Terreur verdachte Suriname wilde ook ronselen in Nederland en België

15
Terreurverdachten Suriname vandaag voor de rechter

PARAMARIBO, 22 mei – Een van de Surinaams-Nederlandse broers, die in Suriname terechtstaan op verdenking van betrokkenheid bij het ronselen van mensen voor de strijd van Islamitische Staat(IS), wilde ook strijders in Nederland en België ronselen. Dit kwam maandag naar voren tijdens een zitting van de rechtbank in Paramaribo meldt het Algemeen Dagblad.

De broers Raoul A. en zijn broer Nasser I., die de Nederlandse nationaliteit hebben, zitten inmiddels tien maanden vast en hun zaak werd maandag voor de tweede keer inhoudelijk behandeld. Volgens de krant ziet de Surinaamse politie Raoul A. als het brein van IS in Suriname.

Vorig jaar werd bekend dat hij en een groepje mannen meer dan een half jaar in de gaten zijn gehouden door de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD). Er zouden aanwijzingen zijn dat zij probeerden om mensen te rekruteren om zich in Syrië en Irak aan te sluiten bij Islamitische Staat.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Indien het verhaal juist is,want zijn daar zijn er ook twijvels over zou het goed zijn deze gasten over te leveren aan de VS net als die andere surinaamse terrorist Dino.


  Maak melding

 2. Ik geloof er steeds geen moer van. Reden: Vanuit Suriname mensen in Nederland en België mensen ronselen voor de IS in Syrie? Dan ben je nog stommer dan het achtereind van een ezel. Afstand en logistieke problemen zijn te groot. Onoverzichtelijke Organisatorische problemen etc. Ik zou er nooit aan beginnen. Als je bedenkt dat een brief vanuit Nederland naar Suriname een maand nodig heeft om op de plaats van bestemming aan te komen dan begrijpt u wel wat ik bedoel .


  Maak melding

 3. @ John,
  Waarschijnlijk heb je gelijk met je opmerking ! De vraag ik ook of een brief van “de eurp0-mang” zijn
  bestemming ooit bereikt, bij de eeuwige op zoek zijnde euro’s door corrupte ambtenaren !!!


  Maak melding

 4. Allemaal vermoedens,verdenkingen concreet bewijs is er niet. Ik geloof hier niets van. Enkel sensatie nieuws.
  Om mensen voor de IS te ronselen, gaan deze jongemannen niet het vliegtuig pakken om hier in Su mensen te komen ronselen, terwijl zij in Europa wonen. Genoeg Marokkanen onder hun neusgat. Probeert Suriname witte voetjes te maken richting Nederland of Amerika in ruil voor kredieten??? Laten jullie deze jongens vrij. Het zal ook te maken hebben met hun baardgroei die in is, in Europa. Dit komt veel voor in het straatbeeld in Europa,onder alle rassen. Is elke man die zijn baard laat groeien een ronselaar voor de IS? Ik dacht het niet. Er lopen ook vrouwen met baardgroei rond.


  Maak melding

 5. @ Boeboe bit Sjorie,
  En wat zeg je van “Tigri Barba’ die lid is van de politieke partij onder leiding van een bankrover en drugsveroordeelde in Nederland, die zonder dat Minister Ferrier in gijpt , vrij en blij zonder toestemming van de Inspectie scholen bezoekt om zg kinderen te motiveren, terwijl de ouders dat niet willen dat zo een lid van deze ABOP dat doet !!
  Waar zijn de democratische rechten van de ouders en vooral de kinderen ??
  Moeten ze nu al leren om in de voetsporen van Lonnie te lopen ???
  O sorto ka na diesie, dat de minister dit toelaat !!!


  Maak melding

 6. @Koos, waarom hen de doodstraf geven ? Weet je wat ik denk. Zodra het om moslims gaat zijn zij bij jouw soort al schuldig en roept het schorem het hardst om de doodstraf. Mag ik op mijn beurt dan ook hele hard schreeuwen om de doodstraf op te leggen aan al die jarenlang bezig zijn om landen als Syrië, Libië, Irak en Afghanistan plat te bombarderen ?


  Maak melding

 7. Vanuit Su mensen in Nederland en België ronselen?? Alleen als je zwaar naïef bent geloof je dat!! Het stikt van de moslimextremisten in Nederland en België dus deze 2 jongens uit Su hebben ze echt niet nodig..!!


  Maak melding

 8. Dino bouterse,de enige en echte terrorist van Suriname.De kroonprins van Suriname zit veilig opgesloten in Amerika.
  In Suriname zou justitie hem nooit ipgemerkt hebben,gelukkig hebben wij de amerikanen die heel alert zijn.

  Jammer voor deze 2 broers.Ze zijn gewoon slachtoffers van bouta zijn wraak tegen alles en iedereen.


  Maak melding

 9. Het proces moet nog beginnen en er is nog geen wezenlijke informatie gegeven. Toch weten sommige posters al precies te vertellen wat er aan de hand is. !!??
  Ook zijn er veel ondoordachte reacties. Er wordt gezegd dat ze ook in NL mensen wilde ronselen. Waarom zou dat onmogelijk zijn?? Ze konden toch terug naar NL omdat ze een NL paspoort hebben of ze stuurde anderen?? Het is allemaal niet onmogelijk, maar moet nog in het proces aan de rechter bewezen worden.
  Blijft staan dat de huidige situatie in SR een goede voedingsbodem biedt voor dergelijk ronselen.


  Maak melding

 10. Deze gasten moeten ze echt naar Amerika sturen.Dan krijgen ze hun verdiende loon.
  Eingelijk moeten ze de doodstraf invoeren,terroristen horen niet thuis op deze wereld.

  Wat zal wilders hiervan denken schande voor suriname ?
  pak hun paspoort af,nederland wilt ze niet meer hebben zulke troep.
  Of stuur ze lekker naar syrie,of een andere moslim land.
  Deze geloof zaait alleen maar haat op de wereld,het is geen vredige geloof.
  maar een hele wrede geloof.
  wat zullen hun ouders denken en hun families ????
  wat zal bouta denken ???
  suriname is een vredig land,zulke schoften horen hier niet thuis.beste is doodstraf


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.