Surinames vicepresident: niemand bepaalt voor de president!

35

PARAMARIBO, 6 jan – “De politiek maakt een keuze voor een minister en als we het niet eens zijn, dan praten we. Maar je kan niet bepalen dat je die persoon niet wil hebben. Ik denk niet dat we die weg moeten opgaan.” Dit zei vicepresident Ashwin Adhin tijdens zijn recente persconferentie. Aanleiding vormt een communiqué uitgegeven door directeuren van middelbare scholen. De directeuren stellen niet meer te willen samenwerken met Robert Peneux, die zijn ontslag heeft aangevraagd als minister van Onderwijs Wetenschap & Cultuur. Peneux is nog niet ontslagen en kan elk moment terugkeren.

De kans dat het gebeurt is net groot als de mogelijkheid dat de ontslagaanvraag wordt gehonoreerd. Behalve de directeuren, duimen ook onderwijsvakbonden dat Peneux de dienst wordt aangezegd. Maar volgens Adhin kan het best tegenvallen. President Desiré heeft nog altijd het laatste woord. “Geen enkele vakbeweging gaat de minister naar huis sturen”, zei Adhin. ‘Vakbeweging’ slaat eigenlijk op ‘vakbond’.

Zeker twee vakbonden hebben Peneux het leven behoorlijk zuur gemaakt. Het betreft de Alliantie van Leerkrachten in Suriname, Als, en lerarenvakbond BvL. Er is vaker gestaakt. Ook waren er rechtstreekse aanvaringen, huilbuien en woedeuitbarstingen. Peneux ging er wel eens voor door het stof. Kort voor zijn ontslagaanvraag bood hij de schooldirecteuren nog zijn verontschuldigingen aan voor grof taalgebruik. Het was niet de eerste keer.


35 REACTIES

 1. Wat een enorme kontenlikker is dit broekie van Adhin,had zelf nooit durven hopen dat hij zelfs nog in een bananenpubliek waar mensenrechten en grondwetrechtenschendingen plaats vinden,nog Vp kon worded.het is near zijn grote kop gestegen.


  Maak melding

 2. Ik bepaal dat zijn beschimmelde lichaam en zijn rotte dode ziel snel terug zullen gaan naar zijn vader satan.

  Dat is wat ik bepaal, ashwien. Je bent een schande, voor geld heb je je vermoordde familie verraden en schande gemaakt. Ga met je hoofdverdachte pa desi mee naar hel, zo snel als t kan.


  Maak melding

 3. Dit is pas mannentaal het gelul en geklets van de BVL voorzitter Wilgo Valies moet nu een keertje gestopt worden. Die man is bezig om het hele onderwijs gebeuren naar de klote te sturen.

  Wat niet met zachte hand kan geschieden dan maar met harde hand.
  de Minister Robert Peneux,moet terug, de regering mag sowieso niet onder doen voor een stelletje ordeverstoorders anders is de grootste werkgever in gevaar.

  De klote terroristen verschuilen zich achter zogenaamde vakbondsrechten en dit moet de regering de idioten een haalt toe roepen.
  Als deze toch dom dapper wilt doen, dan maar het land uitzetten.


  Maak melding

 4. Wiens brood men eet, wiens taal men spreekt. En toch spreken uitgehongerde oerdomme aanhangers de paarse taal spreken, soso lobo ons lijder die ons mee laat lijden. Wat een oerdom volk zijn alle ndper’s. Opa nanga opa taki, niet oerdom alleen maar ook nog paars demonisch bezeten.


  Maak melding

 5. Grootste billenlikker. Heb geen andere woord voor deze figuur, een charlatan. De geschiedenis zal hard over je oordelen, idioot in de derde graad. Je hebt in ieder geval je toekomst te grabbel gegooid. Geen normen,waarden, ethiek en moraal.


  Maak melding

 6. VP ADHIN zou goed aan doen om het ingezonden stuk van Hardeo Ramdin (geograaf) in CF nieuws te lezen !!

  Ook @ Parbo en consorten en vooral het “paarse” geboefte van NaDagoePartij(NDP) !!
  A No Mie, na Desie-lee-moffo, takie dat dem moesoe doe datie !!


  Maak melding

 7. Jullie kunnen allen de stront inzakken, maar ik ben wel fractie voorzitter van grootste partij.
  Dat jullie mij schouder aap noemen van Desi, klopt en van Adhin, de schoothondje van Desi, klopt ook.
  Jullie zijn jaloers en zullen geen BBR krijgen


  Maak melding

 8. Andre misikeba, jou gezicht is zo lelijk, dat toen jij geboren werd, toen heeft jou moeder je te vondeling gelegd in een leeg blik bruine bonen bij OCER.


  Maak melding

 9. Deze smiegel ( lord of the rings) zit stevig vast in de reet van desi. Je ziel verkopen aan de duivel kan je weliswaar duur komen te staan Tjin boi Adhin


  Maak melding

 10. de nieuwe kleren van ddb

  ddb moet bij zich zelf te raden gaan en zich afvragen wat de beste oplossing voor de republiek Suriname en de Surinamers nationaal en internationaal zijn voor nu en in de toekomst, nl:
  – een zaken kabinet in 2018, nieuwe verkiezingen in 2018 of 2019?
  – Suriname nog verder in de afgrond te brengen?

  Suriname heeft niets aan de nieuwe kleren van ddb.

  Als nero ddb nog met een korte zin in de geschiedenisboeken van Suriname genoemd wil worden kan hij het beste de handdoek voor 25 mei 2018 in de ring gooien. Als hij dat niet in ziet kan hij een psycholoog raadplegen. Anderen zouden een zwaardere advies geven gelet op zijn criminele daden tegen de menselijkheid, zich geen zaken herinneren enz. waar hij thuis hoort aan de J. Vriesdelaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Bouta, niemand moet het opnemen voor deze moordenaar!
  Al jaren vernietigd hy suriname!
  De situatie hier wordt steeds erger en alleen moordenaar slaapt als een roos! Hy doet alsof natuurlijk weet hy dat hy su baldadig heeft opgefokt!
  Go go go home awaridomri bouta!


  Maak melding

 12. Hier gaat de VP helemaal op de dictatoriale toer
  De hoogste macht berust bij het volk en niet bij de president. Als een minister incompetent is, niet kan communiceren moet hij WEG!!
  Of moet er opgeschaald worden volgens art 74 van de GW??
  De Nationale Assemblee heeft de volgende uitvoerende taken:
  a. het kiezen en het besluit tot tussentijds doen aftreden van de President en de Vice-president.


  Maak melding

 13. De VP roept de onderwijzers op tot een Consensuscultuur??
  Is dat hetzelfde als dat je als een mak schaap jaren wacht tot de regering haar belofte nakomt??


  Maak melding

 14. “De politiek maakt een keuze voor een minister en als we het niet eens zijn, dan praten we. juist….dat is juiste insteek.

  Derek wil zo, grietjebie wil dit, Agnes wil dat, gezien de miserabele situatie waar het land nu in verkeer vind ik persoonlijk hypocriet en egoïstisch van de lerarenvakbond
  ik ik te spelen en de rest kan stikken..
  waar is hun sympathy naar de schoolbushouders en de booten die maanden geen vergoeding hebben gekregen.

  Adhin wil iedereen compenseren maar als er niks te geven is dan houdt het gewoon op snap dat een keer jullie zogenaamde geschoolden.
  EN HET ZAL NOG SLECHTER WORDEN bereidt je alvast voor.
  De regering dat zijn dus de een groepje mensen die zijn niet failliet maar het land wel.


  Maak melding

 15. In Suriname doen ze aan komedie.Die minister heeft aangegeven dat hij met ontslag wilt gaan omdat hij het werk niet meer aan kan en omdat hij niet de juiste man is.Bouterse heeft geen verstand van zaken en daarom gaat het zo slecht in het land. Zo lang deze man de president is van het land komt het nooit meer goed.Niemand is tevreden met deze waardeloze president die alleen maar verstand heeft van wapens om te doden.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 16. Ashin is Hindoe en de geschiedenis leert ons dat dit de ergste en grootste verraders uit de geschiedenis zijn. Wil je een 5e colonne in een vreemd land ? Laat je partij vooral uit Hindoes bestaan en het doel wordt bereikt. Zo heeft Suriname zijn onafhankelijkheid verkregen doordat de Hindoe Hindori overliep naar Arron en co.


  Maak melding

 17. @ Opa Froiti,

  In de politiek zijn 2 dingen heel erg belangrijk: geld en macht. Dat heeft niets met hindu, christen, jood etc. te maken. Het heeft ook niets te maken met afkomst.

  Degenen die aan de macht zijn doen er alles voor om die macht te behouden om vooral geld te generen.

  Niet alleen in Suriname is dit het geval, maar in alle landen waar corruptie hoogtij viert. Ashwin Adhin doet daar ook aan mee.

  Heb al meer geschreven dat bijna alle Surinaamse politici 10 hele vieze vingers hebben. Ashwin Adhin is toevallig hindu, maar hij had ook christen of budhist etc. kunnen zijn.


  Maak melding

 18. @Jiyani,

  In zoverre heb je gelijk dat niet iedereen die zich Hindoe noemt ook een vertegenwoordiger (praktiserend Hindoe) is van het Hindoeïsme. Hoeveel Hindoes passen de 5 Yams en de 5 Niyams toe? Velen weten niet eens van het bestaan ervan af.
  De 5 Yams en de 5 Niyams vormen samen de 10 regels waar mensen zich aan moeten houden. De 10 geboden van de christenen zijn van deze (Ni)Yams afgeleid.
  Het volk van Mozes stamde oorspronkelijk af van de Yadav clan uit India. Ze vertrokken uit India en de naam Yadav verbasterde uiteindelijk in Yahudi (Yood). Ze werkten als slaaf in Egypte. God, in de vorm van Agnidev (Vuurgod) verscheen voor Mozes en beval hem de Yadavs terug te brengen naar India, naar het Land van Melk en Honing (vegetarisch land waar de koe wordt gerespecteerd en vereerd). Niet naar een land van Wijn en Vlees dus, maar naar het land van Melk en Honing!! De Yahudi’s kregen ook het gebod geen valse goden – dwz niet-Vedische Goden – te aanbidden. Ze mochten alleen Vedische Goden aanbidden w.o. Agnidev de voornaamste was.
  Mozes bereikte na 40 jaar India en vlak voordat ze Kashmir introkken, overleed hij. Zijn graf ligt nog immer in Kashmir. Ook het graf van Jezus kigt in Kashmir. Na z’n kruisiging keerde Jezus terug naar z’n Vader (z’n Guru) in de Hemel (India). Jezus spreekt in de bijbel zelden over God en voortdurend over z’n Vader in de Hemel (z’n Guru in India).
  Aanhangers van de echte Jezus zijn dus Hindoes, zonder dat ze het zelf weten. Aanhangers van de valse Jezus (die van de Kerk) zijn verdwaalde zielen.


  Maak melding

 19. Dictator Bouta heeft het laatste woord zegt ndp schoothondje adhin.Van hem zelfs verwachten wij geen goeie dingen,stel je voor zijn bloedeigen oom werd neergekogeld door dictator bouta wie hij dient.Konte likker adhin heeft geen moraal en geen zelfrespect. .


  Maak melding

 20. @Ray,

  Adhin is erg ambitieus. Je hebt mensen voor wie hun eigen ambities waarmaken het doel van hun leven is en of dat nu op een nette manier gebeurt of er een luchtje aan zit maakt hen niet uit. Z’n invloed op het beleid is sowieso nihil. Hij fungeert meer als de man die de rapportjes verzamelt en eens in de week de samenvatting aan Bouterse voorleest en vervolgens de bevelen opvolgt.


  Maak melding

 21. HELAAS , VOOR SRANAN, BESLIST ALLEEN DE HOOFD-

  YO-KOE !!

  RESULTAAT : KONDRE FAILLIET !!!

  PS : Koers voorlopig 1 op 10, binnen twee maanden 1 op 15 !


  Maak melding

 22. De Islam en het Yodendom zullen over niet al te lange tijd vergaan of enorme veranderingen en aanpassingen meemaken.
  Waarom? Omdat deze 2 godsdiensten aanhangers zijn van Abraham. En de nakomelingen van Abraham hebben God voor het lapje gehouden.

  Het verhaal ken je wel: Abraham moest z’n meest geliefde – z’n zoon Isaac – opofferen. Uiteindelijk verhinderde de Vedische God Agnidev dit en Abraham vertelde dat hij het vreselijk vond en kapot was dat hij z’n zoon die hij zo ontzettend lief had, moest opofferen en slachten.
  God Agnidev deelde Abraham mee dat ook hij enorme verdriet voelt, want de schaap en koe en geit en kip die gedood en geofferd worden aan Hem is Hem net zo lief als Isaac Abraham lief was en Hij ervaart dan ook dezelfde pijn, elke keer weer. Hierop beloofde Abraham dat nog hij nog z’n nakomelingen ooit nog een dier zouden slachten en offeren.
  Toen Abraham dood was, verzonnen z’n nakomelingen een list. Ze zeiden dat God het bloed van dieren niet wilde proeven, dus laten we toch offeren, maar het bloed uit het vlees weg laten druppelen, want het is het bloed dat God niet wil hebben. En zo hebben ze Agnidev bedonderd en hebben ze zichzelf ongeliefd gemaakt. Tot aan vandaag zetten de aanhangers van Abraham (yoden, moslims) deze valse traditie voort. Ze hebben niks begrepen van de belofte van Abraham aaan Agnidev. Ze blijven kelen doorsnijden. Maar nu ook van mensen. zgn om God te behagen.


  Maak melding

 23. @Waqoof: De Islam en het Yodendom zullen over niet al te lange tijd vergaan of enorme veranderingen en aanpassingen meemaken. Dat de islam over niet al te lange tijd zal vergaan wordt door mij tegengesproken. Integendeel, het aantal moslims en mensen die zich tot de islam bekeren neemt alsmaar toe. Wel deel ik jouw opmerking dat er enorme aanpassingen en veranderingen binnen de Islam merkbaar zijn. Maar dit geldt evenzo voor het Christendom en het Hindoegeloof. In India is men, na ruim 5 000 jaar van onderdrukking en discriminatie, dat het Kastenstelsel niet meer van deze tijd is. De regering van India heeft hey Kastenstelsel afgeschaft. Echter bestaan de indelingen in inferieure kasten nog steeds. Zo is het voor een Brahmaan verboden met iemand uit een lagere kaste te huwen. Het Kastenstelsel vindt zijn oorsprong in het Hindoegeloof. U bent vol lof over dit geloof met al zijn racistische en discriminerende trekjes. Vele Hindoes, uit de Dallits kaste, bekeren zich tot het Christendom en of worden ze moslims.
  In India wordt geweld tegen Christenen en Moslims aangewakkerd door fundamentalistische Hindoes die het maar niet kunnen verkroppen dat men een eigen geloofskeuze maakt.

  Alleen op basis daarvan zeg ik tegen Moslims en Joden….blijf liever bij uw eigen geloof !


  Maak melding

 24. Bouterse heeft geen verstand van zaken daarom kiest hij steeds voor verkeerde mensen als ministers.Het land huilt om deze waardeloze president als mens.Hij heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles en het land failliet gemaakt.Alle reserves van het land heeft hij gestolen.Niemand durft zijn mond open te doen anders word je doodgeschoten als in het verleden met name in 1982.Het volk heeft spijt dat ze voor zo een moordenaar hebben gekozen als president van het land.Ik heb geen medelijden met hun want ze hebben zelf gekozen voor deze idioot.


  Maak melding

 25. Volgens de Waretijd
  Behalve Staatsolie duimt ook de regering dat snel commercieel winbare olievoorraden in Surinaamse wateren worden gevonden.

  In de begroting heeft de regering de nog te vinden olie als inkomsten opgenomen.
  Natuurlijk zullen zij gedurende 2018, als er geen geld meer is, dat door achterblijven van de inkomsten uit olie er naarstig op zoek moet gaan naar geld op de kapitaalmarkt.

  Niemand bepaald voor de president wat hij moet doen hé


  Maak melding

 26. @ Piroti,

  Het is niet waar dat het Hinduïsme het kastenstelsel heeft bedacht. Het kastenstelsel is door hindus die zich superieur wanen omdat ze meestal licht getint zijn van huidskleur, een hoge ontwikkeling hebben waardoor ze ook de best betaalde banen hebben en dus rijk zijn, t.a.v. andere hindu’s die volgens hen inferieur zijn, bedacht. Het is evenmin waar dat het Hinduïsme aan discriminatie en racisme doet. Voor het Hinduïsme is een ieder gelijkwaardig aan elkaar.

  Wanneer houden mensen als jij die zich niet goed hebben ingelezen over het Hinduïsme, eens een keer op met allerlei onzin te vertellen over deze religie?

  Ook de hindus die het Hinduïsme de rug hebben toegekeerd, waarvan de meesten zich hebben bekeerd tot het Budhisme, snappen niets van het Hinduïsme.
  Hadden ze de grondbeginselen van het Hinduïsme begrepen, dan hadden ze zich nooit bekeerd tot een ander geloof, maar waren ze ten strijde gegaan tegen de hindus uit de zogenaamde hoge kasten en hun rechten opgeëist.
  Het kastenstelsel is reeds in 1931 toen de Britten India hadden gekoloniseerd afgeschaft.
  Deze wet is nooit naar behoren gehandhaafd ook niet tijdens de Britse overheersing.
  Dus dat je zegt dat de Indiase regering het kastenstelsel heeft afgeschaft, berust op een onwaarheid.

  Het is beter eerst goed na te gaan wat waar is en wat niet, eer je allemaal onzin schrijft.

  Het Christendom en de Islam zijn 2 geloven die heel goed zijn in het zieltjes winnen onder anders gelovigen. Met hun mooie praatjes en valse beloften halen de andersgelovigen binnen.


  Maak melding

 27. Gisteravond heb ik gekeken naar Spoorloos. Ik was heel erg benieuwd of een geadopteerde dame van Srilankaanse afkomst haar biologische ouders had teruggevonden.
  Het is haar gelukt. Haar biologische vader vertelt hoe hij door een bisschop is belogen en bedrogen, waardoor zijn dochter ter adoptie is afgestaan.

  In alle geloven en religiën heb je charlatans die liegen en bedriegen om er zelf beter van te worden.
  Zo ook de charlatans in het Hinduïsme ten faveure van zichzelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.