ma 19 feb 2018 01:55
post thumbnail

Het is weer Pagara tijd in Suriname

In Suriname wordt op oudjaarsdag weer de traditionele pagara estafette in de binnenstad van Paramaribo gehouden. Maar ook ruim voor zondag worden overal in het land pagara’s afgeschoten. En dat zijn soms hele lange zoals deze van 100 meter, uiteraard ‘Made in China’:

<- klik hier om te reageren op dit bericht


11 Reacties | Plaats Reactie

 1. Ik zou uit protest dit jaar geen vuurwerk afschieten. De stilte van oud naar nieuw moet de slechte economische situatie van Suriname richting onze geweldige regering benadrukken en het rampjaar 2018 inluiden. Mi no habbi censi. Reggering van Suriname : wanneer stapt u op. U bent moe en we zijn ook overduidelijk moe van u

  zaterdag 30 december 2017 om 09:43 uur.
 2. China verdient heel goed met vuurwerk over de hele wereld. Suriname wil hier ook een grote bijdrage aan leveren. Zie rondhout, nieuwe Chinezen/grote Chinese Supermarkten, Chinese groenten in Suriname.

  Ik ben ook tegen dit vuurwerk afschieten op klaar lichte dag op Owroe Yari in Suriname.

  Ze kunnen beter siervuurwerk afschieten op speciale plaatsen in Paramaribo, Waterkant, Meerzorg, Albina aan de Waterkant, Nieuw Nickerie/Waterkant, enz en gewoon bij je eigen thuis in Suriname tegen middernacht op Owroe Yari.

  Overdag kunnen bepaalde straten net als nu gewoon worden afgesloten en kunnen muziekbands het publiek vermaken. Mensen kunnen dan ook massaal hier naar gaan kijken en elkaar ontmoeten. Er zal dan geen vervuiling plaats vinden van vuurwerkafval of luchtverontreiniging, bodemvervuiling; gezondheidsklachten aan ogen en luchtwegen; dieren, zoals honden, katten, vogels zouden geen last van onder vinden. Bovendien is de kans op vuurwerk ongelukken ook vele malen kleiner en heeft hebben ziekenhuizen, EHBO ook minder werk evenals de brandweer die branden moet gaan blussen.

  Surinamers zouden ook geleerd kunnen worden economisch met geld om te gaan en dit zinvol te besteden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  zaterdag 30 december 2017 om 13:43 uur.
 3. Die Chinezen zijn slimmmmmm. Geen enkele volk buiten China had de gewoonte om hun nieuwe jaar in te luiden met kruitdampen en geknal. De Chinezen hebben ze wel zover gekregen……Straks gaan ze hun kka verkopen als lekkernij…

  zaterdag 30 december 2017 om 14:20 uur.
 4. ziet behoorlijk feestelijk uit .
  deze mensen hebben blijkbaar gestolen , zie de foto

  zaterdag 30 december 2017 om 15:42 uur.
 5. Je kan er beter eten voor kopen en schenken aan het kindertehuis , ik wil niet heilig doen maar vuurwerk is troep
  Zonde van je geld..

  zaterdag 30 december 2017 om 18:10 uur.
 6. In China is op veel plaatsen vuurwerk verboden.

  zaterdag 30 december 2017 om 23:06 uur.
 7. Na het afsteken staan ze met een lege maag.
  Zonde van al dat geld.

  zondag 31 december 2017 om 08:46 uur.
 8. Bepaalde gewoontes zijn heel moeilijk af te leren. Dat zal in Suriname ook zijn v.w.b. het afsteken van vuurwerk. Sommigen denken daarmee boze geesten te kunnen verdrijven.
  Hier in NL is gisteren al een dode te betreuren als gevolg van het gebruik van (waarschijnlijk zwaar) vuurwerk.
  En dan te bedenken dat er dit jaar voor € 68.000.000,00 de lucht ingaat.

  zondag 31 december 2017 om 12:51 uur.
 9. Mensen denken dat een nieuwe jaar meer geluk zal brengen. Maar waarom? Astrologisch stelt een neiuwe jaar helemaal niks voor!! Alleen de geboortedatum telt. Dat zou dus het nieuwe jaar van een ieder moeten zijn.
  01-01 is slechts een administratieve wissel, waarop de belastingdienst en de overheid je probeert te pakken. Kijk maar naar de nieuwe zorgpolis. Mensen moeten als gekken gaan vergelijken hoe ze goedkoper uitkomen. Is toch te gek voor woorden. en dan per 01-01 de BTW voor noodzakelijke goederen van 6% naar 9%. Openbaar vervoer wordt flink duurder, alles eigenlijk. Dat is wa 01-01 brengt. Niks om te vieren dus. Al die fools die vuurwerk afsteken omdat allerlei kosten hoger worden! Hoe slim kun je zijn.

  zondag 31 december 2017 om 13:14 uur.
 10. Het gaat nog steeds heel goed met Su..Nooit eerder zo groots gevierd ..

  maandag 1 januari 2018 om 11:09 uur.
 11. Hoe armer mensen zijn hoe meer vuurwerk ze willen kopen. En hoe rijker hoe meer vuurwerk ze kunnen kopen.

  dinsdag 2 januari 2018 om 10:45 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com