‘Suriname moet veiligheid zeegebied aansnijden in Caricom’

12

PARAMARIBO, 22 mei – De moorden op de vissers en de veiligheidssituatie op zee moeten besproken worden binnen de Caribische Gemeenschap, Caricom. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, parlementariër en leider van oppositiepartij VHP. De zaak kan niet zo blauwblauw worden gelaten. Maritieme verdragen voor samenwerking en wederzijdse bijstand moeten worden aangesproken. Het is hoog tijd dat de landen van de gemeenschap nauwer met elkaar gaan samenwerken. De moorden zijn een teken aan de wand.

Het zit gewoon niet goed met de veiligheid op zee. Door samen te werken kan al een heleboel worden bereikt. “Omdat meer landen meer mogelijkheden en meer hulpmiddelen hebben, zoals communicatiemiddelen en GPS-apparatuur. Meer landen kunnen er ook voor zorg dragen dat meer informatie verzameld kan worden”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Er zal meer gebruik moeten worden gemaakt van de mogelijkheden.

Suriname moet dus niet alleen blijven jagen achter de oorzaken. Er is veel meer aan de hand dan alleen de overvallen op vissers. Het zeegebied wemelt van de smokkelaars. Behalve handelswaar gaat het er ook om drugshandel. Door samen te werken en de eigen inspanningen meer op elkaar af te stemmen, kan al veel worden bereikt. Intussen is de veiligheid in het zeegebied opgevoerd op aangeven van het ministerie van Defensie.

12 REACTIES

 1. Santokhi ik geef je groot gelijk door samen te werken bereik je veel meer om die rovende ratten uit te roeien en smokkelwaar te onderscheppen. Er is nog steeds veel onduidelijkheid. Wat de politie van heer Getrouw? Is er een samenwerking met de militairen en de politie? Hoeveel beveiliging is er op het water door welke manschappen? Defensie moet op een duidelijke manier communiceren met het volk. Geen onsamenhangende losse flodders informatie geven.


  Maak melding

 2. wat mij opvalt in deze is dat de Vieze President zwijgt. Is hij in een inrichting opgenomen; moet hij van de nieuwe sterke man brigade generaal Benschop zwijgen? WAAR IS DE VP??


  Maak melding

 3. Landmacht ,kustwacht ,marine, lucht macht ,geen brandstof slecht onderhoud,bla bla bla,en dan samenwerk met caricom,het geld is er gvd niet,de firma list en bedrog heeft Suriname failliet gemaakt, en toch mar weer bedelen bij de caricom om de kust te beveiligen,jammer joh, hoe moeten ze suriname nog vertrouwen ,bouta hoor je niet meer ,en vice president ook al niet zijn klaar met liegen en bedriegen


  Maak melding

 4. Die Santokhi schreeuwt ook maar wat , dit is weer mosterd na
  de maaltijd. Hij kan beter een kopje thee drinken met de premier
  uit India en alle misstanden in India aankaarten.


  Maak melding

 5. De heer Santokhi zit niet in de coalitie. Zoals het in Suriname meestal aan toe gaat betekent zulks dat hij niets of vrijwel niets heeft in te brengen in ’s lands bestuur. Zijn uitspraken dienen volgens mij een politiek doel voor de toekomst zoiets van: “Mensen, als ik het voor het zeggen had zou ik dit probleem breed aanpakken en wel in Caricom verband”. Daar is zeker iets voor te zeggen. Als je dit in Caricom verband aanpakt leveren alle landen een bijdrage. Dat hoeft niet direct geld te zijn maar bijvoorbeeld ook kennis. Suriname zit niet voor niets in Caricom. Uiteraard moet Suriname zelf beginnen met alles te doen wat mogelijk is om piraterij tegen te gaan en te voorkomen, maar dat zou wat mij betreft een afgeleide moeten zijn van een bredere aanpak. Onze economische zône is veel groter dan de territoriale grens. Als die zône ons is toegewezen moeten wij ons ook verantwoordelijk voelen voor alles wat zich daarin afspeelt. En ook daarnaar handelen. In deze wereld moeten kleine landen het hebben van goede onderlinge samenwerking omdat je alleen meestal niet in staat bent om de benodigde middelen op te brengen. Immers zoals Santokhi terecht opmerkt, gaat het niet alleen om zee-piraterij maar ook om internationale drugssmokkel.


  Maak melding

 6. Drugs waren aan de orde toen die zee piraten, zgn vissers hun concurrenten vermoorden op zee. Alles zal aan het licht komen wie deze criminelen als hun grote voorbeeld zien.


  Maak melding

 7. Als er iets gebeurt dan schreeuwt Santokhi moord en brand. Ga eens een
  keer aan werk. Wat heeft deze man de laatste tijd voor elkaar gekregen.
  Helemaal niets, nada. Deze man schreeuwt alleen maar oneliners. Als hij
  in actie moet komen dan moet hij opeens bidden en mediteren. En in
  het bos kampvuurtje stoken.


  Maak melding

 8. Hoe oerdom dwaas debiel idioot zijn al die ma pima dong dong ndper’ s als ze in 2020 weer gaan stemmen op de allergrootste drugsbaas, wiens zoon in de VS voor drugssmokkel vast zit? Oerdom paars 1.000.000.000 in het kwadraat. Een amoebe is van nature veel slimmer dan al die verarmde paarse na dagoebal partij aanhangers samen bij elkaar. Wie ndp niet haten zijn debet aan het kwade dat ze land en volk aandoen, want wetteloosheid, leugen en bedrog is hun paarse vaandel. Oe ma pima kaolo ndp dong lobi misdadig sma


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.