Het is weer Pagara tijd in Suriname

11
Het is weer Pagara tijd in Suriname

In Suriname wordt op oudjaarsdag weer de traditionele pagara estafette in de binnenstad van Paramaribo gehouden. Maar ook ruim voor zondag worden overal in het land pagara’s afgeschoten. En dat zijn soms hele lange zoals deze van 100 meter, uiteraard ‘Made in China’:


11 REACTIES

 1. Ik zou uit protest dit jaar geen vuurwerk afschieten. De stilte van oud naar nieuw moet de slechte economische situatie van Suriname richting onze geweldige regering benadrukken en het rampjaar 2018 inluiden. Mi no habbi censi. Reggering van Suriname : wanneer stapt u op. U bent moe en we zijn ook overduidelijk moe van u


  Maak melding

 2. China verdient heel goed met vuurwerk over de hele wereld. Suriname wil hier ook een grote bijdrage aan leveren. Zie rondhout, nieuwe Chinezen/grote Chinese Supermarkten, Chinese groenten in Suriname.

  Ik ben ook tegen dit vuurwerk afschieten op klaar lichte dag op Owroe Yari in Suriname.

  Ze kunnen beter siervuurwerk afschieten op speciale plaatsen in Paramaribo, Waterkant, Meerzorg, Albina aan de Waterkant, Nieuw Nickerie/Waterkant, enz en gewoon bij je eigen thuis in Suriname tegen middernacht op Owroe Yari.

  Overdag kunnen bepaalde straten net als nu gewoon worden afgesloten en kunnen muziekbands het publiek vermaken. Mensen kunnen dan ook massaal hier naar gaan kijken en elkaar ontmoeten. Er zal dan geen vervuiling plaats vinden van vuurwerkafval of luchtverontreiniging, bodemvervuiling; gezondheidsklachten aan ogen en luchtwegen; dieren, zoals honden, katten, vogels zouden geen last van onder vinden. Bovendien is de kans op vuurwerk ongelukken ook vele malen kleiner en heeft hebben ziekenhuizen, EHBO ook minder werk evenals de brandweer die branden moet gaan blussen.

  Surinamers zouden ook geleerd kunnen worden economisch met geld om te gaan en dit zinvol te besteden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Die Chinezen zijn slimmmmmm. Geen enkele volk buiten China had de gewoonte om hun nieuwe jaar in te luiden met kruitdampen en geknal. De Chinezen hebben ze wel zover gekregen……Straks gaan ze hun kka verkopen als lekkernij…


  Maak melding

 4. Bepaalde gewoontes zijn heel moeilijk af te leren. Dat zal in Suriname ook zijn v.w.b. het afsteken van vuurwerk. Sommigen denken daarmee boze geesten te kunnen verdrijven.
  Hier in NL is gisteren al een dode te betreuren als gevolg van het gebruik van (waarschijnlijk zwaar) vuurwerk.
  En dan te bedenken dat er dit jaar voor € 68.000.000,00 de lucht ingaat.


  Maak melding

 5. Mensen denken dat een nieuwe jaar meer geluk zal brengen. Maar waarom? Astrologisch stelt een neiuwe jaar helemaal niks voor!! Alleen de geboortedatum telt. Dat zou dus het nieuwe jaar van een ieder moeten zijn.
  01-01 is slechts een administratieve wissel, waarop de belastingdienst en de overheid je probeert te pakken. Kijk maar naar de nieuwe zorgpolis. Mensen moeten als gekken gaan vergelijken hoe ze goedkoper uitkomen. Is toch te gek voor woorden. en dan per 01-01 de BTW voor noodzakelijke goederen van 6% naar 9%. Openbaar vervoer wordt flink duurder, alles eigenlijk. Dat is wa 01-01 brengt. Niks om te vieren dus. Al die fools die vuurwerk afsteken omdat allerlei kosten hoger worden! Hoe slim kun je zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.