Nieuwe studentenflats in Suriname worden eind deze maand opgeleverd

13
Nieuwe studentenflats in Suriname worden eind deze maand opgeleverd
Foto: NII - Minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie, bracht onlangs een oriëntatie bezoek aan het project.

PARAMARIBO, 19 sep – Eind deze maand worden in Suriname twee nieuwe studentenflats opgeleverd, ten noorden van de campus van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De twee flats maken deel uit van een uitgebreid studentencomplex dat in fasen wordt opgezet. In de eerste fase komt er plek voor ruim 300 studenten, waarbij voorrang wordt gegeven aan studenten uit het binnenland.

Één van de gebouwen telt drie verdiepingen en heeft 70 kamers, waarbij 2 studenten per kamer kunnen blijven. Het tweede gebouw heeft vier verdiepingen, met vier studenten per kamer. De kamers zijn voorzien van airconditioning en warm water. Naast de slaapkamers, die volledig zijn ingericht, met bedden, klerenkasten, studiebureaus en lockers, zijn er ook publieke ruimtes per verdieping, waarbij de studenten kunnen samenkomen. De gebouwen zijn ook voorzien van een lift.

Behalve de twee studentengebouwen, komen in de eerste fase ook een cafetaria/ restaurant voor ongeveer 500 personen, een laundry room en een mini shop met daarin een kantoorruimte voor het complex, aan de orde. Deze ruimtes zijn al afgebouwd en voor het grootste gedeelte al ingericht met de nodige faciliteiten en apparatuur, aldus het Nationaal Informatie Instituut.


13 REACTIES

 1. Waar hebben de journalisten van het nationaal informatie instituut gestudeerd? zeker bij Desi Bouterse. Altijd maar beloven met de mooiste woorden, terwijl het meestal achteraf gebakken lucht blijkt te zijn. Gelukkig dat het volk door de jaren heen een zekere mate van immuniteit heeft weten op te bouwen bij deze paarse dieven en drugsbende.


  Maak melding

 2. Mundo , tuurlijk ik ben blij. Maar wie gaat het onderhoud en wie kan die appertementen betalen, terwijl vele studenten nog steeds niet weten hoe ze hun studie moeten betalen. Waarom studenten en niet de vele anderen die staan te popelen om een huis . Natuurlijk deze zelfde studenten gaan weer stemmen voor de partij die voor zorgt, want het normale volk zal zich nu tien keer bedenken. Ik hoop dat ze een keus maken. Nogmaals ik zie graag dat su vooruit gaat maar eerst zien dan geloven.


  Maak melding

 3. Vrees dat het een getto wordt met studenten uit het binnenland.
  Er zullen strikte regels opgesteld moeten worden, anders krijgen we Sunny point toestanden.
  Ben ook benieuwd wat de huur zal zijn met airco en warm water. Voor een goede evenwicht zou het goed zijn om een deel te reserveren voor buitenlandse studenten. Deze kunnen meer betalen dan studenten uit het binnenland.


  Maak melding

 4. Hoevaak is hier al goede sier mee gemaakt. Vergeten wordt dat het geld in Italie geleend is en dat er gebouwd is door een italiaamse bouwer en dat men al jaren voor de lening betaalt. Dit terwijl minder dan de helft van het werk wat met de lening gedaan zou moeten worden nu pas opgeleverd wordt.

  Mooi dat er iets opgeleverd wordt. Niet fraai om niet maar een deel van het verhaal te presenteren.


  Maak melding

 5. Een stap in de goede richting. Als Suriname haast maakt met het appartementswet, dan zullen gauw ook meer investeerders zich aanmelden. Veel NL vakantie gangers wachten al meer dan 20 jaar op dergelijke plannen, zodat een appartement ideaal is voor hun verblijf.


  Maak melding

 6. @ Wijdbeens,

  Ik weet niet waar je het over hebt, maar er is nog altijd een groot verschil tussen studentenflats en vakantieappartementen.En een appartementswet? Zelf bedacht? Vakantiegangers zoeken zelf maar voor een onderkomen. Vakantiewoningen zat te huur en voor vakantiegangers betaalbaar ook.


  Maak melding

 7. Waar hebben de journalisten van het nationaal informatie instituut gestudeerd? zeker bij Desi Bouterse. Altijd maar beloven met de mooiste woorden, terwijl het meestal achteraf gebakken lucht blijkt te zijn. Gelukkig dat het volk door de jaren heen een zekere mate van immuniteit heeft weten op te bouwen bij deze paarse dieven en drugsbende.


  Maak melding

 8. @C.A.Schipper
  Dat zijn altijd weeer dezelfde ..EZELS,..UILSKUIKENS,..en..BOERIEKIES,..die met MAASA BLEEKSCHEET samen werken.SANTHOKIE is de HOOFDMATADOR !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.