Boze passagiers op luchthaven Suriname na weer vertraging SLM-vlucht

29
Boze passagiers op luchthaven Suriname na weer vertraging SLM-vlucht

PARAMARIBO, 20 apr – Het zit de nationale luchtvaartmaatschappij van Suriname niet mee. Had het bedrijf woensdag al te kampen met een vertraging, gisteren was het weer raak. De SLM-vlucht van Paramaribo naar Amsterdam (PY 994) ging niet door, vanwege een defect aan een van de motors op de JAP luchthaven. Doordat er onderdelen vanuit Miami moesten worden overgevlogen liep de vertraging op tot minimaal 3 uur. En dit kwam de sfeer op de luchthaven niet ten goede. Boze passagiers gingen verhaal halen bij de SLM crew, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Woensdag werd de vlucht van Amsterdam naar Paramaribo (PY 993) en van Paramaribo naar Amsterdam (PY 994) geannuleerd. Beiden vluchten zouden donderdag gevlogen worden. Ook de inhaalvlucht vertrok gisteren met vier uur vertraging vanaf Schiphol, waardoor de terugvlucht naar Amsterdam bij voorbaat ook weer vertraagd was.

Door het defect aan het toestel is hier dus extra vertraging bijgekomen .

29 REACTIES

 1. Lees waarom er geen geld is::::::

  = PARAMARIBO – Drie accountants van fiscaaladviesbureau KPMG mogen niet worden vervolgd voor valsheid in geschrifte. Zij zouden in het verleden doelbewust hebben meegewerkt aan het vervalsen van de jaarcijfers van bouwbedrijf Ballast Nedam om zo te verhullen dat de multinational steekpenningen heeft betaald aan ambtenaren en bestuurders in Suriname en Saudi-Arabië. De rechtbank in Utrecht heeft donderdag het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk verklaard.

  Ballast Nedam heeft enkele jaren geleden toegegeven dat het vanaf 1997 34 miljoen gulden (circa vijftien miljoen euro) aan steekpenningen heeft betaald om de bruggen over de Suriname- en de Coppenamerivier te mogen bouwen. Het geld zou onder meer overgemaakt zijn naar buitenlandse rekeningen van onder meer toenmalig president Jules Wijdenbosch en Desi Bouterse, die destijds adviseur van staat was. Hoewel twaalf oppositieleden in 2012 in De Nationale Assemblee eisten dat een onderzoek gedaan moest worden naar de beweringen van de bouwmultinational en diegenen die in Suriname steekpenningen hadden aangenomen zouden worden vervolgd, is dat nooit gebeurd.

  Ook in Saudi-Arabië zou Ballast Nedam grof geld hebben uitgegeven om invloedrijke personen om te kopen zodat opdrachten werden gegund. Het bedrijf trof enkele jaren geleden een miljoenenschikking met de Nederlandse justitie om strafrechtelijke vervolging te ontlopen. Daarnaast werden de zaken tegen betrokken bestuursleden geseponeerd. De drie accountants van KPMG hing echter wel nog vervolging boven het hoofd omdat ze willens en wetens met de cijfers zouden hebben geknoeid. Maar omdat er met het bedrijf al een schikking is getroffen, oordeelde de rechtbank dat het onbegrijpelijk is dat de accountants wel zijn aangeklaagd.


  Maak melding

 2. Overal in de wereld kan het gebeuren dat een vliegtuig defect raakt en dat daardoor een vlucht met vertraging wordt uitgevoerd. Het is op zich dan ook geen probleem dat een vlucht van de SLM vertraagd wordt uitgevoerd. Waar het meestal om gaat is de slechte communicatie of beter gezegd vaak het totale gebrek aan communicatie met de passagiers. Dit heb ik persoonlijk zeker 4x meegemaakt.
  Soms vraag je normaal om informatie en personeel van de SLM gedraagt zich alsof je blij mag zijn met die maatschappij te mogen vliegen. Uiteraard zijn er gelukkig ook vriendelijke SLM’ers. Maar toch zou het goed zijn om meer aandacht te besteden aan klantgericht en klantvriendelijk gedrag van een groot deel van het SLM personeel.


  Maak melding

 3. Binnenkort wordt de directie & raad van commissarissen volledig NDP afrikaans. Zij vinden dat het nu ‘gewoon’hun beurt is om te roven.


  Maak melding

 4. ik houd mijn zelf vast,, want op 2 mei 2018 a. s vlieg in terug naar SURINAMe draai bakka naar oso ..

  dus wie weet wat er te wachten staat op Schiphol,, hoop niet dat de zeenuwen op hol slaan.. zal genoeg paracetamol meenemen voor het geval dat.. hopende dat we ik dus op tijd in de middag in surbo aankome..

  dus begé begé dat alles goed komt..

  hallo s l m, begin wat voeding en drinken klaar te zetten op Schiphol en geen consumptie bonnen van € 7.50 voor een kop koffie want dag is bij lange na niet goede genoeg het wordt een lange vlucht plus honger lijden….


  Maak melding

 5. Het is begrijpelijk dat een vliegtuig kamp met technischse storing,jammer genoeg gebeurt dat wereldwijd.Alleen bij SLM gebeurt vaak en dat roept vragen is die vliegtuig veilig???wie weet mag zeggen hoor!


  Maak melding

 6. vertragingen kunnen voorkomen, maar de SLM hoort wel bij de top met de meeste vertragingen, vanaf schiphol vv. welke oorzaak dan ook, en bij de top 3 met de meeste claims, verder de kop maar verder in het zand steken stelletje chauvinisten


  Maak melding

 7. @RobG

  Beste RobG het is geen overmacht. Tel even het aantal vertragingen op en laat er wat statistiek op los.
  KLM zou failliet zijn bij zoveel verstoringen omdat het doorwerkt in haar hele planning. Geen enkele maatschappij kan zich een A340 permitteren die in 1,5 maand al 6 maal problemen heeft gehad en de operatie in het 100 laat lopen.

  SLM vliegt alleen nog vanwege de vaste vraag en gebrek aan aanbieders.


  Maak melding

 8. Vaak is er vertraging omdat er bijvoorbeeld onderdelen moeten komen uit Maimi. Maar je kan ook extra onderdelen kopen en opslaan in een loods op de luchthaven. Dat scheelt tijd. Waarom wordt dat niet gedaan. Gebrek aan beleid door het management van de SLM ? Waarom gebeurt dit niet bij de KLM. Ik zou zeggen van je fouten leer je. Maar het managenent van de SLM jesie tranga. Rob G. Overmacht dat kan. Maar dat gaat niet op als je niet van je fouten leert.


  Maak melding

 9. Andere luchtvaartmaatschappijen hebben ook vertraging, maar met freubel management in combinatie met een defect dat niet meteen is op te lossen wordt het inderdaad een groter probleem. In ieder geval weten de mensen donders goed bij welke maatschappij ze boeken maar ze klagen voor 3 uurtjes vertraging.


  Maak melding

 10. Probeert de KLM soms de SLM uit te schakelen met sabotage-acties aan de motor? Want het is opvallend hoe vaak er iets van de SLM toestel stuk gaat op Schiphol.


  Maak melding

 11. Er zijn wereldwijd al zoveel problemen met de airbus geweest. Zelfs neerstorten van dit type vliegtuigen.
  Hoe heeft SLM zich kunnen overhalen dit type toch aan te schaffen? En als je als vliegmaatschappij maar èèn vliegtuig bezit voor de mid-atlantische route dan valt dit elke keer op ja. Veiligheid gaat zeker voor. Ik kan mij geen ramp meer voorstellen voor een maatschappij die maar over èèn toestel beschikt op de lange vliegroute. Maar vertragingen voor lijntoestellen is niet aanvaardbaar. Gewoon samenwerking met KLM intensiveren of een andere betrouwbare maatschappij.


  Maak melding

 12. @ Al Gebra
  “Even Air Force One has delays.”
  Nee want dan wordt Air force Two of Three of Four omgenummerd naar Air Force One.

  Het probleem is dat SLM afhankelijk is van één toestel, dat noodgedwongen 4 motorig is en niet de standaard oplossing is, zij te krap moet plannen (5 retourvluchten per week op een vliegtraject van 9 uur), geen partners heeft die over kunnen nemen bij checks of calamiteiten. Checks & Onderhoud plaats moet vinden in Brussel (onhandig).

  SLM moet vliegen met de afdankertjes omdat ze niet serieus kunnen samenwerken. SLM kan alleen keuzen maken die Penny Wise & Pound Foolish zijn.

  Zodra het A340 contract is vol gevlogen zal TUI de trans-Atlantische operatie en lokale operatie overnemen. Zij kunnen 2 motorig dagelijks gaan vliegen. Eventueel in combinatie met de antillen en Natal.


  Maak melding

 13. Je kasn beter op de grond vertraging hebben dan in de lucht,als daar de motoren gaan vertragen flikkert het toestel naar beneden en valt er niks meer te klagen.en je moet niet zeuren slm is in staat om vliegtuigen te lease 15 jaar oud dus wat wil je.
  In Suriname de spreuk geen geld dus ook geen zorgen.
  Maar we gaan voor nog vijf


  Maak melding

 14. Luft Affe
  Jij zal tijd betalen voor da t vliegtuig of je nu wel vliegt of niet,dus als men een miljoen verlies draait mag jij als belasting betaler bij passen dus wees trots op die bodemloze put die SLM heet


  Maak melding

 15. Zolang wij in Surinamehet NOODZAKELIJK vinden een eigen vliegmaatschappij(..) te hebben en afhankelijk BLIJVEN VAN DE KLM die het beleid ook op Schiphol bepaalt, zullen wij dit gedonder hebben.
  Geen enkele Surinaamse regering heeft de ballen gehad om de lijn naar Suriname open te gooien voor verschillende maatschappijen. Hierdoor zou de prijs richting Su drastisch omlaag gaan.
  Maar omdat er klojos in ons land zitten die het voor het zeggen hebben, zullen wij dit gelazer blijven houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.