Hoe is het mogelijk dat iemand namens de staat zaken met zichzelf kan doen. 100% garantie voor Fraude


  Maak melding

 6. Dat is exact wat de NDPstemmers wilden en nu verzuipen in je eigen stront, dan maar en niet klagen!! Sukkels!!! 2020 komt er aan. Dus ga nog eens stemmen op de paarse strontvliegen voor nog 5!! Dan krijg je deze keer strontvliegen te vreten!!


  Maak melding

 7. Het volk was al heel lang geleden geestelijk verarmt. Nu vertaalt zich dat in meer en meer economische armoede. Het begint allemaal in de geest. Daar zit het niet goed bij veel Surinamers.


  Maak melding

 8. Er moet een nieuwe wint gaan waaien in dit land, we mogen echt niet langer meer wachten op het gelul van de klote leiders van dit land. Een land met nog geen een miljoen zielen kan men niet besturen, dit is gewoon te gek. Het volk moet de regering en de overige politieke leiders de oorlog verklaren. Weg met die schijtlaarzen.

  Hoe kan het in hemelsnaam gebeuren dat dit land niet vooruit kan komen? Wat is er aan de hand met de politieke leiders van dit land? Weg met de etnische politiek voeren, dit ka ding brengt ons geen millimeter verder. We zijn moe van de hokjes politiek, als dit niet anders kan dan maar vaarwel zeggen tegen de politiek.

  Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 9. Neks no fout, Desie, president voor het leven en voor het leven onschendbaar na de verkiezingen in 2020!
  Met ondersteuning van Pae “Somo”, daarom was zijn “afgezant” ook afgevaardigd door Somo, om alvast de weg de plaveien !!
  VHP nanga NPS lassie-keba in Nickerie. Lookoe alla dem “koeliemang” op de foto van ABOP in Nickerie!!
  Zelf Liakat was erbij. Chan nanga Rusje go srebie !!!


  Maak melding

 10. Ik heb een heel kleine vraag.
  De mensen in suriname die zgn voor het volk opkomen::
  Wie zijn dat eigenlijk?
  Waar wonen ze?
  Welke opleiding hebben ze?
  Wie zijn hun vrienden?
  Wat bezitten ze?
  Waar gaan hun kinderen naar school?
  HET KOMT BIJ MIJ OVER ALS DE VOS EN DE AWARIE OPKOMEN VOOR DE BELANGEN KIPPEN.
  Mijn tante en oom van abrabroki nemen jullie echt niet serieus.
  DE ENIGE DIE VOOR HET VOLK KAN OPKOMEN , IS HET VOLK ZELF.


  Maak melding

 11. Bent u NA de PAARSE CARIFESTA-Sjoemel. EBS-Sjoemel,
  Naschoolse-Opvang-maaltijden-Sjoemel, Jaarbudget-OW Sjoemel,
  de schoolboeken-Sjoemel, de SneltreinSjoemel,de Havenbeheer-
  Sjoemel, Begrotingstekort-Sjoemel de Ballast-Nedem-Bruggenbouw-
  Sjoemels, etc etc etc ,

  NOG VERBAASD OVER DEZE PAARSE SML-SJOEMEL ??????????

  PS : TIJD VOOR NIEUW BESTUUR EN NIEUWE LEIDERS !

  VERARMING IN SRANAN HEEFT TE ERNSTIGE VORMEN
  AANGENOMEN !!! DE ZWARE CRIMINALITEIT IS SKY HIGH !!!


  Maak melding

 12. @Bigi Sma, ik ruik dat je uit het bagger van de Drambrandersgracht bent gekropen. Jij bent nog erger dan de bacterie-ratten die uit de duikers van de gedempte Limesgracht kruipen. In jouw bagger klinkt een-en-al jaloezie. De fabriek ging ter ziele onder de laatste regering Venetiaan. Met behulp van de huidige regering wordt de fabriek opgestart en kunnen ruim 80 mensen weer aan werk geholpen worden. Maar jij met je quasi inzichten denkt het beter te analyseren. Jouw commentaar is van een zeer bedenkelijk niveau omdat het aanslaat bij het stelletje gedecimeerde hersenloze aanhang van de oppositie.


  Maak melding

 13. waarom gaan de n d p ers dan demo streren, die krijgen toch elke week-maand een pakket van de lijder van de bende of zijn dat huigelaars nog er bij met n d p vlag en t shirt..

  hoe zal het dan gaan,, na 2020.. als het nu al zo beroerd is.. te kort van 8 miljard s r d…hoe gaat opa desie dit oplossen..


  Maak melding

 14. Beste RobG
  Weer zit u er enorm naast. U schrijft onzin. SML was vanaf 1949 tot medio jaren 80 van de vorige eeuw redelijk succes vol. Het is door wanbeheer eind jaren 90 failliet gegaan. Wie was er toen de baas in Suriname.

  Front mag u verwijten dat zij getracht heeft het weer tot leven te weken onder de naam SRO door het aan de markt te verkopen. Dat is mislukt omdat de markt onvoldoende interesse had. Ofwel Front heeft niet vernietigd, niet tot leven gewekt maar ook niet weg gegeven.

  In 2012 is de huidige regering begonnen met allerlei plannen met SML. Ook die zijn niet echt succesvol, net als het Riet Suiker/Ethanol project dat $ 10 talen miljoenen gekost heeft.

  Nu verhuurt de staat een pelmolen aan de President Commissaris van SML en geeft ook nog eens een miljoenen krediet mee voor de reconstructie en exploitatie. In een normale omgeving zou zo iets onder de naam Belangenverstrengeling of erger vallen.
  Het is zeker geen goed ondernemerschap te noemen nog van de regering nog van de verwerver nog van de president commissaris van SML, Het is ziekelijk nepotisme.


  Maak melding

 15. Manu,

  Qoute:
  Zie alleen nog maar zwervers en figuren die in de war zijn, en in zich zelf lullen, in een paarse shirt lopen.

  Ik heb dit met eigen ogen gezien in Suriname. Dit is de keiharde waarheid. De zwervers zijn het gezicht van de Nationale Devaluatie Partij.


  Maak melding

 16. Het volk heeft gestemd op de NDP. Ware democratie!
  Scheld de NDP niet uit want ze is wettig verkozen en gekozen. Scheld het volk uit want zij heeft gekozen. Maar, ben je dan pro – Surinamer? Respecteert men het Surinaamse volk niet?

  Ai, we naki den ete feifi. Unu no e babbel e babbel e meki bari. Yes sir! Yes sir; truly and for
  sure we can do the job!


  Maak melding

 17. Afgeven op wat verkeerd is, is heel makkelijk.

  SOEP MET BALLETJES.

  KOMEN MET ZINVOLLE ARGUMENTEN EN RELEVANTE ALTERNATIEVEN IS EEN TIKKELTJE MOEILIJKER.

  ACH JA.

  OWRU GWENTI FU TODO, NA KRAS KRASI.


  Maak melding

 18. pakitrigri helemaal eens.het volk heeft gestemd.Laat ze pinaren en vooral geen medelijden hebben.90% op de foto heeft geen moer en is zo dom als het achterwerk van een koe.


  Maak melding

 19. @Frantz
  Je posting valt onder de noemer “subtiele demagogie” Immers de boodschap die jij tracht te geven is: “Iedereen is slecht dus moeten we de paarse super criminelen maar hun gang laten gaan”
  Je weet heel goed dat dit een valse en demagogische opmerking is.
  .
  Ja overal heb je wel criminelen maar het aantal en de mate waarin verschilt. Zo schaamteloos crimineel als deze paarse rondom Bouterse zijn is echt ongekend. In een normaal land was iemand als Abrahams al lang voor 20 jaar opgesloten en beslag gelegd op al zijn geld en bezittingen, was Bouterse 30 jaar terug al opgesloten en voor altijd uitgesloten van het secundair kiesrecht en elke overheidsfunctie, waren de CvB bemand door mensen met ervaring en deskundigheid ipv incompetente, dieftige paarse maties, etc., etc.


  Maak melding

 20. Jojo, uw informatie klopt van geen kanten. Eind jaren 90 had men de regering Shankar / Aron aan het bewind die door een telefooncoup naar huis werden gestuurd. Door wanbeleid van Arron en Shankar ging het niet goed met dit bedrijf. Toen de telefooncoup werd uitgevoerd ging het reeds bergafwaarts met dit bedrijf door het wanbeleid van Arron en Shankar. Mede door het wanbeleid van Arron en Shankar werd de telefooncoup uitgevoerd. In 2007 werd de stekker uit het bedrijf getrokken door het wanbeleid van Venetiaan die in 2005 opnieuw werd gekozen tot president. Jojo, u doet aan geschiedvervalsing terwijl het u en de oppositie zou sieren als men toegeeft dat er ook fouten zijn gemaakt tijdens hun regeerperiode.


  Maak melding

 21. Palù is weer mond verlegen ;want volgens mij lag de SML meer dan dertig jr te verpauperen in de rimboe heeft Palù ooit aan gedacht om iets er aan te doen neen, de front was meer dan 15 jr aan de macht,waarom hebben zij dan geen actie ondernomen,nu dat men zakenlieden gevonden hebben die bereidt te investeren met alle risico van dien breekt de pleuris weer uit,neem mij niet kwalijk wat is de verdienste van de Palù vr Suriname 5jr terug waren ze bezig een leguanen boerderij op te zetten in coronie daarvoor wilde zij subsidie hebben j hoort er niets meer van,waar zijn de leguanen gebleven,persoonlijk denk ik dat ze zijn opgevreten en al lang zijn uitgekakt dat is de verdienste van de Palù in Su ,de front daar ertegen hebben in de 15jr regeermacht geen cent geïnvesteerd in het land,dus mondjes dicht houden aub,wees blij dat er werkgelegenheid wordt gecreëerd en dat de boeren een betere prijs krijgen vr hun padie;aan monkey business and rat races doen wij niet aan mee


  Maak melding

 22. Het enige probleem wat nog opgelost moet worden in Su zijn de makaken en gibbons die aan zijlijn een heleboel oerwoud geluiden aan het maken zijn ipv hun handen uit de mouwen;en daarvoor bestaat maar 1 oplossing de zweep terug halen,als er te veel onzin uit jou vieze nek komt meenemen naar het onafhankelijkheidsplein en daar behoorlijk wordt afgeranseld te beginnen met 25 zweepslagen en als hij of zij weer poeperij staat te verkondigen verdubbelen nr 50,weet zeker dat het gt werken,dan kunnen de professional rustig het land verder ontwikkelen,in indonesie werkt het heel goed,je reet tot bloedens toe afranselen;discipline bij brengen hoort ook tot de taak van de overheid maar moet bij wet geregeld zijn


  Maak melding

 23. Over geschiedvervalsing gesproken…
  Tijdens zijn ambtsperiode (1988-1990) probeerde Shankar de betrekkingen met het voormalig moederland Nederland te verbeteren om zo de ontwikkelingshulp weer op gang te laten komen. De anti-kolonialistische Desi Bouterse, die als legerleider nog steeds veel macht had in Suriname, was niet blij deze actie van Shankar.
  Op 22 december keerde Bouterse terug in Suriname en bood zijn ontslag aan als legerleider. Hij stelde dat hij geen opdrachten kon aannemen van zijn president, die hij bestempelde als een ‘joker’, die geen trots en waardigheid had. Ter ondersteuning zwaaide hij met de inmiddels beruchte foto van president Shankar, die een dag eerder ook door De Ware Tijd was afgedrukt.
  Twee dagen later werd door het leger de staatsgreep gepleegd. Op 24 december, rond middernacht, deelde de legerleiding president Shankar telefonisch mee dat hij en zijn regering “maar beter thuis konden blijven”. Ivan Graanoogst, de politiechef en tevens waarnemend legerleider na het ontslag van Bouterse, werd waarnemend president van Suriname. Op 27 december werd het ontslag van de regering door het parlement bekrachtigd. Op die dag werd Johannes Kraag president van Suriname en op 31 december werd Bouterse opnieuw benoemd tot legerleider en opperbevelhebber van het leger.
  En de man die het bij SML voor het zeggen had, was niemand minder dan wijlen Sital, bloedbroeder van DDB.


  Maak melding

 24. Wat vooraf ging aan de telefoon coup..
  Op 11 december 1990 vertrokken legerleider Bouterse en president Shankar in hetzelfde vliegtuig naar Nederland. Shankar zou in Nederland een medische controle ondergaan, en zou tevens premier Lubbers en Koningin Beatrix ontmoeten. Bouterse zou doorreizen naar Ghana. Het Nederlands Openbaar Ministerie oordeelde dat Bouterse niet op Nederlands grondgebied kon worden gearresteerd voor de Decembermoorden, omdat die zich in Suriname hadden afgespeeld. Wel werd hij bij zijn aankomst op Schiphol op 12 december door de Nederlandse politie in opdracht van het Ministerie van Justitie afgeschermd van de pers en van in Nederland verblijvende Surinamers. Bouterse wilde hen aanvankelijk toespreken, maar door het politiekordon werd hem dit onmogelijk gemaakt. Bouterse was niet alleen kwaad op de Nederlandse autoriteiten, maar ook op president Shankar. Hij vond dat Shankar het niet of onvoldoende voor hem opnam tijdens het incident.

  Diezelfde dag drukte NRC Handelsblad op de voorpagina een foto af van president Shankar wachtend bij de voordeur van Binnenhof 17 (het Torentje), de werkkamer van minister-president Lubbers. In Suriname werd in de dagen erna verontwaardigd gereageerd op deze foto. Bouterse vond de foto “een blamage voor zowel onze president als ons land en ons volk”.[1]
  Bij zijn terugkeer uit Ghana werd Bouterse in de transitruimte op Schiphol vastgehouden door de Rijkspolitie omdat hij geen visum voor Nederland had. President Shankar liet in NRC Handelsblad van die datum optekenen dat in 1991 in Suriname verkiezingen zouden plaatsvinden, maar de volgende dag werd dit door een woordvoerder tegenover dagblad De West ontkend.[2] Bouterse was intussen doorgereisd naar Zürich, waar hij de Nederlandse regering uitdaagde tot een televisiedebat over de mensenrechtensituatie in Suriname, drugs, en de Decembermoorden. De Nederlandse regering ging hier niet op in.


  Maak melding

 25. @ RobG 22 oktober 2018 at 21:22
  “Jojo, uw informatie klopt van geen kanten. Eind jaren 90 had men de regering Shankar / Aron aan het bewind die door een telefooncoup naar huis werden gestuurd. Door wanbeleid van Arron en Shankar ging het niet goed met dit bedrijf. ”

  Beste RobG wanneer stopt u nu eens met uw fabeltjes. De telefooncoup was op 24.12.1990. Eind jaren negentig was Wijdenbosch aan het bewind.

  Het SML dossier wordt best grappig nu Doekhie moord en brand begint te schreeuwen over deze deal als zijnde bedrog en oplichting.. Doekhie heeft vragen in de DNA aangekondigd. Uit zijn betoog valt op te maken dat er flink gefaudeerd wordt door de NDP


  Maak melding

 26. Er is al langere tijd sprake van een GROOT corruptiegezwel
  binnen de NDP !

  Vandaar dat de Anti-corruptie-wet nog niet in werking is gesteld
  door Desi B.
  Een staatsbedrijf, zoals SMl, doe je van de hand met openlijke taxaties
  en met openbare bedrijfsbalansen waarin de waarde van de eigendommen
  goed zijn weergegeven !

  Ontbreken van de juiste gegevens en cijfers duidt op onregelmatigheden
  en riekt sterk naar corruptie !

  Vrij veel toppers van de NDP hebben corruptie-boter op hun hoofden, zie
  Carifesta, Verdwijning budget Openbare Werken, Schoolboekenproject,
  Sneltreinproject, Naschoolse opvang gaarkeukens, zware corruptie bij
  bruggenbouw door Ballast Nedam, etc etc etc !!!

  STOP HET PAARSE WANBELEID ! RED SURINAME !!!


  Maak melding

 27. Schiet die klootzakken kapot voor het te laat is …gooi handgranaten,een sniper voor bouta zn kop.
  Vuur word nog altyd met vuur bestreden en is de enige oplossing om deze boevenbende op te rollen.
  Vergeet niet dat hij zo aan de macht gekomen is …
  Die oplichters zullen niet ophouden totdat alles in chinese handen is….
  Een heksen jacht op die spleetogen kan ook geen kwaad!


  Maak melding

 28. Ik lees hier al tyden over hoe men denkt over de regering…weet je wat beste mensen ,praten vullen geen gaatjes.
  Dr moet actie ondernomen worden tegen deze landverraders….straks is dr geen suriname meer maar zijn we een dorpje van china.
  Degene die zich nationalist noemt en van suriname houd…geen van allen zijn id politiek.
  Wat nu gebeurd is zelfs strafbaar!!!
  De mentaliteit om te stelen corrupt zijn etc …zal niet verdwijnen!
  Alleen als dr bloed vloeit zal dr verandering zijn….zo is bouta(schijt) begonnen.
  Deze man heeft fout na fout begaan en is nu zelfs president.
  De schade die deze man heeft veroorzaakt is blijvend,de chinees is ook blijvend!!!
  Suriname word verdomme toch wakker!!!!
  Hou op met het gelul over anderen en vecht voor je toekomst…
  Vergeet feestjes en dansen even dat brengt je echt nergens …vergeet de haat onderling,dat zijn onze grote zwaktes en daar profiteren de politieke schurken van.
  Een waardige president moet dr zijn voor zn volk,hij vertegenwoordigd het volk en luisterd.
  Maar als je gekozen hebt voor shit kryg je ook shit!
  Ik geloof echt dat deze uitbuiter iets heeft gedaan dat erger is dan de moorden die hij gepleegd heeft en de duizenden kilos coke die hij verhandeld heeft…niets is erger dan een landverrader!!!
  In mijn ogen lijkt zieke bouta wraak te nemen op de bevolking!
  Of hij zorgt straks dat hij zich niet druk zal maken vw het feit dat alle chinezen op hem zullen stemmen.
  Wat haaaat ik deze brutale hond die meesters zoekt voor zn slaven.


  Maak melding

 29. De mee eters van de NDP zijn heel goed vertegenwoordigd… Kijk Vene was niet goed zoals gezegd werd… Maar er was stabiliteit de $ was toen 2,80 SRD. Als je b.v 2.800Srd verdiende was het 1000 dollars nu moet je het door 7.60 SRD delen.. maar goed het volk. Heeft het zo gewild dus het volk kiest de leider die het verdient. En tegelijk laten we een schuld erfenis voor de vele generaties die na ons volgen de geleende miljarden.. Wij gaan de geschiedenis in als een olie domme generatie. Door de keuze die wij gemaakt hebben om een groepje ndp leden te verrijken


  Maak melding

 30. Wat een domme suri…om te zeggen dat we voor jaren nog zullen stemmen voor deze regering!
  Ik heb bijna geen medelijden met deze domme mensen die bedelend door het leven gaan…en nu dus ook hun handje opent voor chinezen.
  Ga terug naar school en kijk of je de woorden zoals corruptie kan spellen.
  Of ben je ook bouta fan en steek je je kop in zn zwarte go!
  Kijk op internet hoe chinezen een blakkamang neerknuppelen omdat hij een chinese vriendin had.
  Of kijk hoe de chinees neerkijkt op alles dat zwart is.
  Ik haat het dat men de chinees ophemeld…en een zwarte minister zegt heb respect voor de chinees!!!
  Is hij ook slaaf ….of wilt hij dat graag zijn.
  Een bep bevolkingsgroep zal altyd slaaf blijven….de grootste belediging ooit is dat men vrijwillig hieraan meewerkt.
  Bouterse weet heel goed met zn zwarte slaven om te gaan….net als de nederlanders toen,alleen hebben de blanken de slavernij afgeschaft.
  Maar een junkpresident vind het goed om dat weer terug te brengen.
  LANG LEVE ONZE LIJDER!!!!


  Maak melding

 31. RobG
  hedendaagse synergie is niets anders dan
  Samen met vriend Bouterse krijg je automatisch NDP erbij.
  Hoe anders kan je lullen als docent eerste graads bevoegdheid man laat me niet lachen aan jpou reacties te zien is er niet veel in je bovenkamer aanwezig.


  Maak melding

 32. Geen enkele ndper gaat de straat op om te protesteren tegen het paars crimineel corrupt wanbeleid. Nog erger, ze vinden het steengoed dat ze dagelijks paars schijten hoe te overleven. Net als een drugsverslaafde straatzwerver krijsen ze ..NEKS NO FOUT, zolang ze de armoedige onrechtvaardige misdadige verslaafde misdadige corrupte ellende olv van DDB en Co. als drugs over zich heen krijgen. Ndp na wang troetroe vervloektoe didibri politiek religieuze partij der misdadig verdoemde afgodisch ddb aanbiddende zombies. Enne die mpp ndp ddb verslaafden gaat in 2020 weer voor vijf. Ai, mek deng njang k….


  Maak melding

 33. Ach, dit verhaal van PALU is zo oud als Methusalem en in deze tijd niet meer serieus te nemen. Als PALU die kans zou hebben gekregen zoals de ondernemer als lid van de NDP is ten deel gevallen, dan zou PALU niet NEE hebben gezegd, maar vrolijk met haar beide vrome armen gretig zou hebben aangenomen. Dit, omdat de algemene stelling van het kwaadaardige gelovige volk mondiaal gezien geijkt is aan “Eerlijk duurt het langst, maar Jatten gaat sneller.”
  Deze op waarheid berustende gezegde is niet alleen in Suriname van kracht, maar overal waar gelovigen met een vinger in de pap te brokkelen hebben, als onderdeel van de vloek die op ze rust.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.