Accudieven in Suriname met de dag brutaler: diefstal bij kerk

12
Accu dieven in Suriname met de dag brutaler: dietsfal bij kerk
De St. Bonifaciuskerk in Suriname (foto: SuriVision)

PARAMARIBO, 10 sep – Het lijkt wel schering en inslag in Suriname te zijn: dieven die gespecialiseerd zijn in het ontvreemden van accu’s uit auto’s. Hun aanpak is zo geniaal dat ze zonder in te breken de motorkap met een haak van onder openen, waardoor ze heel makkelijk de accu ongevraagd uit je auto halen. Dat overkwam ook leden van The Happy Family Club.

Leden van de club, die een onderdeel is van de Sint Bonifacius kerk in Paramaribo, kregen zondagavond de schrik van hun leven. Na een gezellige dagje uit bij de Greenhouse, merkten zij bij aankomst bij de kerk, dat van de zes auto´s die geparkeerd stonden op het kerkterrein, drie accu´s gestolen waren.

Bovendien namen de professionele accudieven ook nog een tas met inhoud, parfum, een reserve band en een helm mee. Hierdoor waren de leden zwaar gedupeerd. Dank zij de snelle actie van Assuria, die met drie nieuwe accu´s kwam, en een geldschieter kon hun leed verholpen worden.


12 REACTIES

 1. Wat is de Surinamer vindingrijk om zo weinig mogelijk zijn eigen geld uit te geven aan iets dat hij nodig heeft.
  Maar ja goed voorbeeld doet goed volgen.


  Maak melding

 2. Nu is overeengekomen dat de SRD 500 koopkrachtversterking opgeteld wordt bij het salaris. Dit moet zodanig gebeuren dat de ambtenaren hetzelfde bedrag in handen houden dat ze al kregen. Hierop moet 25% salarisverhoging worden gegeven.Door deze toepassing zullen vooral de ambtenaren op de onderste treden, tegemoet worden gekomen. De loonsverhoging werkt terug tot 1 januari 2017.

  Wat een leugen deze taatste 2 zinnen.
  Ambteb=naar ontvangt 2.000 SRD krijgt 25% verhoging dus 500 SRD
  DNA lid ontvangt 8.000 SRD krijgt 25% verhoging dus 2.000 SRD
  Vraag
  Wie krijgt meer SRD’s om uit te geven?
  Opmerkingf
  Dus wie vaart bij deze 25% verhoging?
  Liever iedereen 500SRD per maand verhoging ja dan vaart de laagst betaalde ambtenaar er wel bij omdat hij 25% erbij krijgt en de DNA lid 6,25% erbij

  Dan hoeft de DNA lid niet meer te stelen van het volk (had je gedacht)


  Maak melding

 3. @ Bigi Sma,
  Je hebt de zaak heel duidelijk en goed verwoord !! laten de “surinaamse boerikies” deze posting goed lezen !! Vooral de CLO,Col,Mughabe-face Hoogie, Nerkus en Miskien ! ”
  Optellen van de 500 Srd. bij het salaris wil zeggen ook meer belasting betalen !!! De koopkrachtversterking was belasting-vrij dacht ik !!!


  Maak melding

 4. Batterijen diefstal kan je niet alleen aan de djoeka’s wijten.Maar als de ruit ingeslagen is,dan is het gegarandeerd het werk van een djoeka.
  En als er tegenwoordig evenementen worden georganiseerd,worden en speciaal bewakers ingehuurd om op de auto’s te letten.Anders worden er in alle auto’s ingebroken.Door schade en schande is de Suri wat wijzer geworden.


  Maak melding

 5. Jacobus
  Ik ben van Chinese afkomst maar ben Surinaams opgevoed. Geen woordje chinees ben ik mamctig.
  Daarom wil ik je even corrigeren met wat recentelijk is gebeurt.
  Er is ingebroken bij mijn schoonmoeder van 96 jaar.
  Iedereen zei gelijk “na deng kaolo djoekas”.
  Gelukkig hadden wij video camera’s en wel 3 plekken.
  Wat bleek bij het bekijken van de beelden? Het waren en kaolo koeli en een kaolo javaan.
  Dus Jacobus denk eerst na eer je wat schreeuwt.
  Dat de meeste gevangenen afstammelingen van de Marrons zijn ja dat is waar maar herken je dit
  Een koe is een dier maar een dier hoeft geen koe te zijn.
  Dat je het weet. Haat zaaien kan een ieder. Maar liefde?


  Maak melding

 6. @Bigi sma
  Heel naar dat uw schoonmoeder dit heeft meegemaakt. Hele wijze woorden om te overdenken.
  Als mens zijn wij gauw geneigt te wijzen naar anderen. Maar niemand is beter dan een ander, de bruine mens niet beter dan de witte en omgekeerd ook niet. In de ene mens zit misschien iets minder kwaad dan de ander, maar het blijft wel kwaad.


  Maak melding

 7. @Bigi Sma

  inderdaad zijn de andere groepen bezig met een opmars in de inbraak branche waar ze zich vroeger voornamelijk bezig hielden met oplichterij en flessentrekkerij.Zie het probleem Danny’s villapark.Niet zo lang geleden werd ook een Hindoestaans jongen neergeschoten in de Stolkweg door de politie.
  Maar toch blijf ik bij de djoeka omdat zij meer dan 90% van berovingen en diefstal op hun naam dragen.Als er anders bewezen wordt dan benoem ik die groepen ook.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.