maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKosten uitvaart Suriname bijna 7.000 euro

Kosten uitvaart Suriname bijna 7.000 euro

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 aug – De kosten van een uitvaart in Suriname komen neer op gemiddeld 6.700 euro. Dat blijkt uit onderzoek van Uitvaartverzekering.nl. De website onderzocht de uitvaartkosten in 17 verschillende landen, waaronder Suriname.

Er zijn wereldwijd grote verschillen in de kosten van een uitvaart. Japan is met 18.000 euro aan gemiddelde kosten het duurste land. Mexico daarentegen, is een stuk goedkoper: een reguliere uitvaart is voor zo’n 550 euro te organiseren.

‘Uitgebreid’
In Suriname zijn de uitvaartkosten vergelijkbaar met een rijke stad als Dubai. De kosten zijn relatief hoog, omdat de Surinaamse (Creoolse) uitvaart vrij uitgebreid is. Denk aan ritueel wassen, de dodenwake, transport naar de begraafplaats, graflegging en de afscheidsplechtigheid. De kosten kunnen lager of hoger uitvallen, afhankelijk van de gekozen kist, bloemen en aanvullende plechtigheden.

Wie een Surinaamse uitvaart in Nederland wilt verzekeren, doet er daarom verstandig aan zich goed te verdiepen in de kosten. Op basis daarvan kan men uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken.

In het onderzoek komt verder naar voren dat de kosten binnen een bepaald land kunnen verschillen.

Hoe komt dat?

Bevolkingsdichtheid
Allereerst speelt het verschil in bevolkingsdichtheid een rol. In dunbevolkte gebieden (bijvoorbeeld het Chinese of Canadese platteland zijn de kosten beduidend lager dan in de grote steden (Hong Kong, Shanghai, Toronto). Dat geldt met name voor begrafenissen. De kosten voor de huur van een graf zijn in een dunbevolkt gebied nu eenmaal lager.

In stedelijke gebieden gaan nu eenmaal meer mensen dood en is er minder ruimte voor graven.

Inkomen
Maar ook het verschil in inkomen per land speelt een rol. In Brazilië zijn de inkomensverschillen bijvoorbeeld erg groot. Het rijkere deel van de bevolking geeft veel meer uit aan een uitvaart dan mensen die leven in de favela’s. Hetzelfde principe geldt voor Zuid-Afrika.

In Nederland zijn de inkomensverschillen veel kleiner waardoor de uitvaartkosten van begrafenissen/crematies veel dichter bij elkaar liggen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Niet waar want de goedkoopste uitvaart is in Suriname. Nieteens 500 euro aan extra kosten als je dat zo graag wilt en zoniet simpel houden. 15 tot 30 euro voor een uitvaartverzekering per jaar per persoon als je verzekerd bent bij je eigen stichting of moskee. Geen woekerwinsten als hoe ze dat hier in nederland maken op de premies


  Maak melding
 2. Een uitvaart verzekering is a money making business. Jezus zei ooit eens tegen een discipel: “laat de doden hun doden begraven”.In Suriname is het schier onmogelijk 7000 euro daar voor te vragen want dan krijgen we Nederlandse toestanden die niet gebaseerd zijn op de inkomensverschillen tussen Nederland en Suriname.


  Maak melding
 3. Anansi tori;dit verhaal komt uit de koker van bubu bit sjori en Cheni de aal nanga lei smoel makaki;maw een begrafenis in Su kost 56000 srd ai Baja;un tingi smoel


  Maak melding
 4. Zo te zien hebben de Surinamers die met allerlei ceremonies bezig zijn heel veel geld om in de overleden persoon te stoppen. Zie, cq, maar bij het overlijden van de Graa Mang van de Marrons en dat de overheid hiervoor opdraait dit met belastinggelden/inkomsten van de republiek Suriname te doen. De hoogste tijd dat de Graa Mang een overlijdensverzekering gaan afsluiten en de overheid niet meer voor deze kosten hoeft te betalen.

  Iedere Surinaamse etniciteit moet het wel zelf weten hoeveel geld willen betalen voor de overleden familielid, maar als je in armoede leeft, moet je wel van de pot gerukt zijn om € 6.720, = voor een begrafenis in Suriname te betalen.

  Suriname is duurder dan USA en Brazilie. Houden jullie toch op met dat onzin en gebruiken jullie je nuchtere verstand als jullie dat hebben.

  Het zou wel heel verstandig zijn om zaken bij die Surinaamse creoolse etniciteit aan een evaluatie te onderwerpen en tot een conclusie te trekken, dat het beter is om voor € 800,= begraven te worden. Alles dat onnodig en de totale begrafeniskosten laten toenemen moet gewoon geschrapt worden. Soberheid en degelijk, de aller laagste kosten moet troef zijn.

  Advies aan de Surinamers/Creolen
  € 800,= of lager is het beste waar de Surinamers voor moeten gaan, vooral gelet dat er heel grote armoede in Suriname is bij de bevolking van Suriname.

  Het verschil in geld tussen € 6.720,= – € 800, = = € 5.920,= kan m.i. besteed worden om een stuk grond te kopen, kamers voor een reeds bestaande huis te bouwen, een studie te betalen of iets zinsvol mee op te doen. Kies voor piekin tieki en de nabestaanden houden heel veel geld over.

  Ben ik nou zo slim of ben jijnou zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Wel erg aan de hoge kant zo een bedrag.
  @Poki
  Een overledene mag misschien wel op het erg begraven worden, maar ik zie de Surinamer dat niet zo gauw doen. Een uitzicht op een grafzerk vanaf je slaapkamer lijkt mij ook niet fijn.


  Maak melding
 6. Tarief in NL is gebaseerd op de hoge grondtarieven en gebrek eraan.
  In Suriname komen alle boni mans die eraan willen verdienen met hun eigen hokus pokus, en dan krijg je de boromans die je niet eens kent om lekker te komen eten en drinken. Doe als NL geef ze allemaal een klef plakje cake, en een kop koffie of thee, dan blijven de echt rouwende achter. Was zelf je dode, en een dure kist hoeft ook niet, het gaat toch de modder in of je moet indruk op weet ik veel willen maken, dan zoek je het lekker zelf uit. Als je bigi wil doen terwijl je geen stuiver hebt, Tja.. dan
  moet je maar dokken. De dode zal niet klagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES