Bouterse ‘herstelt goed’, werkt agenda af in Suriname

5
Ambassadeur China in Suriname biedt geloofsbrieven aan
Foto: Nationaal Informatie Instituut | De Ambassadeur van China in Suriname met president Bouterse.

PARAMARIBO, 23 sep – De president van de Republiek Suriname, Desiré Delano Bouterse, is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep. Volgens een ‘onjuist bericht van Suriname Herald; zou de president met spoed richting Cuba zijn vertrokken als gevolg van ernstige complicaties van de operatie die het staatshoofd heeft ondergaan de vorige maand. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Het bericht zou niet op waarheid berusten. “President Bouterse is goed herstellende van zijn laatste ingreep en verkeert in goede gezondheid”, aldus het NII. Het staatshoofd zal zijn voorgenomen programma afwerken. Daar hoort onder meer de ontvangst van de minister van Buitenlandse Zaken van de Volksrepubliek China, Wang Yi, bij. Her is een beleefdheidsbezoek als onderdeel van een officieel bezoek aan Suriname.

Wang Yi is op zaterdag twee en twintig september gearriveerd. Hij is de eerste minister van Buitenlandse Zaken van China die Suriname bezoekt. “Met de komst van minister Wang Yi worden de bilaterale betrekkingen verder aangehaald”, aldus het NII.


5 REACTIES

  1. Mooi en stop a.u.b. met het klakkeloos overnemen van media die onvoldoende geverifieerd is. Goed dat het herstel van de president gestadig loopt. Misschien kan de president zelfs een potje tafeltennis met de heer Wang Yi spelen alvorens over te gaan tot het verstevigen van de banden met China.️🏓


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.