Analyse: ‘Bloedbad zeerovers Suriname is bendeoorlog om territorium’

16
Politie Suriname pakt weer verdachte zeerover op
Foto: ingezonden via WhatsApp

PARAMARIBO, 14 mei – Het bloedbad dat eind vorige maand door zeerovers werd aangericht voor de kust van Suriname was geen piraterij of een toevallige wraakactie, maar een bendeoorlog om heerschappij over de Surinaamse visgronden. Tot die conclusie komt blogger B-cham Chandralall, nadat hij alle feiten op een rij heeft gezet en gepresenteerd in dit uitgebreid artikel. Het gaat volgens hem om een lang lopende rivaliteit tussen twee bendes, waarvan de oorsprong veel verder terug gaat dan de gebeurtenissen eind vorige maand.

Feit is dat twee piratenbendes eind maart slaags raakten voor de kust van Suriname waarbij kapitein Mark Skeete van bende A werd gedood en overboord werd gegooid. Als vergelding voor zijn dood schoot bende A de leider van bende B Somnath Manohar op 30 maart dood in Suriname bij een drive-by shooting. Zijn zoon raakte daarbij gewond en besloot wraak te nemen en zou een doodseskader hebben samengesteld en betaald om de dood van zijn vader te wreken.

Omdat het volgens de blogger niet duidelijk was wie precies verantwoordelijk was voor de drive-by shooting, alsook wie allemaal leden zijn van piratenbende A, was het doel om een grootschalige aanslag te plegen op de visgronden en die op te ruimen van de “infiltranten”; een soort schoonmaakactie dus. Het doel is dus ook om onschuldige vissers te doden aldus de blogger.

Bij velen rijst echter de vraag: waarom zouden bendes zo een zware oorlog voeren om ‘vis’. Zou er misschien meer te winnen zijn? Oud-minister Edward Belfort kwam vorige week met een opmerkelijke uitspraak, dat het zou gaan om het ‘witte spul’ doelend op cocaïne. Wie het weet mag het zeggen.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Dit is natuurlijk de regering die daar deels schuldig aan is. Men heeft jarenlang
  laks gehandeld en de boel op zijn loop laten gaan. De kustwacht had geen goed
  of te weinig materieel. Ze hadden geen juiste mandaat om op te treden. Zo is de
  illegale visserij in stand gehouden. Hierbij heeft de regering zichzelf ook flink in de
  vingers gesneden, want door hoge boetes te incasseren had men juist geld kunnen
  verdienen. Eens te meer de regering Bouterse loopt constant achter de feiten aan.


  Maak melding

 2. Dit wordt erger met de dag.Nu gaan de zeepiraten onze zeegrenzen bepalen!
  De lijder van Suriname bleek niet in staat te zijn voor dit werk en Tigri heeft een nieuwe eigenaar,Guyana, nu.
  Moordenaars hebben het voor het bepalen en de ene confrontatie na de andere volgt.


  Maak melding

 3. Het gaat om de aanvoerroutes van dope. Vandaar dat farao al Bouta en consorten weinig concreets doen hier.
  Alleen maar bla bla, voedselpakketten verstrekken; de wetgeving niet aanpassen, en de kustwacht blijft onder superman Noursalim! Nu willen ze de illegale Guyanese vissers een legale status geven!!!
  Het TIGRI GEBIED blijf intussen nog wel bezet ondanks alle loze beloften van zijn rottigheid farao al Bouta!

  Desi zal zijn vrouw naar het TIGRI GEBIED sturen om ook daar voedselpakketten uit te delen!


  Maak melding

 4. Territoriale gebied voor de kust van Suriname hebben nu een “nieuwe eigenaar” van ons grondgebied !!
  Gyuanezen, netals het “Tigri-gebied”!!
  Terwijl de Corantijnrivier in zijn geheel aan Suriname toebehoort, varen de Guyanezen , vrij en blij onder het toeziende oog van de Sur.politie , vrij over de Corantijnrivier naar Tigri !! Zal “Tigri-Barba” ook daar tegen iets doen als hij weer met Bouta gaat samenwerken ????


  Maak melding

 5. Hoogst ppmerkelijk van Belfor ik mag dus aannemen fat tenminste HIj op de hoogte was/is van het reilen en zeilen van de piraten De man was notabene niet lang terug minister van justitieonder zijn bewind werd er letterlijk en figuurlijk niks gedaan ik kan me heugen dat tijdens zijn bewind de politie openlijk werd aangevallen Dat kan ik met beelden bewonzen.En nu raaskalt híj


  Maak melding

 6. De regering verdien overal geld aan ,hoezo corruptie afrikaanse toestand ,een mensen leven doet er niet meer toe en dan maar volhouden dat goed komt,nog 40 jaar in ellende ,hersenloize


  Maak melding

 7. al deze mensen het land uitzetten,geenstatus geven.laat ze maar naar hun land teruggaan.het is toch verschrikkelig om zoeiets mee te maken.en dan ze nog in sur houden.jammer jammer.laat ze hunzelf maar gaan afmaken in guana. daar horen ze thuis.ze doen hun werk dat begrijp ik ook wel,maar niet uitvechten op sur bodem.ik snap niet wat sur bezielt,het word steeds erger daar.


  Maak melding

 8. Vissers zijn bij uitstek geschikt om coca te smokkelen, zal me niet verbazen dat coca de rede van rivaliteit is!! Bouta zei trouwens dat er meer aan de hand was…….!!


  Maak melding

 9. Bij velen rijst echter de vraag: waarom zouden bendes zo een zware oorlog voeren om ‘vis’. Zou er misschien meer te winnen zijn? Oud-minister Edward Belfort kwam vorige week met een opmerkelijke uitspraak, dat het zou gaan om het ‘witte spul’ doelend op cocaïne. Wie het weet mag het zeggen.

  Wat betaald meer, vis of coca? Waar vinden de meeste moorden plaats, onder vissers of drugscriminelen. Waar is Meriba? De moord op de politieman is door een Bouta aanbidder gedaan. Ga maar op zijn FB en klik foto’s, alleen maar foto’ s van Bouta, wiens zoon drugscrimineel is. Ndp drugssyndicaat hebben vele trawlers en vissersboten. Opa taki, waarschijnlijk vindt het lossen en laden van drugs plaats met behulp van Guyanese vissers en onder deze dekmantel a droga, a ma pima ndp product, a smokkel e vinde plaats. Oma taki, ndp staat voor nationale drugs partij. Vele verslaafden en drugscriminelen zijn verworden ma pima ndper’s, een misdaad minnend ma pangpang oerdom paars verdorven en verdwaasd volk. Oom Isidoor was afgelopen weekend op bezoek, een ex ndper, a mang sabi tori.


  Maak melding

 10. Niets aan de hand mensen gewoon een uit de hand gelopen ruzie om wat vissen.
  Weet je wel hoe lekker die vissen zijn natuurlijk gaan ze daarom vechten laat die jongens met rust het komt allemaal wel goed.
  Voor je het weet wordt de boel veel te veel opgeblazen en dan heb je de poppen aan het dansen.


  Maak melding

 11. Cocaine komt from Brazilie en Colombia. Per vliegtuig en per boot. Deze Wilde kust vissers zijn Guyanezen.Ik denk het gaat om vis en wie de sterkste is. De Brazilianen gaan hun Witte poeder niet delen met vissers. De Columbianen ook niet.


  Maak melding

 12. @Tuntak….., wie heeft het over delen??? Mensen worden door de grote boys gebruikt…, je bent best naïef!! Bekijk de serie “Narcos” op Netflix….en kijk hoe de grote boys als Escobar zijn waar liet smokkelen!!


  Maak melding

 13. Ik hoop nu dat de regering, de ellegale guyanezen, nu het land uitsmijten. Als ze geen verblijf vergunnin hebben, AUB stuur ze weer naar guyana. En laat dat een voorbeeld zijn voor de surinaamse vissers. Verkoop jouw vergunning niet voor anderen. Het kan anderen vissers leven kosten, en de surinaamse bevolking, visserij. Suriname is altijd beter geweest dan guyana. Het zijn degene die uit gevangenis zijn gekomen, die see dingen down. Vraag naar hun papieren, also ze de recht hebben om in Su te zijn. Ze zijn rovers op een kleine schaal. Maar dat word groter. Begin ze nu uit te roein, voordat het erger word op Surinaams grond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.