Rechter voorkomt veiling noodlijdend RCR Zorghotel in Suriname

13
Rechter voorkomt veiling noodlijdend RCR Zorghotel in Suriname

PARAMARIBO, 22 sep – Het RCR Zorghotel in Suriname is net nog niet geveild. Ter elfder ure beslite de kortgedingrechter dat de veiling moet worden aangehouden. De Hakrinbank had de veiling gevorderd omdat de eigenaren een betalingsachterstand hebben. Het kortgeding was aanhangig gemaakt, nadat duidelijk werd dat de bank geen andere optie open liet. De rechter is er van overtuigd dat de schuld alsnog kan worden betaald.

Wel is een termijn bepaald om tot een vergelijk te komen. Volgens de Ware Tijd schuldenaar en schuldeiser tot eind december de tijd om met elkaar een regeling te treffen over de schuldaflossing. Het kortgeding is opgeschort tot december. Bij de overwegingen is het ‘maatschappelijk belang’ van het zorghotel mee genomen. Het RCR Zorghotel is enkele jaren geleden opgezet om vooral Europese toeristen te bedienen.

De bedoeling was om vooral Nederlandse toeristen te voorzien die behoefte hadden aan medische begeleiding. Er kwam een kink in de kabel toen Nederlandse zorgverzekeraars beslisten dat dergelijke kosten niet voor hun rekening genomen zouden worden. De eigenaren besloten zich meer te richten op de Surinaamse markt. Met een ziekenhuis en zorgverzekeraars werd een samenwerking aangegaan.


13 REACTIES

 1. O, dat betaalt de Nederlandse zorgverzekeraar wel! Volgens mij is er geen enkel overleg geweest met de Nederlandse zorgverzekeraars. Ze zouden wel gek zijn een tropische vakantie te betalen voor hun cliënten. De bedoeling was goed, maar het dichttimmeren van verdragen en overeenkomsten daar schort het over het algemeen aan. Ja, nu kunnen ze de hypothecaire verplichtingen niet meer nakomen. Slecht rekenwerk vooraf en slecht management in het algemeen. Zonde.


  Maak melding

 2. Er zijn een paar idioten op deze site. Dit is puur een inschattingsfout van de ondernemers en hun business model had een groot manco. De Surinaamse regering heeft hier geen schuld aan.


  Maak melding

 3. Als de dagelijkse leiding van het zorghotel aan een MBO-er die overgelaten wordt, die notabene ook nog verslaafd is aan coke en niet begrijpt hoe zo’n instelling gerund moet worden, dan krijgt je uiteindelijk faillesement. Zie de staat Suriname, wordt ook gerund door een leeghoofd en kijk wat het resultaat is; het land is bankroet en moet haar nationale trots verkopen om te overleven.


  Maak melding

 4. De oprichters moeten onderhandelen en afspraken maken met zorginstellingen, zorgverzekeraars, autoriteiten en ook bv branche gerichte stichtingen of organisaties van Nederland en ook die van andere landen. Een goed marketingplan is zeker ook een “must”.

  Het is een mooi project maar je moet er niet te makkelijk over denken. En dat hebben de oprichters denk ik wel gedaan.


  Maak melding

 5. In Spanje, Portugal enz. betalen de Nederlandse verzekeraars wel voor zorghotels. In Suriname niet. Waarom dit verschil? Deze verzekeraars zijn in mijn ogen topbloedzuigers.


  Maak melding

 6. Weer een misvatting praat eerst en anticipeert op feiten…en niet op lucht kastelen….politiek is daar een grote nachtmerrie uit het eerste graad…hebben ze wel een middelbare school opleiding genoten of afgerond..
  Wat 1 + 1 is nog altijd 2… Dit verklaart genoeg…


  Maak melding

 7. Robbie heeft de juiste snaar geraakt. Gipsvluchten vol met gebroken ledenmaten uit Oosterijk. Indonesië,Thailand eigenlijk overal ter wereld worden medische behandelingen wel vergoed. Laten eens uitzoeken waarom deze kliniek niet word vergoed. Nu een persoonlijke noot. De Surinaamse bevolking moet er ook terecht kunnen. Zeker voor degene die geen cent te makken heeft. We hebben het hier over mensen.


  Maak melding

 8. Een kwestie van geen goede vooruitziende blik hebben.
  Je begint een bedrijf met de bedoeling van het Nederlandse zorgstelsel gebruik te maken en als alles in kannen en kruiken is, wordt de wet in Nederland veranderd. Een kwestie van ondernemersrisico maar dan wel een met een enorme impact, Deze ondernemer had Nederland verantwoordelijk moeten stellen hiervoor en niet de boel zo laten. Dit naar analogie van de wet verbod op verkoop Paddo’s in Nederland. Ik zag Turkse ondernemers glimlachend hun voorraad Paddo’s vernietigen. Waarom? Hun schadeclaim tegen deze wetswijziging van de Nederlandse staat was al bij de rechter ingediend.
  Ronnie: een kwestie van waar en hoe goed ben je verzekerd. Dit bedrijf was zuiver en alleen opgericht om Nederlandse verzekerden te behandelen. Nederland betaalt. Suriname niet.


  Maak melding

 9. Suriname is helaas helemaal naar de ´klote´ het is 1 corrupte bende helaas, zonde van dit mooie land.
  Hier weer een schitterend project die de volksgezondheid van Suriname en Nederland en enorme boost had moeten geven. Een ondernemer die geen geld meer hoeft te verdienen die was al klaar, hij deed dit voor het land waar hij geboren en getogen was. Een medisch centrum die levens red van mensen die andere ziekenhuizen links laten liggen en letterlijk dood laten gaan omdat er geen ´verzekering´ zou zijn. Dit is het enige medische centrum/ziekenhuis dat eerst voor de gezondheid van de cliënt kiest voordat er over de financiële middelen gepraat word. Het redde van iemands leven is in dit medische centrum nog prioriteit 1 in tegenstelling tot alle andere ziekenhuizen in Suriname. De reden waarom dit medische centrum in de problemen is gekomen komt door de Surinaamse overheid en verzekeraars die niet willen/kunnen uitbetalen door gebrek aan financiële middelen maar vooral het gebrek aan wil. Wanneer de overheid zijn verplichtingen voldoet is dit centrum direct uit de financiële problemen. Helaas is het zo dat de overheid heel veel potentie (voor eigen doeleinde) ziet in dit complex en locatie, de mensen die werkelijk verantwoordelijk zijn voor dit noodlijdende project hebben dit bewust zover laten komen. Zo kunnen ze via de veiling het gebouw voor een ‘prikkie’ kopen om het weer door te verkopen. Wie verdient hier geld aan? die mag je zelf invullen in ieder geval niet de Surinaamse burger maar de individuen in de top van het land die deze spelletjes spelen.

  Deze ondernemer verdient een lintje een onderscheiding, die heeft 15 minuten voor het aangaan van de veiling vanuit NEDERLAND nog wel de hele veiling afgedaan.. Daar zaten al die hoge piefen handenwrijvend te wachten het complex voor een prikje in te lijven. ze dropen af als teleurgestelde kinderen eindelijk laat een simpele ondernemer uit Nederland nog wel (Surinaamse roots) de hele politiek zien hoe je echt zakelijk speelt.

  Ik heb werkelijk genoten van dit proces en genoten van de zwaar teleurgestelde hoofden op de veiling, waarbij je precies kon zien wie hier vandaag een grote slag dacht te gaan slaan..


  Maak melding

 10. Al voor de opening had ik dit scenario oorspelt. Ja ik had zelfs gevraagd of er overleg is geweest en of afspraken schriftelijk waren vastgelegd waarop hard kon worden gerekend en waarop het bedrijfsplan gebaseerd zou zijn.
  Dus nu een investering rijker zonder opbvrengsten. Dit is een nachtmerrie voor de geldschieters.
  En nu? Ik zou een ander bedrijfsplan bedenken dan dit plan.
  Maar ja zo een plan ligt er waarschijnlijk wel bij anderen maar ondernemers willen niet hiervoor beytalen ze willen alleen onder nemen wat hen niets kost


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.