Kassierster verduistert geld van luchtvaartmaatschappij in Suriname

14
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO, 31 aug – De zeven en dertigjarige Sabrina R. is aangehouden door het Korps Politie Suriname, KPS. Sabrina R. is kassierster bij een luchtvaartmaatschappij en was te werk gesteld op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Geld van het bedrijf dat zij moest overdragen aan een collega, heeft zij verduisterd.

De politie van Zanderij heeft Sabrina R. aangehouden en in verzekering gesteld. Dit gebeurde na overleg met het Openbaar Ministerie. Volgens het KPS deed een leidinggevende van het bedrijf aangifte van verduistering tegen de kassierster. Het geld dat is weg gemaakt betrof buitenlandse valuta.

Sabrina moest na afloop van haar dienst het geld overdragen aan een collega. Dat deed zij niet. Volgens de politie verrichtte de vrouw “enkele handelingen om de schijn op te wekken dat zij het geld had overgedragen.” De collega was opgebracht voor verhoor en is intussen op vrije voeten.


14 REACTIES

 1. Om sabaku binnen te komen, geen businessclass reizigers, dien je 25 US Dollar te betalen om daar te kunnenkomen.
  Vraag je dit aan het loket dan is deze vol, maar ze sturen je wel door naar de sabaku hal om te vragen als er toch nog een plaatsje is.
  Je betaals dat de 22 euro of 25 US$ en je kunt plaatsnemen. Maar een bewijs van betaling krijg je niet.
  Dus is mijn vermoeden dat of het personeel houdt dit achter of de eindverantwoordelijke stort dit geld niet af.
  Dus zien doen is doen volgen


  Maak melding

 2. Als de nood hoog is, en de legio voorbeelden uit het paarse kamp bekend zijn betreffende het stelen en roven van gemeenschapsgelden, is het niet verwonderlijk, dat bepaalde mensen dit gedrag gaan overnemen.


  Maak melding

 3. Eigenlijk moeten we begrip hebben voor haar handeling, want ze heeft geld tekort net als zoveel anderen. Zij krijgt de gelegenheid om dat te doen en de anderen niet. Als ze genoeg had is de kans heel klein dat ze dat doet. Ze doet het niet voor haar plezier, maar uit noodzaak. Ik hoop dat de rechter haar niet zo zwaar zal straffen. Let op, ik zeg niet dat iedereen dat moet doen. Er zijn mensen die stelen uit noodzaak en er zijn mensen die stelen uit hebzucht, dus om zichzelf te verrijken. Deze laatste groep moet wel goed gestraft worden als Dino.


  Maak melding

 4. Wat moet je met dit soort berichten? Gebeurtenissen en handelingen die zich in ieder land voordoen. Noem eens een land waar kassiers dat niet doen om welke reden dan ook? Nou, ze krijgt haar straf en moet de rechter maar bepalen of er sprake is van verzachtende omstandigheden. Maar, feit blijft dat ze iets gedaan heeft dat niet door de beugel kan. Er zijn talloze mensen die ook in vervelende situaties kunnen zitten en zich dan nog houden aan de regels.


  Maak melding

 5. Als je dagelijks met grote sommen omgaat is de verleiding heel groot om te stelen.
  Vooral nu de situatie in Su niet zo fijn is, wordt de verleiding nog groter om te stelen.
  En gelegenheid maakt de dief, en het heeft niets te maken met de paars kakkerlakken
  volgen @ Manu. Ieder mens bezit de graai mentaliteit, alleen kunnen sommigen zich niet beheersen.
  Wat in mijn optie heel logisch is als niks te makken hebt, maar dat is de weg van de kortste weerstand
  kiezen. Ik keur het niet goed, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  Wanneer je iets van een ander toe eigent, ben je ten alle tijde strafbaar volgens de wet !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. @JZwartmans,

  Het is toch die griedieheid van de mensheid die voor al die ellende zorgt? Mensen zijn niet tevreden met wat ze hebben. Ze moeten meer, meer, meer, vooral de blanken. Wat zijn die lui bezitsbelust en gierig zeg. Voor een dubbeltje bombarderen ze jouw land kapot en roven ze al de grondstoffen.

  P.S: hoe komt dat je geen begrip hebt voor mijn gierigheid? Jij bent toch zo ruim van begrip? Of alleen dan wanneer het om spullen van anderen gaat?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.