dinsdag, maart 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameChinese minister Buitenlandse Zaken op bezoek in Suriname

Chinese minister Buitenlandse Zaken op bezoek in Suriname

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 23 sep – De minister van Buitenlandse Zaken van de Volksrepubliek China, Wang Yi, is gisteravond in Suriname aangekomen voor een officieel bezoek. Wang Yi is de eerste Chinese minister van Buitenlandse Zaken die Suriname aandoet. Met zijn komst worden de bilaterale betrekkingen tussen de landen verder aangehaald, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Suriname heeft verschillende projecten lopen met China, waaronder het Dalian IV-project, de bouw van het Wanica Hospitaal, het huizenbouwproject, capaciteitsversterking en het aanbod van verschillende beurzen en trainingen die door China per jaar aan Suriname worden aangeboden.
Met het ondertekenen van enkele overeenkomsten zondag, wordt deze samenwerking verder concreet uitgewerkt.

De delegatie werd gisteravond verwelkomd op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven, namens minister Yldiz Pollack-Beighle door ambassadeur Luziano Truideman, directeur Administratieve en Consulaire Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Chinese minister zal vandaag ook een beleefdheidsbezoek brengen aan president Desi Bouterse aldus het NII.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

8 REACTIES
  1. Waarom denk ik altijd aan tafeltennis als ik het land China hoor? Omdat ze meesters daarin zijn. In de handel idem dito. Iedereen is gewend aan omu Snesi sinds jaar en dag. Maakt niet uit of hij gebrekkig Sranan tongo spreekt. De taal van van geld begrijpt hij wel. Moge de bilaterale betrekkingen lang duren tot wederzijds voordeel.


    Maak melding
  2. Wat maakt het kleine land Su zo aantrekkelijk vr de grote landen wat wij Su niet zien,ondanks de grote leugens die worden verspreidt vanuit een bepaalde groep met een bedenkelijke reputatie,zoveel buitenlandse ministers achter elkaar,is er iets opkomst meestal weten deze landen het eerder want met hun satellieten kunnen ze gewoon thuis zitten en jou bodemschatten analyseren,de aasgieren waren zo ervan overtuigd dat Su geïsoleerd zou raken dat ze nu de deksel op hun kop krijgen,ik denk dat ze nu razend zijn en schuimbekkend in een hoek zitten te miauwen waar de klappen vallen,wat zal de volgende strategie zijn want niets lijkt werken en 2020 nadert


    Maak melding
  3. Forummers, Odi odi.

    Dus na zijn bezoek in Guyana bij de minister Carl Greenidge van BuZa en Pres. David Granger van Guyana, is hij nu in Suriname aangekomen.
    Volgens de media in Guyana, wenste de minister van Buza, geen enkele informatie aan de media te verstrekken over de afgesloten lening door China. Ook Pres. David Granger niet.
    Lezen jullie zelf het nieuws uit ons buurland Guyana.

    Daarom verwees ik ook naar een artikel over Afrikanen zijn bang dat Zambia een Chinese kolonie is geworden. Lees wat ze nu in handen hebben.
    Aldus dr. Mumbi Seraki.
    Veel lees plezier en trek vervolgens je eigen conclusie.


    Maak melding
  4. Wat doen de Chinezen voor Suriname, wat staat er nog te gebeuren en wat staat ons af te wachten. De harde realiteit. Huawei, China is aandeelhouder van Telesur. China heeft al totaal voor 200 miljoen Usd aan (zachte ) leningen verstrekt aan Suriname die aangewend zijn voor o.a. EBS, Staatsolie, Grasalco, de Centrale bank. En China financiert nog vele andere projecten die te maken hebben met de infrastructuur en de cruciale delen van de Surinaamse economie. Ze hebben concessies van duizenden hectares om houtkap te doen en onze bossen leeg te roven. De enige bedrijven die hout mogen exporteren zijn Chinese bedrijven. Alle Surinaamse bedrijven die dat vroeger deden zijn fijntjes door de corrupte politici en ambtenaren uitgeschakeld, om er zelf beter van te worden door deals met de Chinezen te sluiten. Chinezen bewerken tienduizend hectare aan goudconcessies die ze zelf hebben gekregen of huren. Ze kopen ons goud op om te verhandelen in het Midden oosten. Het door Greenpeace Concervation International en andere internationale organisaties als ” schimmig” bestempeld chineesbedrijf, is ’t enige bedrijf in Suriname dat ons goud voor de Surinaamse staat naar ’t buitenland mag vervoeren en verhandelen, waarvoor we een schijntje van de waarde terugkrijgen. Verder hebben de chinezen ook al duizenden hectare landbouwgrond als concessie of grondhuur in hun bezit, waarmee ze steeds meer aan landbouw doen. Ze laten Haïtianen en Guyanezen, ook grotendeels illegalen, voor ze op de landbouwgronden werken. Chinezen hebben volgens recente cijfers van ’t nationale statistiekbureau ABS circa 70% van de (detail)handel in hun bezit en 95% van de gewone winkels. Ze nemen hun eigen mensen mee om te werken, maar tegenwoordig komen namens de Chinezen ladingen, deels illegale zeer arme Filipijnen naar Suriname, die ze onder erbarmelijke omstandigheden te werkstellen in het binnenland. Deze mensen worden straight van de luchthaven naar ’t binnenland gebracht. Na 3 maanden gaan ze op de zelfde manier weer ’t land uit en komt er een nieuwe lading ’t land binnen. Ze zien zelden iets van ’t stadse leven. Mensen uit de Bouterse stal zitten achter deze mensenhandel praktijken. Nee, de nieuwe Chinezen hoeven niets te vrezen in Suriname. Al hun handelen wordt vanuit de hoogste regionen gedekt. Niemand in de DNA stelt vragen. Ook de bevolking niet. Men heeft vermoedens maar niemand durft openlijk stelling hiertegen te nemen. Wie ’t probeert, bijv. een ministerie, DC of politietopper, wordt teruggefloten of verliest z’n baan.

    Wat doet China verder in Suriname ? Hier nog een paar van de tientallen voorbeelden die ik zo zou kunnen opsommen: Aan de lopende band nieuwe ambassadeurs sturen op de post, die razendsnel Nederlands en een beetje Surinaams leren en heel sociaal overal in de samenleving opduiken en veel aardige dingen over Suriname in ’t openbaar in ’t Nederlands zeggen ( zo charmant), die kadootjes uitdelen, zoals mevr. de first Lady Bouterse, om sinterklaas te spelen op scholen, in bejaarden tehuizen, jongerenorganisaties, etc., computers aan ’t ministerie van buitenlandse zaken geven, die hoogst waarschijnlijk geprepareerd zijn met spionage apparatuur (hoe dom kan je als land zijn om op gevoelige posten apparatuur van een ander land te accepteren en neer te zetten). Maar ja, de medewerkers van dat ministerie zijn blij, want ze moeten hun werk doen zonder de broodnodige middelen, notabene in een ook al door China gebouwd en als cadeau aan Suriname geschonken gebouw voor ’t ministerie van buitenlandse zaken. Hoe verzin je dit!!!. China schonk pas nog 50 elektrische scooters aan de politie, die geen wagens heeft om te patrouilleren of om naar misdrijven toe te rijden (soms is er wel een auto maar geen benzine) Kortom, China zit in alle cruciale schakels van Suriname. Zo hebben ze het ook in Afrika aangepakt. De strategie, je leent de arme corrupte landen heel veel geld, werk je in hun vitale instituten, organen en bedrijven, je geeft kadootjes als zoet-houdertje en om weg te kijken van je praktijken, je koopt hier en daar corrupte politici, ambtenaren en ondernemers om. Zo kun je je gang gaan, heb je toegang tot al hun grondstoffen en draag je hun land leeg. Wanner ze al die leningen niet meer kunnen betalen neem je al hun cruciale bedrijven over en jij bepaalt verder alles. Politici en ambtenarij heb je en houd je onder de duim.

    Het is dat de Chinezen nog geen politieke macht hebben in dit soort corrupte landen, maar als ze dat zouden willen, zouden ze dat zonder moeite krijgen. Wat Suriname betreft: ik verwacht binnen twee verkiezingen een eigen Chinese politieke partij in Suriname. Ze hebben al vijf verschillende organisaties, vroeger waren dat er twee) in het land, waarin ondernemers zijn vertegenwoordigd. Ja Ja . dit staat ons ook te wachten. Ze waren de eerste immigranten in Suriname. Dat weten de meeste Surinamers niet eens, maar straks zullen ze dan de 1e viool gaan spelen. De nieuwe Chinees is een wolf in schaapskleding.


    Maak melding
  5. Zooo nog meer buitenlandse snoepreisjes voor Yildiz, het is een komen en gaan van ambassadeurs met mooie praatjes en beloftes. Tot nu toe is er niet wereldkundig gemaakt wat als deze zogenaamde geloof en beloof brieven hebben uitgehaald. Ze blijft deze streken uithalen en hiermee blijft zij schouder klopjes krijgen van Bouta. Ze helpt ons landje naar de knoppen. Wat heeft Turkye te zoeken in Suriname???Erdogan en kornuiten laten ook hun eigen mensen in grote armoede leven. Veel Turken wonen in Nederland, hun eigen land ontvlucht voor de grote armoede die er heerst. Wat wil Yildiz onze kleine gemeenschap bewijzen???
    De casino’s die hier de pan uitrijzen opgezet door Turken, werkt alleen maar meer gokverslaving in de hand.
    Diefstallen. Deze vrouw doet ons land geen goed. Waar blijft het nieuw ziekenhuis, hoort ook tot een getekende geloof/beloof brief. Sarie Torie


    Maak melding
  6. De chinezen bezitten meer dan 25%van Amerika,trump die doet er alles aan om uit die wurggreep te geraken,wat gedoemd is te mislukken ,geen enkel land is opgegewassen tegen de chinezen dus bespaar ons de moeite met jou gezwets over Zambia,kijk maar naar sommige landen met 900 miljoen mensen die nog geen wc in huis hebben en minder dan 100 us dollar per jr verdienen,probeer de chinezen daar binnen te halen,want om al die 900 miljoen aan een behoorlijke baan te helpen kan het nog eens honderd jr gn duren over pakweg 50 jr zijn de chinezen de baas over de hele wereld alleen een atoomoorlog kan dat nog enigszins vertragen


    Maak melding
  7. Ik zal die mop over de Surinaamse vrouw en de Chinese winkelier wegens ethische redenen niet publiceren, maar elke Surinamer die dit leest zal het snappen:
    “te pipi tranga, hati safoe ma te pipi safoe ati tranga.”
    Neen, dit is geen mop, maar de harde realiteit. Een chinees doet niets voor niets.
    Dud DDB: Hoeveelste deel van Suriname is reeds in handen van China?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES