Nederland wil meer ‘diepgang’ in drugsbestrijding met Suriname

15

PARAMARIBO, 12 okt – Suriname en Nederland hebben hun jaarlijks overleg over drugsbestrijding afgesloten. “Dit overleg heeft tot doel het tegenhouden van drugsuitvoer uit Suriname en voorkomen dat er drugs uit Suriname in Nederland terecht komen”, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Het overleg is in Paramaribo gevoerd. De delegatie van Suriname staat onder leiding van Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday en voor Nederland is dat Esther van Dijk. Tijdens een kennismakingsbezoek aan minister Stuart getrouw van Justitie & Politie is op de kwaliteit van de samenwerking.

Nederland biedt technische assistentie en werkmateriaal. Ook wordt personeel op de luchthaven getraind. Getrouw zei tijdens het bezoek blij te zijn met de “nauwe samenwerking.” Volgens Baidjnath Panday zijn er tijdens het overleg tien besluiten genomen, die in een document zijn vastgelegd. Van Dijk zei dat de samenwerking voor Nederland ‘bijzonder’ is, omdat deze al jaren bestaat.

De Nederlandse delegatieleider vindt het belangrijk dat goed nagedacht wordt over ‘meer diepgang’ in de samenwerking. “Het moet niet stoppen bij deze tien besluiten, maar het komend jaar moet meer tijd in gestopt worden om na te gaan waar zaken beter aangepakt kunnen worden. Alle actoren zijn bij het overleg betrokken en dat is voor ons als Nederland een teken om meer waarde hieraan te hechten”, aldus Van Dijk.

15 REACTIES

 1. Als ik het goed lees komt Nederland weer met geld over de brug voor
  training en technische assistentie om het tien punten plan te doen slagen.


  Maak melding

 2. In het bericht staat: “Dit overleg heeft tot doel het tegenhouden van drugsuitvoer uit Suriname en voorkomen dat er drugs uit Suriname in Nederland terecht komen”, Maar hoe zit het dan met de drugs die vanuit Nederland en ook vanuit andere landen in Su terechtkomen. Het is immers een feit, dat Nederland de grootste drugsdoorvoer Haven is in Europa. Hopelijk zullen ze ook daar aandacht aan besteden.


  Maak melding

 3. Misschien kan Suriname ook aan nederland vragen om iets te doen aan hun drugshandel hier naar toe, zoals hasj, xtc, sukru, keratine…ect…ect.


  Maak melding

 4. @Vliegende Hollander, ze kunnen niet zonder Nederland. De regering en velen die de witte-man neerhaalt moet zich diep schamen om weer achteraf hun handen op te tillen.


  Maak melding

 5. Zolang Rutte en Bouterse elkaar de handen niet hoeven te schudden, blijven Suriname en Nederland altijd samenwerken.

  Het is allemaal n politiek spel.

  Als Nederland of USA Bouterse niet zouden lusten, was hij allang van het surinaams toneel verdwenen.


  Maak melding

 6. Nederland geeft geld voor drugsbestrijding terwijl de president, zijn familie en vrienden als abrahams en graanoogst, jannah etc de grootste importeur en exporteur van cocaine zijn. Met diepgang moeten ze bedoelen ze dwijlen met de kranen volop open.


  Maak melding

 7. Deze mijnheer Getrouw heeft reeds enkele onderzoeken gefrustreerd w.o.de zaak Oedit .Hij is daarvoor ook op de vingers getikt door de procureur generaal.Hij is slechts uitvoerder van zijn voor drugsveroodeelde baas en heeft verder niets te vertellen.


  Maak melding

 8. Kom op man.

  Wie neemt Suriname nog serieus. Oedit gevlogen. Duikboot gezonken. Er is niemand in Suriname die voor deze blunders zal worden afgerekend. Alleen om het feit dat dit alles vanaf de top wordt geregisseerd.


  Maak melding

 9. De kop van dit artikel kan beter gewijzigd worden in .”Nederland wilt drugstransport uit Suriname van dichtbij in de gaten houden” . Dat is hier de essentie van deze vermeende samenwerking. En de mensen die hier beweren dat Nederland naar zich zelf moet kijken als het gaat om de productie van drugs hebben zeker een punt. Maar dat wil niet zeggen dat wij in Suriname de teugels moeten laten vieren en onszelf als narcostaat profileren. De extreem grote drugsvangsten uit Suriname zijn geen uitnodiging voor buitenlandse investeerders om zaken te doen met het land. Van laag tot hoog is de cocaïne handel in Suriname doorgedrongen. Kijk maar naar de recente aanhouding van coke dealende politie agenten. Dit werk zeer ondermijnend voor de rechtsstaat.


  Maak melding

 10. KLM verdient minimaal 15.000 euro extra per vlucht door per koffer 50 euro te vragen.
  Mevrouw Van Dijk heeft daar geen oog voor, terwijl het SuriNeds zijn die dit bedrag moeten ophoesten.
  Als mevrouw meer diepgang wil, kan ze naar een boomlange Masaï. Misschien doet ze dat al. Que sabi?


  Maak melding

 11. Dit slaat werkelijk alles…drugs bestrijden zonder de grootste drugsleider op te pakken!

  Weet men dan niet dat dit water naar zee dragen is…iedere corrupte ambetenaar weet waar dr coke ea te verkrijgen is.
  En weer buigt suriname met een open hand naar nederland …bedelend door het leven gaan getuigd echt van veel trots.
  Snapt nederland dan niet deze handeling niets zal uithalen?
  Nederland is het al gewoon om sint te spelen met geld van de burgers…je kan immers ook binnen afzienbare tyd een illegale uitkering aanvragen zonder enige gevolgen,de minister heeft tenslotte toch geen tyd om dit op te lossen.

  Als je de koe bij de hoorns wilt pakken …moet men bij de hardcore dealers zijn.
  Yokohama bouterse etc …het bekend verhaal.

  Deze actie is werkelijk een blunder alle tyden.

  Cocaine weren in een land waar de president en friends de kartel vormen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.