Zanger Joey van Riessen (59) in Suriname overleden

6
Zanger Joey van Riessen (59) in Suriname overleden
Foto: screenshot videoclip Powisi - Joey van Riessen Suripop 17 (2012) AVmotionpictures

PARAMARIBO, 14 mei – In Suriname is zanger Joey van Riessen gisteren overleden. Van Riessen was een van de vroegste SuriPop vertolkers en een bekende en gewaardeerde artiest. Muziekvrienden hebben dan ook met grote verslagenheid gereageerd op zijn heengaan zondag.

“Ik ben heel erg trots dat ik muziek met je heb mogen maken, zowel in South South West, Moksi en individueel..we hebben zowel nationaal als internationaal samen het podium gedeeld..en je was onmisbaar” aldus collega Bryan Muntslag vanmorgen op Facebook.

Volgens Roy Ristie was Joey een van Surinames meest verdienstelijke zangers. “Hij heeft het Sranan op een waardige manier in verschillende Latijns-Amerikaanse genres weten te verweven. In dit opzicht oogstte hij veel bekendheid en waardering met de groep Palante, waar ook Juan Navia deel van uitmaakte” aldus Ristie.

Joey van Riessen is 59 jaar geworden.

6 REACTIES

 1. R.I.P Joey, de nabestaande wens ik kracht en sterkte toe met dit groot verlies.
  De Almachtige God zal jullie bij staan. Weer een groot talent hebben wij als volk verloren.


  Maak melding

 2. Zijn vertolking van Spain (met Sonny op de piano) bracht luid applaus! En hij was prachtig op de sax, op conga, percussie…
  Rust zacht Joey. Thanks for the music!
  Sterkte familie en vrienden.


  Maak melding

 3. Heel veel sterkte aan de familie. Als opkomend 12 jarige zangeresje was jij een van mijn idolen en voorbeeldartiest..Waka bun mi lobi brada. Zing de engelen in de hemel toe met jou gouden stem. R.I.P brada.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.