‘Regering moet Surinamers niet in het duister laten over euroaffaire’

19
Derde twinningfaciliteit Suriname Nederland voor 6,5 mln euro
FOTO: © Chetverikoff | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images

PARAMARIBO, 31 mei – De regering doet er goed aan het publiek niet in het duister te laten wat betreft de ontwikkelingen rond de euro. Dit zegt econoom en voormalig minister van Planning & Ontwikkelingssamenwerking Stanley Raghoebarsing. De aanhouding van een zending eurobiljetten in Nederland laat nogal wat stof opwaaien. Wisselkantoren kunnen hun euro’s niet meer kwijt en dat merkt het publiek.

De euro’s worden niet meer zo grif afgenomen als pakweg twee maanden geleden. Daar niet aan het publiek mag worden verkocht, blijven de wisselkantoren met het geld zitten. De gewettigde afnemers, de handelsbanken, zijn wat stugger geworden. “Het is belangrijk dat er communicatie is vanuit beleidsverantwoordelijken. Communicatie die verantwoord is”, zegt Raghoebarsing tegenover Dagblad Suriname.

Juist hier aat de regering het afweten. “De regering heeft een taak die zij vlot moet oppakken: communicatie. Zij doet daar te weinig in. Er moeten duidelijke antwoorden zijn. Wij moeten met de brede kant van onze mond kunnen zeggen: wij doen niet mee aan rotzooi”, aldus Raghoebarsing. Suriname moet af van de reputatie een land te zijn van allerlei zaken het daglicht niet kunnen verdragen.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. Er is onrust in de tent iedereen is de kluts kwijt. Missschien is dit het begin van schoonschip in de financiele wereld in Suriname.De tijd zal het leren waar het naar toe gaat met ons geliefd Suriname.


  Maak melding

 2. Zwart of wit dat in de republiek Suriname gebeurt behoort de president, regering, centrale bank, enz voor op te komen, zelf internationaal, dat is kwaliteit. Als de pres zelf een bedenkelijke reputatie is het wel te begrijpen dat zo iemand heel erg bang is zelf voor zijn eigen schaduw.

  Wat heeft het Surinaamse Volk aan zo iemand? Wat Surinamers hieruit kunnen leren, let op wie u in de DNA gekozen wilt hebben. Zie Venezuela, Nicaragua en zie wie de verliezers zijn. De Surinamer zal rationeel moeten kunnen denken, zaken afwegen en het juiste besluit te nemen voor uw kids, uw zelf en het land. Ook op het logisch denken kan gebruikt worden verbanden te zien en tot een oplossing komt dat de enige juiste uitkomst/antwoord geeft.

  Goed lezen is heel belangrijk en de juiste conclusie trekken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Met welk mond kan de euroaffaire ontzenuwen? Heeft de boevenbende regering wel een mond om met het volk over dit soort zaken te communiceren? En als een lid van de boevenbende dat heeft, waarom wordt de schuldvraag dan bij een ander gelegd. De boevenbende regering kan niet over de zending in beslag genomen 19 miljoen communiceren omdat zij weet dat 13,5 miljoen uit de eigen gelederen afkomst is. Daarnaast weet de bende dat Nederland harde bewijsmateriaal heeft om aan te kunnen tonen dat de regering betrokken is bij witwaspraktijken. Zodra de boevenregering haar smoel optrekt zal het dicht gesnoerd worden. Daarom heerst er stilte!


  Maak melding

 4. Ondertussen schijten, pissen, huilen, klagen en verwijten vele paarse verarmde gefrustreerde oerdomme dwaze idiote ndp paria’ s elk uur van de dag een stinkende soso lobi Bouta buffel. Baas en roversbende tjies deng dong sma disi, deng poeroe ka gi deng egi sma sa stem tap deng bakka. Stree de foe stree, wi na dong poti ndpsma for life sa lobi baas Bouta sa e mek oenoe ka, in 2020 gaan we weer op hem stemmen. Want o dong no ka.


  Maak melding

 5. Wat moeten ze bekend maken
  . Moeten ze zichzelve aan de schandpaal hangen,dacht het niet dat,dat zal gebeuren. Maar het surinaamse is niet dom,op die enkele omkoopbare imbicielen die achter de ndp,bep en hvb aanhollen.
  Is toch zo overduidelijk waar het geld vandaan komt ,uit de coca verkoop van de surinaamse regering met medeweten van hun achterban in de dna, deze zwijgen ook stellen geen vragen, mogen ze niet. Als deze regerings mensen worden opgepakt mogen ze de dna leden van de coallitie niet vergeten. Hangen moeten ze.


  Maak melding

 6. Hoe meer geheimzinnigheid hoe meer vragen.
  Nu vraagt men zich al af, van wie het geld daadwerkelijk is.

  Off topic.
  Ik vind dit zo geweldig dat ik het aan iedereen wil vertellen.

  rtlz.nl/life/boek-van-kwart-miljoen-gevonden-op-zolder-tweede-kamer-hier-doe-je-het-voor


  Maak melding

 7. Woorden als transparantie en openheid van zaken komen niet in de paarse vocabulaire voor. Er zitten teveel belanghebbenden in de politieke top om het volk te informeren. Eerst graaien en witwassen, vervolgens alles onder het kleed vegen. We weten wie het zijn en waar ze wonen, maar….zand erover. En hersenloze runderen als RobG., Pabo en DTRT….vluchten nu in radiostilte…de lafaards.


  Maak melding

 8. Ik kan mij nog goed herinneren toen de Surinaamse guldens veel hoger stond genoteerd dan de Nederlandse (NF) guldens.

  Nederland heeft de euro’s uit Suriname onderschept en komt daarna met een opgezet verhaal, dit is diefstal. De euro is een wettigbetaalmiddel in Nederland maar de eigenaars van de euro’s hebben het laatste woord. M.a.w. is de handeling van Nederland een agressieve daad tegenover Suriname. Nederland is verplicht dat geld terug te storten op de rekening van de afzender. Suriname zal Nederland (Justitie en Politie) voor het gerecht moeten slepen wegens een ongeoorloofde handeling.


  Maak melding

 9. Waarom zou de regering zich nu moeten inspannen voor de mensen die de koers al die tijd hoog hielden Nederland heeft bewust of onbewust de regering een dienst bewezen A heer witwasserij van oom ludwig en zijn comparanten is voorbij deze saka saka die zich hier als anti bouta is feitelijk de grootste voorstander van bouta


  Maak melding

 10. Zo simpel is drugsgelden!
  Volksbedrieger bouta, het hele volk vloekt u!
  Een ezel stoot zich niet 2 keer tegen dezelfde steen!
  U bent echt visieloos en hebt garnalenhersens!


  Maak melding

 11. DE BANCAIRE BAN VAN SURINAME

  Kijk, zo ontstaan speculaties. Omdat onze regering niet openlijk naar het volk toe is gaan we zelf redeneren en analyseren.
  Probleemstelling: Suriname kan bancair geen geld overmaken naar het buitenland. Deze situatie is al 5 jaar aan de gang. De vraag rijst : Hoe dan?
  Als u een grote zak met zwart geld hebt ( cash) is het eerste wat u probeert te doen het geld op een bankrekening te krijgen: dat heet witwassen. En als het niet direct kan gaat u zoeken naar een manier om het indirect te doen. Over die mogelijkheden wil ik het niet hebben.
  Nu heeft Suriname een overeenkomst getekend tegen dit witwassen (money laundering). Tekenen van deze overeenkomst bied de overige partners de verplichting om Suriname de mogelijkheid te geven de contractsvoorwaarden na te leven. Om money laundering tegen te gaan moet Suriname de mogelijkheid hebben om gelden bancair over te maken, maar in de praktijk schijnt dat niet te kunnen.
  De bank wordt nu gedwongen om het geld cash over te maken en dat druist in tegen alle regels van het tegengaan van witwassen. Wij maken namelijk Wit geld zwart op deze manier van geld overmaken. Nu wil ik niet de beschuldigende vinger niet alleen wijzen naar het buitenland dat ze Suriname daartoe dwingen, maar juist de vraag stellen hoe het zover is gekomen. Waarom wil het buitenland geen bancaire zaken met Suriname doen? Heeft Suriname in het verleden voor ons onbekende stoute dingen gedaan, waardoor zij bancair op een zwarte lijst is opgenomen of is er iets anders aan de hand. De regering beweert al die tijd dat niks no fout maar nu zit Suriname wel in de shit. Het minste wat de Surinaamse overheid kan doen is met de billen bloot de Surinaamse bevolking uitleg geven over deze ontstane shit situatie. Een ding mag u uitsluiten en dat is: Dit is geen drugsgeld. Reden: Suriname exporteert drugs. De betaling hiervoor zal richting Suriname en niet richting Nederland gaan. Misschien is het laatste de echte reden waarom Suriname in de bancaire ban is gedaan.


  Maak melding

 12. Ba suka ba fini da now weh klage.Tjaring now.Toen er geen cambio,s waren hoe was ONS MOOI SURINAME EN DE BEVOLKING EN DE KOERS SF 1,80 op 1Dollar no wang ede hatie.We konden gaan waar we willen.Maar na na ding zogenaamde sranangwijs heren sang ei regeer a kondre now dat un tjieng sranangman now no mang sekie. Mijn mening ALLE CAMBIO’S WEG EN EEN STRAKKE REGERING MET GOEDE FINANCIELE EN ECONOMISCH BELEID.


  Maak melding

 13. Praserie 1 juni 2018 at 00:44
  Waarom zou de regering zich nu moeten inspannen voor de mensen die de koers al die tijd hoog hielden Nederland heeft bewust of onbewust de regering een dienst bewezen A heer witwasserij van oom ludwig en zijn comparanten is voorbij deze saka saka die zich hier als anti bouta is feitelijk de grootste voorstander van bouta.

  Ai boi, no soso paars ka te skrifi. De hele wereld wijd ondertussen dat jouw afgod en lieverd, de dwaas Bouta is, een moordenaar, een bij verstekveroordeelde drugsbons, een staatskasrover. Zijn trawanten Boeroe, Janna etc, Zoon Dino allemaal drugscriminelen. En Praseri, die allerdomste paarse schijteter op dit forum. Tang volg en bribi joe mpp didibri Bouta.


  Maak melding

 14. @John

  Je verhaal rammelt en is goed praten.
  De feiten zijn dat het grootste deel, meer dan 10 miljoen Euro afkomstig is van ongeveer 4 cambio’s. Ik dacht dat er zelfs sprake was van een uiterst hoog percentage 500 € biljetten.
  Dat een cambio dergelijke enorme bedragen over korte tijd wisselt is zeer vreemd. Immers die wisselen normaal de kleine bedragen afkomstig van vakantiegangers en uit spaargelden. Vakantieganger komen al lang niet meer met biljetten van 500 € aanzetten want de banken verstrekken die zelden. En je maakt mij niet wijs dat het publiek opeens massaal nieuw witgoed en auto’s is gaan aanschaffen. Nee dit is groten deels zwart geld en afkomstig van slechts enkele vriendjes van die 4 of 5 cambio’s.
  Het geld zijn ze kwijt. Laten de cambio’s het maar verhalen op hun criminele vriendjes.


  Maak melding

 15. @John

  Het is vermoedelijk wel degelijk drugsgeld. Bancaire overmakeingen gebeuren nog steeds. Of wil je soms beweren dat Iamgold steeds met een koffertje langskomt bij de CBvS??
  Ook is het bekend dat drugsbaronnen regelmatig zendingen met valuta krijgen. In het verleden zijn er o.a. in Columbia gevallen geweest waar drugsbaronnen voor 100-de miljoenen aan dollars hadden opgeslagen. Ook kennen we nog dat transport van die ambulance naar Suriname die vol zat met Euro’s De reden is heel simpel. De drugsbaron kan het geld niet in de EU op een bank zetten zonder het eerst wit te wassen. Opslaan bij één van zijn criminele vrienden in de EU vertrouwd hij ook niet. Dus de enigste optie is om het naar SR te halen, zelf op te slaan en als het kan wit te wassen. Naar welingelichte bronnen vermelden spelen de cambio’s en autohandelaars daar een grote rol is.


  Maak melding

 16. Klaas de Groot.
  als ik dus beide verhalen(het jouwe en mijn speculatief verhaal) bij elkaar voegt dan de terechte conclusie dat in Suriname de mogelijkheid om zwart geld te witten, levensgroot aanwezig is. Men tekent dus een Money laundering contract maar leeft het niet na c.q. kan het niet naleven.
  Beze “bancaire ban” werkt in het nadeel van de in Suriname woonachtige Surneds, die een Nederlands Pensioen ontvangen. Deze gelden kunnen namelijk niet bancair worden overgemaakt. Ook voor Suriname werkt dit nadelig. De stroom van deviezen wordt gestagneerd/geblokkeerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.