Manager Residence Inn reist van Suriname naar Frans Guyana voor ‘goedkopere’ ham

20

PARAMARIBO, 10 sep – Goedkoper. Met dit argument – en geen ander – is de directeur van Hotel Residence Inn naar Frans Guyana afgereisd. Ham wordt er goedkoper aan de man gebracht. Het vlees was nodig voor evenementen rond kerst. Directeur Carlo Dwarka Panday van de intussen gesloten dochteronderneming van de SLM vond het bedrijfsmatig verantwoord. Van verkwisting was geen sprake, hoewel de vakbond vindt van wel.

Volgens de vakbond bij de SLM, is de sluiting aan verkwistend beleid te wijten. Dat wordt uiteraard heftig ontkend. Dat van de ham was juist een verantwoordelijke stap. “Er is gezegd dat ik in het vliegtuig ben gestapt naar Frans Guyana om ham te kopen. Dat is niet juist. Ik ben met drie medewerkers per bus naar Saint Laurent gereisd om kerstham te kopen voor de evenementen die we gepland hadden”, zegt Dwarka Panday tegenover de Ware Tijd.

De trip viel ook nog goedkoper uit, omdat er geen daggelden werden opgenomen. Volgens Dwarka Panday was de bedrijfsvoering correct. Alles is volgens boekje gegaan en gecontroleerd. Maar niet alleen de vakbond vindt dat er verkwist werd. “Er was meer personeel dan er kamers waren. Ook werden heel hoge salarissen betaald”, zegt een anonieme bron. Dwarka Panday wil het bevestigen, noch ontkennen.


20 REACTIES

 1. Meer personeel dan kamers ,toch wil de vakbond dat de hotel open blijf.
  Deze vakbodleiders denken alleen aanzichzelf ,zelfs bij SLM. Voorspeling over 3 jaar bestaat SLM niet meer.
  Wat wil de vakbondleider ,mogen geen mensen worden ontslagen,geen bezuinigen, Paar jaar terug heeft KLM ook flink bezuinigt ,nu maken ze winst. Vakbonden hadden meegewerkt met de sanering.Maar in suriname moeten altijd de vakbonden gelijk krijgen. Wie zijn de vakbonden leiders .ongeschoolde debielen.


  Maak melding

 2. Dat er meer personeel was dan kamers is de SLM norm. De luchtvaart maatschappij heeft ook bijna 2 maal meer personeel dan dat het stoelen heeft terwijl grote delen van het onderhoud uitbesteed worden aan Lufthansa in Brussel en aan bedrijven in Miami.

  Ongezond te worden zal ongeveer 505 van het personeel weg moeten.

  Een directeur die met de bus samen met 2 medewerkers naar Frans Guyana reist om Hamen vor de kerst te kopen is onbekwaam en samen met deze 2 medewerkers de eerst bezuinigingsoptie.

  Er is dus best kans voor een doorstart als boetiek hotel onder de vlag van mensen die begrijpen wat een hotel is. Het lijkt er dan wel op dat de medewerkers die terug mogen komen wel wat harder zullen moeten werken.


  Maak melding

 3. Waarom Ham serveren? Volstaat de Suri kip weer niet? Surinamers moeten af van de importmentaliteit. Praktisch alles is geïmporteerd. Behalve juiste kennis om een land en bedrijf te regeren. De diepgewortelde subsidie mentaliteit en laat het aan een ander over, is in elk Surinaams DNA verankerd.


  Maak melding

 4. Dit is één van de zovele voorbeelden dat de meeste mensen bewust het land en de economie naar de afgrond brengen. Mensen willen liever geaccomodeerd en gefaciliteerd worden en profiteren in plaats van echt werken en bijdragen aan de opbouw van het land.


  Maak melding

 5. Kom Kom. Van goedkopere hammen gaan kopen in Frans Guyana gaat een bedrijf niet kapot. Er moeten ergere dingen gebeuren om per dag gemiddeld USD 10.000 verlies te maken. Meer personeel dan kamers. dat is een steekhoudend argument. En er zullen ook nog grotere zaken een rol hebben gespeeld. Misschien zijn buitenvrouw dure opdrachten geven zoals de ex directeur van de SLM. Kortom laat dit bedrijf door een accountant doorlichten en je hebt het antwoord.


  Maak melding

 6. Bombelman. Met de kerst wil je iets anders dan kip. Antillianen houden van ham. Amerikanen van kalkoen. Je hebt mijn probleem bijna geraakt en dat is: Waarom maken de Coronianen niet zelf hun ham. Wij zouden nu misschien wereldberoemd zijn zoals de Parmaham van Italië en de dure Spaanse namen van welke ik de namen ben vergeten. Een mooie naam zou misschien zijn Coronie-ham. Suriname is tevreden met het basale .
  Varkens kweken en verkopen en het product niet verder veredelen. Luiheid of iet anders???


  Maak melding

 7. Hotel Residence is maar een klein aftreksel van de problemen waarmee het overheidsapparaat en de parasastrale bedrijven mee opgescheept zitten.Ham opkopen in Frans Guyana is maar een flut argument van een zwakke vakbond. Vakbonden moeten ook vooruit kunnen meedenken met het management. Een vakbond heeft belang bij het voorbestaan van een goedlopend bedrijf. De werkgelegenheid van haar leden is immers gewaarborgd.


  Maak melding

 8. Vier mensen besteden al hun tijd aan de inkoop van ham!!??
  Als je daar de loonkosten bij optelt wordt het heel dure ham.
  Als je met het argument komt dat ze toch geen andere taken hadden is er sprake van overtollig personeel dat al lang afgevloeid moest zijn.
  DIT IS OP GEEN ENKELE WIJZE GOED TE PRATEN.


  Maak melding

 9. @RobG
  Je bent wel erg ver heen om de bonden de schuld te geven van mismangement uitgeoerd door de directie van een bedrijf die de bonden volledig overal buiten houden. Ik wet dat je betaald wordt om namens de NDP onzin te posten maar dit is wel erg dom en schaamteloos.


  Maak melding

 10. Dus dat is de reden dat het hotel failliet is gegaan??? omdat de directeur ham is gaan kopen in Frans-Guynana…..zijn suris zulke zwakzinnige mensen om met dit soort zielige stront argumenten te komen????


  Maak melding

 11. Ik weet dat er hondenvlees wordt gegeten in Suriname. Waarom wordt er niet openlijk honden geslacht om het vlees te nuttigen? Ik denk dat er op een gegeven moment geen straathonden meer in Suriname zouden zijn.


  Maak melding

 12. Volgens Gerard Lau de nieuwe SLM directeur
  De twee tot drie jaar die de nieuwe leiding bij de SLM van de regering kreeg om het bedrijf gezond te maken is erg krap. Binnen deze periode kan echter wel een goede basis gelegd worden om het staatsbedrijf weer winstgevend te maken. Zo stelt directeur Gerard Lau in een interview met de Ware Tijd.

  Correctie Gerard Lau
  Je bedoeld nbiet winstgevend te maken maar meer nog dat je nu al aangeeft dat de verliezen zullen verminderen en dat er binnen 3 jaar de nullijn te halen.
  Want ik denk niet dat je, met zulke verliezen en schulden, binnen 3 jaar SLM financieel gezond kan maken tenzij leningen worden omgezet in aandelen etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.