Gezondheidszorg Defensie overgeheveld naar Staatsziekenfonds

11

PARAMARIBO, 4 apr – De gezondheidszorg voor het personeel bij het ministerie van Defensie in Suriname, staat op het punt om overgeheveld te worden naar het Staatsziekenfonds(SZF). Het zal nog ruim twee maanden duren voor dit proces rond is. Binnen Defensie is er nu een situatie gaande waarbij personeelsleden genoodzaakt zijn om de medische kosten voor specialistische zorg zelf te betalen. Dit vanwege het feit dat specialisten te laat worden uitbetaald. Garantiebrieven van het militair hospitaal worden door de specialisten niet meer geaccepteerd.

Deze situatie heeft er voor gezorgd dat specialisten de dienstverlening naar het totale personeel van dit ministerie hebben stopgezet. Met de overheveling van de gezondheidszorg naar het SZF zal deze situatie gelukkig tot het verleden behoren en hoeven personeelsleden niet langer in eigen zak te tasten bij een bezoek aan een specialist.

Kolonel Mitchell Labadie, directeur bij het ministerie van Defensie, geeft aan dat het ministerie heeft uitgekeken naar een oplossingsmodel voor dit probleem. Gezien de aankomende verandering zijn de personeelsleden in de eerste helft van maart geïnformeerd tijdens verschillende infosessies. De sessies zijn gehouden in de kazerne en op het centraal kantoor. Onduidelijkheden zijn toen door de leiding uit de wereld geholpen.

Labadie zegt dat het ministerie er voor zal zorgen dat het totale personeelsbestand gegarandeerd kan zijn van medische zorg. Hij geeft het personeel de verzekering dat deze keuze van overheveling naar het SZF niet nadelig zal uitvallen en doet hij een beroep op het personeel dat als er nog steeds onduidelijkheden zijn, om contact te maken met de leiding voor opheldering.

11 REACTIES

 1. Defensie is in landbouw maar ze kunnen hun eigen militair hospitaal niet draaiende houden. Giem wan brik, de rest van de bevolking gaat nu opdraaien voor deze gewapende padversliners van bouta. Benoem alle soldaten tot generaal en dan afschaffen deze ka leger. Want tigri is bezet door guyanezen en brazilianen bezetten 90% van het binnenland.


  Maak melding

 2. @ Tjokkie wat heb je aan militairen in Suriname behalve een rendement van nul komma lul. Op Zanderij doen ze groot, maar als je kijkt hoe ze aankomen via back track in Nickerie dan val je om van het lachen. En dan niet te beginnen over onderzeers of illegale drugsvluchten van de pleesident en zijn leger die nooit door het leger zijn onderschept.


  Maak melding

 3. Volgens mij is Suriname het enige land ter wereld waar militairen zelf voor hun medische verzorging moeten betalen als ze gewond raken. Echt triest hoor, …zet je je ook in voor je land.


  Maak melding

 4. Van de regen in de drup. Er was, er is en er zal niet zijn: geld om de medische zorg te betalen. We blijven lachen met onze amateurtjes politici.


  Maak melding

 5. Nog even en het Staatsziekenfonds kan zich ook niet meer aan zijn verplichtingen voldoen. Het Staatsziekenfonds wordt nu het afvoerputje van alle verzekerden, want geen enkel serieus bedrijf kan met de garantiebrieven van de Staat werken … en zo zal het bij deze instelling ook gaan, is slechts een kwestie van tijd.

  Al deze mensen waren netjes verzekerd bij particuliere maatschappijen maar als de Staat niet betaald, worden de diensten vanzelf wel gestopt.


  Maak melding

 6. in Costa Rica is het leger vervangen door een Nationale Garde; een combinatie van politie en leger.
  Doorgevoerd is Suriname zal dit een aanzienlijke besparing opleven.
  Het aantal popki patoe luitenant-kolonels kan worden gehalveerd, er wordt bespaard op uniformen, inkoop, materieel, opleidingen etc.
  Iets voor de volgende regering??


  Maak melding

 7. De hele GEZONDHEIDSZORG is VERNIETIGD met een Paars WAANIDEE om nieuwe zorgwet in te voeren, terwijl je geen Reserve-FONDS achter de hand hebt en de jaarlijkse bijdragen van de staat, niet precies zijn aangegeven ! PAARS heeft Nooit gehoord van MEER-JAREN-FINANCIERING !

  De betalingen van de staat voor aangegane verplichtingen met oa de verzekeringsmaatschappijen lopen al langer dan vier jaren achter ! Iedereen in SRANAN wordt nu gedumpt in het Ziekenfonds !

  Een voorbeeld van FAILED STATE !!!!

  PS : Bij aanblijven Desi en Gilmore (DRUKKERS VAN MILJARDEN AAN ONGEDEKTE BANKBILJETTEN !!) ,
  gaat Sranan richting FINANCIELE Ramp a la VENEZUELA !!

  De CLAN van DESI gaat per prive-elite-jet naar CUBA voor haar behandelingen en operaties !
  De gewone soldaat is de Yo-KOE !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.